Віце-губернатор Волині звинуватив чиновників у бездіяльності

Віце-губернатор Волині звинуватив чиновників у бездіяльності
Населені пункти «стоять» без реконструйованої каналізації через те, що районні чиновники не можуть знайти гроші на проектну документацію.

Про це заявив перший заступник голови Волинської ОДА Олександр Башкаленко під час засідання обласної комісії з питань екологічно-техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій 26 листопада.

Як розповів начальник Держекоінспекції в області Олександр Ткачук, ніяк не можуть вирішити питання введення в експлуатацію очисних споруд в селищі Локачі, хоч вона вже і є. Це призводить до постійного забруднення річки Луга-Свинорийка і може викликати виникнення надзвичайної ситуації в регіоні.

Заступник голови Локачинської РДА Віктор Кравчук пояснив проблему тим, що в районі не можуть знайти 80 тисяч гривень, необхідних для виготовлення відповідної проектної документації.

«У селищній раді таких грошей немає. Прийняли рішення просто поміняти устаткування, щоб відповідало проекту тому, що вже був виготовлений. То буде доступно по коштах», – додав він.

Так, зі слів чиновника, зустріч з проектантами має відбутися цього тижня.

Олександра Башкаленка ситуація обурює. З його слів, необхідно якнайшвидше зробити коректування проектної документації.
«Іншого виходу немає, як зробити коригування і винести додатково питання щодо грошей. Щоб ми могли вам допомогти із джерелами фінансування», – зауважив віце-губернатор.

Загалом же Олександр Башкаленко підсумував, що відповідальність лежить на плечах районних чиновників: «Треба 80 тисяч. Це хіба ті гроші? Як вони потім планують залучити інвестиції? А інвестиції – 2-3 мільйони. Я вважаю, що це – бездіяльність того селищного голови, який повинен в першу чергу знайти гроші, плюс керівництво РДА, яке має подати ту проекту документацію. А ми вже будемо думати, чи гроші на каналізацію шукати у державному бюджеті, чи це будуть інші джерела фінансування».

Така ж проблема, мовляв, присутня і в Любомлі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не того селишного голови пане Башкаленко це питання,а влади всіх рівнів. Чергове салдафонство! Ви хоча знаєте пане "віце-губернатор"який бюджет селища. А голова РДА Мазурок знову в штани наклав-мало того,що це його питання, випхав Кравчука пендюлєй одержати
Відповісти
клоун.
Відповісти
А Башкаленко За що небудь буде відповідати чи тільеи шукатиме винних і лякатиме що не дасть грошей на ремонт доріг.Напевно своі дає.
Відповісти
Останні новини
Віце-губернатор Волині звинуватив чиновників у бездіяльності
26 листопад, 2013, 15:22