Опозиція у Волиньраді і студенти Волині хочуть відставки Януковича і Азарова. ВІДЕО

Опозиція у Волиньраді і студенти Волині хочуть відставки Януковича і Азарова. ВІДЕО
Опозиційні депутати Волиньради хочуть відставки уряду Миколи Азарова та імпічменту Віктора Януковича.

Таке рішення вони прийняли під час зборів депутатів у Волиньраді у четвер, 28 листопада.

Після того, як сесію, де депутати мали висловити свою позицію щодо призупинення процесу підготовки до укладання Угоди про Асоціацію між Україною та Європейським Союзом, зірвали, присутні у сесійній залі депутати облради вирішили провести збори.

За словами Анатолія Вітіва, через рішення верхівки державної влади в Україні про призупинку євроінтеграційних процесів потрібно вимагати відставки уряду Миколи Азарова. Також він зазначив, що народу треба єднатися.

«Ми хочемо жити в європейській державі, ми хочемо жити разом. Нас не має розділяти зараз нічого. Нас може розділити тільки рішення про те, хто «за» і хто «проти» євроінтеграції», – додав Вітів.

Як зауважив нардеп, тим, хто все-таки проти руху в Європу, потрібно «купити білет в Росію». На слова Анатолія Вітіва присутні у сесійній залі студенти відреагували оплесками і скандуванням: «Ми хочемо в ЄС!».

Голова фракції ВО «Свобода» в облраді Олександр Пирожик зауважив, що «шайка», яка зараз при владі, боїться, що українці стануть єдиними, і тому роблять все, щоб розділити народ на тих, хто «за» Європу і «за» Росію. Але, згідно із статистикою, більшість українців підтримують євроінтеграцію як на Заході, так і на Сході. Тож, це треба показати владі своїми діями.

Депутат облради, член фракції ВО «Батьківщина» Ігор Гузь додав, що в останні декілька днів студентство довело, що воно – рушійна сила, вийшовши на Євромайдан. Мовляв, у нього нема сумніву, що така організація студентів буде і надалі і вирішуватиме, як жити.

«Я хочу, щоб всі розуміли, ключова проблема на шляху розвитку і євроінтеграції України – Віктор Янукович. Ми маємо зрозуміти, що без його усунення в України перспективи нема. І ми повинні зрозуміти, що нас чекає складна боротьба», – додав він.

Депутат Волиньради «нашоукраїнець» Сергій Слабенко зауважив, що схиляється до думки, що Віктор Янукович не підпише Угоду про Асоціацію з ЄС. «Це може вчинити тільки інший політикум. Треба поставити питання відставки як діючого Уряду, так і всього політикуму шляхом проведення дострокових виборів», – зауважив Слабенко. Ці слова також підтримало оплесками студентство.

До присутніх звернулася й представниця Євромайдану в Луцьку Майя Москвич. З її слів, вона пам’ятає, що не так давно депутати підтримали звернення до президента щодо євроінтеграції. Мовляв, підіймали прапор Європи на флагштоці біля приміщення облради. І всі аплодували цьому.

«Аплодували, а сьогодні не прийшли», – додала вона. Тож, Москвич запропонувала у п’ятницю, 29 листопада, оголосити в Україні загальнонаціональний страйк і у разі непідписання угоди про Асоціацію з ЄС оголосити, що вимагають відставки Уряду та імпічменту Януковича.

Ще один представник студентства зазначив, що молодь робитиме все, аби депутати, які не прийшли на сесію Волиньради, ніколи більше не були обранцями громади, адже зрадили вибір людей.
Слово брали й інші депутати Волиньради та політики: Роман Карпюк, Валентина Блінова, Григорій Пустовіт, Борис Загрева, Володимир Бондар. Решті запропонували йти на Євромайдан у Луцьку і виступити зі сцени.

Насамкінець Роман Карпюк зачитав резолюцію народного віча «За європейську Україну!», прийняту загальними зборами громадян 24 листопада 2013 року на Театральному майдані у Луцьку. Цю резолюцію підтримали учасники зборів депутатів із деякими правками щодо сесії ВРУ.

