У скільки обійдуться лучанам зимові шини для авто. ВІДЕО

У скільки обійдуться лучанам зимові шини для авто. ВІДЕО
Луцькі водії вже відкрили зимовий сезон, але «перевзути» свої автівки в зимові шини встигли не всі.

В шинних центрах розповіли, що один автомобіль обслуговують трохи більше п'ятнадцяти хвилин, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Працюють в поті чола - за день приймають близько 130-ти автівок, яким треба замінити гуму.

Працівник шинного центру Дмитро Процук пояснив для чого потрібне перевзування.

«Літня зимою не працює, вона робиться тверда, пластмасова. Зимова літом наоборот - вона розм'якає і дуже швидко псується. Різниця так само в малюнках і структурі. Літньої - основна задача працювати на асфальті, щоб вона добре тримала автомобіль. Зимова - на слизькій непостійній поверхні: сніг, лід. Вона набагато більшу має площу, розрізи, січення. Вона має зачіплятися за всі ці зимові поверхні, які в нас бувають», - розповів він.

Окрім того, клієнтам пропонують обрати шиповану, або нешиповану гуму. Пояснюють: перша дорожча, і розрахована на більш суворі зимові умови, коли багато снігу та льоду. Цьогоріч, вона користується популярністю.



Для автівки телекомпанії «Аверс» запропонували шини за 1600-1700 гривень.

«Шевроле Авео».. Якщо 14-ті колеса, в середньому комплект коліс коштує від 1500 до 2000-х гривень. Можна і дорожче, але це вже по випадку, в залежності від клієнта. В середньому, за 1600-1700 можна купити комплект хороших шин. «Перезутися» коштує, це в залежності від коліс, в межах 120-130-ти гривень», - пояснив Процук.

Купувати нові шини рекомендують кожні чотири-п'ять років. Що ж до країни виробника гуми, то вітчизняного не надто хвалять. Дмитро Процук порадив, які краще купувати шини.

«Найбільшим попитом користуються іноземні шини. Фінського, японського, німецького виробництва. Українські шини останнім часом не дуже себе зарекомендували в силу низької якості. Але якість в них, ми вже третій рік продаємо українські шини, помітно покращується. Але всеодно вона залишається на значно нижчому рівні в порівнянні з іноземними конкурентами», - каже ві.

Зате, вітчизняні шини дешевші.

«Вітчизняні, якщо на вашу «Авео» - будуть коштувати 370-400 гривень. Аналог іноземного виробника - якогось відомого бренду буде коштувати приблизно 550 гривень», - зазначив працівник салону.

Тим часом, волинські водії навчилися трохи по-іншому економити на шинах. Проте всі в один голос запевняють, що перезуватися треба - на зимовій гумі їздити і комфортніше і безпечніше і спокійніше. Загалом водії розповіли: щоб було дешевше, зимові колеса купують з рук.

«Перезуватися потрібно. Але коли я їздив років 30 тому - не було такого розуміння як літня резина. Була всесезонна, зимова, була вона одна, дефіцитна і всі на ній їздили. І в той час не було стільки аварій», - каже автомобіліст Михайло.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У скільки обійдуться лучанам зимові шини для авто. ВІДЕО
29 листопад, 2013, 12:06