Чи влаштовує вас робота луцьких маршруток? ПИТАННЯ ДНЯ

Чи влаштовує вас робота луцьких маршруток? ПИТАННЯ ДНЯ
У Луцьку 1 березня під стінами міської ради протестували маршрутники.

Перевізники підприємства «Санрайз», нагадаємо, вимагали, аби міська рада виконала постанову суду, яка зобов’язує віддати обслуговування маршрутів № 16 та 25 саме «Санрайз».

При цьому протестувальники «озброїлися» гаслами, у яких наголошували на необхідності виконувати рішення суду та дотримуватися законів України.

А чи самі перевізники, зокрема водії маршруток, що курсують у Луцьку, так уже неухильно виконують свої обов’язки та не порушують права пасажирів? Про це ВолиньPost запитав у своїх читачів.

«Чи влаштовує вас робота луцьких маршруток?» – так звучало питання.

Руслана Порицька, керівник театру «ГаРмИдЕр», 30 років:

«Надзвичайно дратує, коли водії дозволяють собі курити за кермом під час руху. Я роблю їм зауваження переважно. Особливо, коли їду з дитиною. Однак були випадки, коли наривалася на грубість з боку водіїв.

Вважаю також негативним явищем те, що у нас відсутня практика видавати квитки. Втім тут багато залежить і від самих пасажирів. При бажанні вони могли б вимагати квитки.

Маршрутки мені зупиняються завжди. Однак довго доводиться чекати маршрут №12, аби дістатися з проспекту Молоді на вулицю Карбишева. А щодо інших маршрутів, то не готова коментувати.

Думаю, що змінити якість пасажирських перевезень зможуть всі разом у співпраці: і влада, і підприємці, які обслуговують маршрути, і, звісно, самі пасажири. Однак це довгий процес зміни свідомості. Отож, напевно все-таки вирішальним рушієм на сьогодні є влада».

Юлія Бєловицька, мама у декретній відпустці, 28 років:

«Однозначно ні, не влаштовує! Не влаштовує те, що графіків руху немає, або якщо є, то сподіватись, що транспорт прийде вчасно, безглуздо. Ми живемо за містом, але користуємось міським транспортом і вже не раз скаржились, що ввечері (20-та година і пізніше) маршруток практично немає або вони їздять з інтервалом у годину-півтори (маршрут 3, 9а ,20). Єдине, що може тішити, це те, що в Луцьку досить велика кількість маршруток, точніше, маршрутів, досить зручно дістатись куди треба.

Днями був випадок, коли у 9а (великий китайський автобус) пасажирка натиснула якусь кнопку і під час ходу відчинилися двері, а водій ще й накричав на неї. Насправді під тією кнопкою не було жодного попереджувального напису. Добре, що обійшлося без травм і жертв, але мені стало страшно їздити.

А їздити із дитячим візком маршруткою – це справжній екстрим. Більшість візків у двері маршруток навіть не проходять. Луцькі мами користуються таким транспортом, лише коли вкрай необхідно, бо це справді дуже складно…»

Анатолій Котлюк, 26 років, журналіст інтернет-видання «Волинські новини»

«Це запитання риторичне: чи влаштовує мене те, як працюють маршрутки. Не знаю, чи є в місті люди, які дадуть позитивну відповідь. Для прикладу, я регулярно ввечері їжджу у село Зміїнець. Користуюся маршрутом №22. На жаль, найбільше проблем виникає у вихідні. Буває, навіть після 22:00 ця маршрутівка вже «не ходить». А після 23:00 якщо одна приїде, то добре. Хоча в будні працюють нормально.

Щодо поведінки водіїв, то дуже рідко помічав хамство та інші неподобства з їхнього боку. Вважаю, що вони такі ж люди, як і ми, тому й мають право на помилку. Зі всіма буває таке, коли за день на тебе «навалюється» купа проблем і не витримують нерви. «Хто без гріха – хай кине в мене каменем»…

Щодо шляхів вирішення проблеми, то потрібно припинити конфлікти між управлінням транспорту міськради в особі Рустама Дячука та керівництвом ТзОВ «Санрайз» в особі Олени Голєвої. Міська влада та перевізники, умовно кажучи, повинні зібралися десь в затишному кафе і всі конфлікті теми мирно залагодити.

Адже тільки співпраця мерії та перевізників забезпечить якісне перевезення. Не співпраця на папері, а – реальна робота. А далі вже потрібно займатися культурою водіїв, встановленням GPS та іншою діяльністю».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мене не влаштовує те, що водії курять, і наприклад, коли не зайдеш в 17 або 17а біля Старого ринку, то завжди там не має чим дихати. Це ж стосується і інших маршруток, які мають кінцеві стоянки біля Адреналіна, Старого ринку, ГПЗ.
Відповісти
Мене не влаштовує, що маршрутки їдуть дуже повільно, гроші явно йдуть в чорну касу власника - це первісний вік просто, а не центр Европи.
Відповісти
Останні новини
Чи влаштовує вас робота луцьких маршруток? ПИТАННЯ ДНЯ
01 березень, 2012, 17:54