Купейні квитки будуть дорожчати щоквартально

Купейні квитки будуть дорожчати щоквартально
У 2012 році Укрзалізниця щоквартально індексуватиме тарифи на перевезення пасажирів у купейних вагонах.

Про це заявив гендиректор перевізника Володимир Козак в інтерв'ю газеті «Сегодня», повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Він додав, що на соціальні види перевезень - плацкарт і приміські - ціни не підвищаться. Місця в СВ також не подорожчають, там ціна і так досить висока - в 2,8 разу дорожче місця в купе.

«Щодо купе, то за рік ціна збільшиться на 14,3%. Враховуючи, що тарифи не збільшувалися з 2009 року, це менше, ніж рівень інфляції за ці роки», - сказав Козак.

За його словами, зростання вартості квитка у 2012 році буде помірним.

«Наприклад, на потяг «Київ-Львів» тариф збільшиться на 11 гривень за рік. Вважаю, це небагато», - розповів очільник галузі.

У купейному вагоні поїзда №350 «Київ – Харків» проїзд нині коштує 99,75 гривні. Після першого етапу підвищення вартість сягне 102,22 гривні, другого - 104,78 гривні, третього - 107,43 гривні, четвертого - 110,16 гривні: за рік вартість проїзду у купе цього потягу зросте на 10,41 гривні.

Передбачається впровадження гнучкого тарифного регулювання залежно від класу пасажирських вагонів та періодів перевезень, зокрема, що стосується масових перевезень пасажирів залізницею у передсвяткові та святкові дні.

Вводяться коефіцієнти гнучкого регулювання за сімома періодами року із коефіцієнтами зниження 0,7 - 0,95 та підвищення 1,01 - 1,1.

Крім цього, пропонується регулювання за днями тижня: зниження у вівторок та середу на 10% та підвищення у п'ятницю та неділю на 10%.

Мінінфраструктури винесло проект наказу «Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажобагажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні» на громадське обговорення.

Зауваження та пропозиції до проекту наказу приймаються від усіх зацікавлених фізичних та юридичних осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучанин зарізав свого гостя
01 березень, 2012, 16:07
Купейні квитки будуть дорожчати щоквартально
01 березень, 2012, 15:30