Після цього усі присутні заспівали Гімн України.














Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 13
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Президент" - Вітів
"Прем'єр" - Гузь
"Перший віце-прем'єр" - Слабенько
"Міністр освіти" - Пирожик
"Голова МВС" - Карпюк
"Міністр у справах сім'ї та молоді" (бо завжди хороводи з дітьми водить) - Бондар...
Як вам кандидати?:) Ой накерували б... тьфу-тьфу-тьфу кошмарний сон!!!:)
Відповісти
навіть ці))))......будуть кращі за ригАнальну банду
Відповісти
кожен судить по собі, то знач ваша гоп кампанія теж банда, так
Відповісти
вітів хоче в ЄС, кумедно, читаєш його виступи, перепрошую - гасла, і виникає таке враження, що бідолаха передивився всім відомий молодіжний фільм - Турне по Європі.
Відповісти
Всі так ганять опозицію та тих, хто підтримує євроінтеграцію... А що кожен із Вас зробив для того - щоб Ви та Ваші діти, близькі, друзі - жили краще? Невже тільки і буде наш народ критикувати всіх і вся? А коли ж будете виборювати свою історію, свою правду?...
Відповісти
Одне питання, а що саме ви зробили для своїх рідних аби вони жили краще?, чи як завжди - тяп-ляп і ні прощо, але ж треба написати щось. Свідомі люди розуміють дану ситуацію і на цьому не піаряться задля власної користі. Якщо ви боритесь з якимось вигаданим ворогом, тоді успіхів у вашій війні, тоді йдіть і допомагайте вітівам гузям і Ко, хай вони на вас гроші заробляють, а ви будьте при своїх інтересах. Це ж нормальні речі, і ви за свою мету (свою історію, свою правду), і вони за свою (гроші, прагнення піару).
Відповісти
І хто ж той вигаданий ворог?
Ці товстожопі, що не прийшли на сесію?
Вони і є перші вороги. Бо люди обирали їх не для того щоб нами керував Путін.
Відповісти
поважайте думку і вибір інших людей. Ті люди, які за них голосували, їх і підтримують. Перші вороги, смішно, а другі тоді - гузь вітів і Ко. Не судіть всіх під одним ракурсом. Мисліть свідомо з повагою до всіх.
Відповісти
Сумніваюся, що Свирида і Вітер, що пройшли за списками Батьківщини, виразили інтереси своїх виборців
Відповісти
Ну якщо цім "вождям" "дах" зносить, то мовчати і не критикувати?:) Да ви хоть поясніть дітям, що мова не про вступ до Євросоюзу, а тільки підписання асоціації, яка перш за все грунтується на економічних показниках країни!!! !!! Да зрозумійте вже!!! І позиція України не у зворотньому шляху, і тим більше до вступу у Митний Союз, а приведення своєї економіки до належного стану, а то ця асоціація взагалі вилізить боком Україні! Ви це розумієте чи ні???!!! А підписати можна і через пів-року чи рік, но при більш комфортних умовах для України!!!
А від опозиції окрім "Геть" ви щось чули? У світі економічна криза, а горлопани шляхи хоч якісь пропонують???!!! Спочатку зрозумійте що і до чого, а потім волайте і дітям своїм поясніть, якщо звичайно самі хоч в чомусь кумекаєте окрім "Ганьба, Геть, Слава Україні..."!!!
Відповісти
Хотіти - не вредно!
Відповісти
ПР українців рахують як бидлота, яка повинна на них працювати. Що вони вимагають від ЄС, - тільки гроші, мільярди для себе, своєї партії. А для всієї української громади ганебну працю на їх достаток. Що це цинізм? Це бандитське ставлення мафії до людей вже набридло. І весь український народ бажає всім серцем, щоби вони щезли геть. Слава єропейській Україні, ганьба ворогам!
Відповісти
Відставка Януковича і уряду - ось те, заради чого треба йти на майдан. Але не заради підтримки опозиціонних партій
Відповісти
Останні новини
Опозиція у Волиньраді і студенти Волині хочуть відставки Януковича і Азарова. ВІДЕО
28 листопад, 2013, 11:32