Будівельники захопили землю на Соборності, – депутат

Будівельники захопили землю на Соборності, – депутат
Будівництво торгового центру на проспекті Соборності, проти якого виступають жителі будівників 22 та 24, можуть взагалі припинити, адже там, очевидно, забудовники самовільно захопили комунальну землю.

Про факт захоплення землі повідомив депутатам міської ради депутат Василь Гриб, який був учора 1 березня на зборах громадян.

Нагадаємо, що мешканці кількох будинків на проспекті Соборності стурбовані: прямо під їхніми вікнами може «вирости» будівля торгового комплексу.

Мешканці кажуть, що перед початком будівельних робіт з ними ніхто не радився, ніхто не знайомив з проектом запланованої будівлі. А тому вони погрожують бунтом, якщо будівництво не припинять.

Луцький міський голова заявив, що підтримує позицію мешканців будинків №№22 і 24 на проспекті Соборності у Луцьку, які обурені будівництвом торгового комплексу під їх вікнами та звернувся у прокуратуру, аби та дала свій висновок.

Натомість у фірмі «Лемарк», яка є замовником будівництва кажуть, що зведення торгового комплексу на проспекті Соборності в Луцьку не завдасть нікому шкоди.

Як повідомив депутат Гриб, жителі чекати висновку прокуратури не хочуть, а вимагають забезпечити їхні права на відпочинок, безпеку, санітарію, житло і приватні інтереси.

«Вимагаємо негайно зупинити будівництво до моменту встановлення прокуратурою міста встановлення будівництва», – цитував звернення жителів Василь Гриб.

Адже, зі слів мешканців, будівництво порушує права людей на природне освітлення квартир, а котельня, яку планують звести, загрожуватиме здоров’ю мешканців через шкідливі викиди.

Жителі побоюються, що погіршиться вентиляція приміщення, а під час будівництва взагалі можуть захопити землю комунальної власності.

«Розміщення такого потужного торгового центру спричинить додаткове навантаження на каналізаційну систему, що може призвести до антисанітарії при застої каналізаційних стоків у вищезгаданих будинках (22 і 24, - ред..), особливо у квартирах перших та других поверхів», – йдеться у зверненні.

«Звертаюся до депутатів поїхати і засвідчити факт захоплення ділянки. Це проблема всіх 25 округів, якщо ми будемо чекати, доки прокуратура дасть відповідь, то 100 кубів бетону туди увіллють», – зазначив Василь Гриб.

Міський голова Микола Романюк зазначив, що звернувся до прокуратури.

«Сьогодні дав доручення шукати Ільчука (Юрій Ільчук, начальник Держархбудінспекції, - ред.), виїжджати на місце і брати план будівництва (а там є дійсно захоплення землі, ви це самі підтвердили), то треба негайно, аби було припинено будівництво. Аби до кінця дня земля була звільнена, яка у комунальній власності, якщо вона захоплена. Ми вам віримо, що такий факт є», - зазначив Романюк.

Разом з тим депутат Юрій Вега зазначив, що подібна ситуація є за адресою Конякіна, 17. Мовляв, і там самовільне захоплення землі існує.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Будівельники захопили землю на Соборності, – депутат
02 березень, 2012, 11:35
У Луцьку брудне повітря
02 березень, 2012, 11:06