Ми охороняємо порядок на Євромайдані, але можемо діяти й рішуче, – начальник МВС Волині

Ми охороняємо порядок на Євромайдані, але можемо діяти й рішуче, – начальник МВС Волині
Головне завдання правоохоронців на Євромайдані у Луцьку – охороняти спокій людей і стежити за порядком, – зазначив начальник УМВС України у Волинській області Олександр Терещук.

Про це він повідомив під час засідання круглого столу у середу, 27 листопада.

Головний міліціонер Волині спростував чутки про те, що правоохоронці мають розганяти Євромайдан.

«Правоохоронці нікого не збираються розганяти, якщо зібрання людей мирні. Ми слідкуємо і за тим, аби не було провокацій. Якщо буде порушення порядку, то міліція буде діяти рішуче», – зауважив він.

Олександр Терещук додав, що міліція перевіряє інформацію про провокаторів, які мали конфлікт із учасниками луцького Євромайдану увечері 23 листопада. З його слів, загалом цих людей було приблизно два десятки. Наразі їхні особи встановлюють.

Щодо заяви Миколи Собуцького про автомобіль, який нібито намагався наїхати на нього, головний міліціонер Волині зазначив, що наразі ситуацію врегульовано. Це підтвердив і представник координаційного комітету Євромайдану на Волині Володимир Пащенко.

Так, за словами Терещука, охоронна фірма «Арсенал», автомобіль якої і був на Театральному майдані того вечора, має право їздити цим маршрутом, і працівники фірми не мали на меті ніяких провокацій.

Загалом же, зі слів начальника УМВС Волині, спокій євромайданівців у Луцьку зазвичай охороняють 4 правоохоронці.

«Правоохоронці наразі добре роблять свою роботу, завжди на місці. У нас до міліції ніяких зауважень немає. Сподіваюся, і в правоохоронців до учасників Євромайдану в Луцьку ніяких зауваг не буде», – зазначив щодо роботи міліціонерів Володимир Пащенко.

Окрім того, Олександр Терещук зазначив, що він теж – за євроінтеграцію. «Ми бачимо тільки вікно в Європу і паритетні стосунки», – додав очільник волинської міліції.

А от щодо того, чи підпишуть Угоду про Асоціацію з ЄС у Вільнюсі, Олександр Терещук зауважив, що не може відповісти на це питання. Але він переконаний, що цю Угоду таки підпишуть.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А Терещук мудрий міліціонер!
Відповісти
Останні новини
Перекриють луцьку вулицю
27 листопад, 2013, 17:47
Ми охороняємо порядок на Євромайдані, але можемо діяти й рішуче, – начальник МВС Волині
27 листопад, 2013, 17:30