Луцьких базарників не можуть забезпечити електроенергією, але гроші з них беруть

Луцьких базарників не можуть забезпечити електроенергією, але гроші з них беруть
Підприємці Центрального та Завокзального ринків просять Волинську облспоживспілку підключтти електроенергією до частини торгових контейнерів, а також чітко пояснити, як здійснюється таке підключення.

Про проблему 27 листопада під час засідання координаційної ради з питань розвитку малого та середнього підприємництва у Луцьку повідомив голова ГО «Бізнес Волині» Ігор Дильов.

ПІДПРИЄМЦІ: ЯК? КОМУ? І СКІЛЬКИ?

Ігор Дильов зазначає: їм не вдалося дізнатися, як виглядає порядок підключення контейнерів до електромережі і скільки коштує підключення та електроенергія. Керівник Луцького центрального ринку Петро Півнюк відправляє з такими питаннями до правління облспоживспілки, яка обслуговує ринки та укладає договори оренди торгових площ з підприємцями.

А у спілці повідомляють: такі данні - це інформація з обмеженим доступом.

Цікаво, що у договорах оренди торгового місця, зі слів Дильова, зазначена відповідальність орендаря за пошкодження щитів і мереж.

«Ми хочемо просто знати, що потрібно для того, аби підключитися до енергії, скільки це коштує і до кого конкретно звертатися», - зазначає Дильов.

У свою чергу заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут радить писати офіційного листа з проханням надати інформацію саме про ці послуги. Чи буде і ця інформація у категорії з обмеженим доступом, він не уточнює.

ВІДКЛЮЧИЛИ, БО ВІДМОВИЛАСЯ ПЛАТИТИ ДОБРОВІЛЬНІ ВНЕСКИ, -
ПІДПРИЄМЕЦЬ


Підприємець з Завокзального ринку Алла Сівак зазначає, що тривалий час мала електрику в контейнері, втім рік тому її відключили. На вимогу підприємець зробила заземлення та винесла лічильник, втім енергію все рівно не дали.

«Вони мені пишуть, що немає змоги подати енергію. Тобто він (заступник голови правління Волинської облспоживспілки Володимир Горгут, - ред.) забрав енергію і надав комусь іншому. Хіба це рівноправне ведення бізнесу?», - обурюється підприємець.

Вона каже, що історія почалася тоді, коли підприємець відмовилася платити добровільну безповоротну фінансову допомогу. А коли її контейнер попав під реконструкцію – історія затягнулася.

Правління Волинської облспоживспілки просить підприємця зменшити розміри свого контейнера відповідно до схеми пожежної безпеки. Сама ж Алла Сівак стверджує, що схема – це ще один документ, який не надає спілка.

СПІЛКА: ПОТУЖНОСТЕЙ НЕМАЄ

Зі слів Володимира Горгурта нині на Центральному та Завокзальному ринках не підключені до енергії 1160 підприємців. Причина – відсутня необхідність підключення (мовляв, це стосується тих підприємців, які не торгують продукцією, що потребує холодильного обладнання) та недостатня потужність трансформаторних підстанцій.

Інформацію про недостатню потужність підстанцій підтверджують і в «Волиньобленерго».

А заступник луцького міського голови Тарас Яковлєв взагалі заявляє, що якщо спілка не може надати енергію контейнерам, то не повинна укладати договори оренди торгових площ.

Зрештою координаційна рада прийняла рішення надіслати лист-рекомендацію Волинській облспоживспілці з проханням розглянути можливість підключення енергії до проблемних контейнерів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
урод рідкісний, якби ще не ті "неугодні" то під плінтусом був би весь ринок
Відповісти
Останні новини
Розпочався Різдвяний піст
28 листопад, 2013, 09:56
Луцьких базарників не можуть забезпечити електроенергією, але гроші з них беруть
28 листопад, 2013, 09:53