У Луцькраді хотіли «обмежити права депутатів»

У Луцькраді хотіли «обмежити права депутатів»
Депутатам хотіли заборонити вносити проекти рішення на розгляд сесії частіше, як один раз в півроку.

Ініціатором такого проекту рішення став депутат Луцької міськради Андрій Козюра під час 48-ої сесії 29 листопада.

На думку Козюри, такі зміни до регламенту міськради необхідні, адже постійний розгляд одних і тих же проектів рішення сповільнює і призводить до непродуктивності роботи міськради.

«Я вважаю, що ці зміни ніяким чином не обмежують права депутатів, і вони можуть вносити проект рішення повторно, але через визначений термін», – додав депутат.

Із цим твердженням не погодилися декілька депутатів. Окрема, обранець громади Юрій Вега зауважив: «Ви серйозно вважаєте, що такими змінами не обмежуються права депутатів. Бо явно обмежуються».

Із ним погодився й колега за партією Сергій Сівак. З його слів, ці зміни можуть негативно впливати на інтереси громадян.

«Земельні питання повинні вирішуватися сесією протягом одного місяця. От наприклад, є питання, які тягнуться з минулих сесій. Якщо з технічних причин рішення не пройшло, то ви пропонуєте їх знімати і пропонувати до розгляду через пів року», – висловився Сергій Сівак.

«Якщо є технічні порушення і відповідальний чиновник, то другий раз треба його як мінімум наказати», – відпарував Андрій Козюра.

Утім, все більше і більше депутатів, зокрема, й з комісії законності і регламенту міськради, виступали проти таких змін до регламенту. І, врешті, проект рішення не підтримали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді хотіли «обмежити права депутатів»
29 листопад, 2013, 16:20
Янукович у Вільнюсі. ФОТО
29 листопад, 2013, 16:11