У Луцьку люди живуть в «холодильнику». ВІДЕО

У Луцьку люди живуть в «холодильнику». ВІДЕО
Лучани, які мешкають в будинку №22 на вулиці Писаревського, скаржаться, що в їхніх оселях холодно.

Більше двох років вони не мають гарячої води та опалення, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Наразі, майже півсотні квартир у місті залишаються без елементарних комунальних благ.

Щойно повіяло холодом, мешканці будинку почали хвилюватися про те як цьогоріч зимуватимуть. В усіх квартирах п’ятиповерхівки кімнатна температура ледь досягає позначки 14 градусів, із нормою в 20.

Вже близько двох років місцеві звертаються в «Луцьктепло», ЖЕК та різні інстанції, однак безрезультатно.

«Коли приймають осінню експлуатацію ніхто не провіряє цю ситему отоплення. До відома не ставлять жильців. Вже два роки ми зверталися, де ми тільки не були - і у справах захисту споживача і до керівництва тепломереж, в мерію», - розповів мешканець будинку Тадеуш Підкова.



«Визивали енергокомуненерго, визивали з ЖЕКу. Старалися хлопці канєшно, переварювали… Я там несильний спеціаліст, але міняли і крани і задвижки», - додав сусід Василь Мельниченко.

Самі ж люди про причини відсутності опалення лише здогадуються. Усі мешканці справно платять за комунальні послуги. Дивуються - ще й в усіх кімнатах температура батерей різна.

«Я думаю, що в нас зроблено, що знизу йде подача води, а зверху на низ навпаки. Поки подниметься на гору, то вже на першому поверсі холодно», - зазначив Василь Мельниченко.

«Маленька дитина дихає цвілістю, хочеться, щоб було тепло, сухо і комфортно і не вдівалися так тепло», - хвилюється молода мама Наталія.

Більше 70% мешканців цього будинку - це пенсіонери, які усе життя присвятили службі в міліції. Чому на заслуженому відпочинку мають «хапати дрижаки», не розуміють. Єдине, чого нині просять в міської влади - надати їм право на індивідуальне опалення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Міському голові Романюку М.Я.
Директору ДКП «Луцьктепло» Киричуку О.О.
Голові профкому ДКП «Луцьктепло» Слюсар Н.В.
Колективне звернення
Ми, працівники ДКП «Луцьктепло», зокрема оператори котелень, оператори теплових пунктів, слюсаря, шофера, газоелектрозварювальники звертаємося до Вас з проханням вирішити питання та дати об’єктивну оцінку факту скасування директором ДКП «Луцьктепло» Киричуком 0.0. доплати за суміщення професій оператора теплового пункту, прибиральниці, доплати за інтенсивність праці, розширення зони обслуговування та інших, які прямо передбачені законодавством України та колективним договором ДКП «Луцьктепло».
Справа в тому, що впродовж всіх років на підприємстві зазначені доплати виплачувалися певним категоріям працівників відповідно до наказів. Однак наказами директора підприємства Киричука 0.0. №470 від 28.10.2013р, № 373 від 13.08.2013, скасовано виплату всіх абсолютно доплат, надбавок працівникам підприємства з метою, як зазначено в наказах, оптимізації витрат на оплату праці.
Ось тут виникає ряд питань:
1. Чи правомірно не виплачувати ті доплати, які встановлено трудовим законодавством та колективним договором?
2. Чи правомірно вимагати від працівників виконувати роботу, яка не передбачена обов’язками без доплат?
3. Оптимізацію витрат на оплату праці на підприємстві «Луцьктепло» слід проводити лише за рахунок робочого персоналу? Адже керівникам (директору, заступнику директора, головному бухгалтеру, керівникам підрозділів та іншим начальникам) встановлено і не відмінено доплату в розмірах до 50 відсотків, за особливо важливі досягнення та вагомий внесок в розвиток підприємства. Паралельно виникає питання - за що і за які внески та досягнення?
Просимо розібратися в правомірності прийняття даних наказів директором ДКП «Луцьктепло» Киричуком О.О., усунути дані порушення та дозволити працівникам робочих професій працювати та отримувати заробітну плату, яку ми заробили та повинні отримувати.
На нашу думку, досить економити на тих рядових працівниках, які дійсно працюють і від яких залежить безперебійне надання послуг жителям м. Луцька.
Просимо також звернути увагу на факт примусового написання пенсіонерами заяв на звільнення за власним бажанням в зв’язку з виходом на пенсію з 15.04.2014 року (кінець опалювального сезону), але без дати написання заяви. Керівництво усними погрозами: не напишете за власним бажанням - знайдемо як вас звільнити, та ще й по статті, - примусило всіх працівників пенсійного віку написати ці заяви.
У зв’язку з репресивною політикою керівництва підприємства на чолі з Киричуком О.О., ми, працівники ДКП «Луцьктепло» - оператори, слюсарі, газоелектрозварювальники, шофера, боїмося ставити свої підписи, тому що в теперішній тяжкий час втратити роботу - поставити під загрозу добробут своїх родин.
Надіємось на розуміння та позитивне вирішення даного питання, а саме повернення здійснення виплат та доплат, які ми повинні мати, та розглянути питання щодо несправедливого відношення до пенсіонерів, які мають великий досвід, вміння та навички. А також просимо дати справедливу оцінку діям директора ДКП «Луцьктепло» Киричука О.О. в даній ситуації.
Результати розгляду данного звернення просимо оголосити на загальних профспілкових зборах трудового колективу ДКП «Луцьктепло», які відбудуться найближчим часом, та де будуть присутні наші представники.
11.11.2013
Працівники ДКП «Луцьктепло»: оператори котелень, оператори теплових пунктів, слюсаря, шофера, газоелектрозварювальники.
Відповісти
За цей безлад у Луцьктепло та знущання над людьми треба "подякувати" заступниці директора з фінансів Тені Козлячек. Бо воно ніяк не нажреться. Мало їй відкатів, так ще й на зарплатню працівників око поклала. Паскуда.
Відповісти
Наскільки мені відома, то на "Луцьктепло" повна анархія. Нещодавно там самовільно змінили штатну структуру підприємства, але на жодному новому штатному розкладі немає погодження міського голови, як того вимагає чинне законодавство. Провели відповідні скорочення працівників. Але такі дії знаходяться поза межами правового поля.
Виникають два питання до міського голови:
Перше - чому міський голова не володіє інформацією про порушення, які існують на комунальному підприємстві?
Друге - якщо володіє такою інформацією, то чому не вживає відповідних заходів, та не притягає до відповідальності керівних осіб підприємства?
Відповісти
Певно причина в тому, що на КП "Луцьктепло" та КП "Водоканал" поклав око нардеп Єремєєв (славно-печальнозвісний "Континіум"). І більшість керівників на цих підприємствах, це його протеже. На даний час обидва підприємства в авральному порядку готують до продажу або передачі в концессію. Навряд чи Микола Романюк про це не знає.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку люди живуть в «холодильнику». ВІДЕО
28 листопад, 2013, 08:29