Волинські ветерани ОУН-УПА хочуть оздоровлюватися у Моршині

Волинські ветерани ОУН-УПА хочуть оздоровлюватися у Моршині
Волинська обласна рада частину бюджетних грошей, передбачених на путівки ветеранам ОУН-УПА, використає для лікування ветеранів в одному з санаторіїв курорту Моршин на Львівщині.

Про це йшлося 1 березня під час засідання постійної комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.

Ветерани ОУН-УПА звернулися до обласної ради з проханням забезпечити їх путівками для лікування та оздоровлення в санаторно-курортних закладах.

При тому, за словами голови комісії Анатолія Грицюка, частина ветеранів хочуть лікуватись у волинських санаторіях «Лісова пісня» та «Пролісок», а інші – у моршинському санаторії «Говерла».

Загалом на оздоровлення ветеранів ОУН-УПА, як повідомив начальник головного правління фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк, з обласного бюджету виділено 250 тисяч гривень.

Голова Волинського братства вояків ОУН-УПА Василь Кушнір зауважив, що окремі ветерани вже не перший рік лікуються в «Говерлі», відтак хотіли б і далі мати таку можливість. Окрім того, у цей санаторій з’їжджаються ветерани зі всієї України, і «дехто хоче спілкування», - додав Кушнір.

«Ще один нюанс. Путівка на 24 дні в минулому році в «Говерлу» коштувала приблизно 2 тисячі гривень, а в санаторій «Лісова пісня» - 6 тисяч гривень. Практично в «Говерлі» може в два рази більше людей оздоровитись. Тому, я пропонував би наполовину ці кошти поділити», - сказав Кушнір.

Члени бюджетної комісії одноголосно рекомендували сесії облради половину коштів, передбачених на путівки ветеранам ОУН-УПА, спрямувати на придбання путівок у санаторії «Говерла» курорту Моршин на Львівщині.

До слова, під час засідання комісії стало відомо, що щороку черга на путівки в санаторії ветеранам збільшується в середньому на 41 претендента.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинські ветерани ОУН-УПА хочуть оздоровлюватися у Моршині
01 березень, 2012, 14:11