Мер Луцька підписав звернення до лідерів Європи

Мер Луцька підписав звернення до лідерів Європи
Учасники проекту "Шлях Гедиміновичів" звернулися до лідерів Європи з закликом підтримати цю ініціативу.

Як ідеться у преамбулі документу, проект має на меті промоцію спільної культурно-історичної спадщини наших народів, створеної під час врядування династії Гедиміновичів на землях сучасних Білорусі, Литви, Польщі, України та інших країн Центральної та Східної Європи, - повідомили у прес-службі мерії.

За словами міського голови Луцька та Президента Асоціації органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів" Миколи Романюка, "проект об’єднує міста Білорусі, Литви, Польщі та України, що прагнуть наголосити на своїй європейськості. Усі учасники проекту розуміють європейськість не як політичний вибір, а як глибоко укорінені традиції наших народів: толерантність, мирне співіснування, повага до національних традицій, – одне слово "єдність у розмаїтті", що і є насправді формулою об’єднаної Європи".

"Те, що учасники проекту "Шлях Гедиміновичів" зробили сьогодні, є втіленням самої ідеї Східного Партнерства. Ми шукаємо шляхи єдності та співпраці, залишаючись собою. Ми віримо у взаємозбагачення різних ідентичностей. Не побоюсь стверджувати, що ми закладаємо прецедент, який варто наслідувати політичним лідерам на саміті Східного партнерства", - додав виконавчий директор Асоціації Геннадій Друзенко.

Довідка

Проект "Шлях Гедиміновичів" був ініційований у грудні 2012 року рядом українських міст, музеїв та історико-культурних заповідників, історично пов'язаних з культурною спадщиною Великого Князівства Литовського, Руського і Жемайтійського та династією Гедиміновичів.

У травні 2013-го уповноваженими представниками міст Хотина, Луцька, Кам'янця-Подільського, Острога та Ізяслава була заснована Асоціація органів місцевого самоврядування "Шлях Гедиміновичів".

Станом на кінець листопада 2013-го "Шлях Гедиміновичів" як міжнародний проект об'єднує 18 міст, районів і областей Білорусі, Литви, Польщі та України, у тому числі десять членів Асоціації. Решта беруть участь у проекті на підставі Меморандумів про співпрацю, підписаних з Асоціацією.

Варто зазначити, що у розмові з міським головою Луцька Миколою Романюком Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні Пятрас Вайтєкунас повідомив, що поінформує глав країн членів Європейського Союзу під час Саміту Східного партнерства у Вільнюсі про підтримку проекту "Шлях Гедеміновичів".

Більш детальну інформацію про візію, місію, цінності, цілі та учасників проекту можна знайти на його офіційному сайті: gediminids.eu.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: туризм
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нарешті на вул. Лесі Українки збудують туалет і не будуть обскита будинки
Відповісти
будинки як "обсцикали",так і будуть обсцикати по елементарній причині відсудності туалетів!Та і не за тим туди поперся "гралоначальник"!Фанатично ошарілий європейськими грантами РОМАНЮК подався до Литви під шухірний шумок підписувати черговий бутафорський проект,з надією отримти на його "реалізацію" від ЄС шалені кошти,звісно знову ж собі у власні кішені,не говорячи вже про сам цей українофобський проєкт!
Відповісти
..на рахунок "обсцикали" говори за себе, оракул ти наш,на рахунок "бутафорський проект" і ""реалізацію" від ЄС шалені кошти,звісно знову ж собі у власні кішені" хоч один доказ твоїх слів є? га? пустозвон!!! напиши-но свій номер зустрінемося, я тобі дещо розповім! Звісно якщо не бракне смілості!
Відповісти
градоначальника та "освоювачі" дармових європейських грантів активізувалися?)Прозвітуйтеся ще про ті попередні проекти,на які нібито вже були "освоєні" єврогранти!Бо щось ніхто в упор не бачить їх реалізації,так як і звіту про витрачені кошти на них! А тоді будите про сміливість заявляти-ГРАНТОЖЕРИ!
Відповісти
не заважайте меру єврозоопарк будувати....а то "туалєти - туалєти",в міськраді ж є туалет,а це ж недалечко...)
Відповісти
Останні новини
Мер Луцька підписав звернення до лідерів Європи
27 листопад, 2013, 09:39