Акції протесту: що далі? План дій для Луцька і Києва

Акції протесту: що далі? План дій для Луцька і Києва
У Києві, де, зі слів опозиції, створили Об’єднаний штаб національного спротиву, кличуть людей на народне віче, що розпочнется о 12:00. У Луцьку на 13:00 теж збирають акцію протесту "Ні - диктатурі!".

Юрій Луценко у Фейсбуці написав:

"Сьогодні ми прокинулися в іншій країні. Йолка на крові стала стартом білорусизації України. Янукович випробовує нас.
Єдина відповідь - масовий вихід людей на вулиці завтра, в неділю.
А з понеділка - загальний страйк. Ми маємо вибороти нашу свободу.
Як батько я кличу киян захистити своїх дітей і свою країну.
Пам'ятник Т. Шевченку, неділя 1 грудня о 12-00."

Цей же план дій озвучили лідер ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк разом лідером ВО "Свобода" Олегом Тягнибоком та головю партії "УДАР" Віталієм Кличком озвучили план дій.

Яценюк написав у Фейсбуці: "Закликаю всіх, хто готовий боротися проти режиму і за те, щоб наших дітей не били - прийти на народне віче, яке розпочнеться завтра о 12:00 біля пам’ятника Шевченку!"



Під час брифінгу Яценюк повідомив:

"Перше, ми створили штаб.

Друге, завтра ми на 12.00 закликаємо всіх, хто готовий боротися проти режиму і за те, щоб наших дітей не били – у парк Шевченка.

Третє, в понеділок на Погоджувальній раді в парламенті ми вимагаємо відставки міністра МВС.

Четверте, після формування штабу ми розпочинаємо роботу по підготовці загальнонаціонального страйку. Це складна робота, але це є реальний прояв громадянської непокори і це є реальна воля людей, яка продемонструє те, що вони проти режиму і готові боротися за свої права.

П’яте, ми нагадуємо про те, що 15 числа у нас будуть відбуватися вибори в п’яти округах. Завдання і штабу, і громадянського суспільства - продемонструвати, що ми здатні захистити результати виборів для того, щоб Віктор Янукович не повторив те, що він зробив на Майдані на виборах 2015 року. Тому що підводити підсумки результатів президентських виборів буде «Беркут».

Шосте, ми будемо мати зустріч з усіма послами ЄС, і ми окремо звертаємося до наших західних партнерів. Час розмов завершений. Є конкретні персоналії. Керівництво «Беркута», керівництво міліції Києва та їхні заступники. Це начальники «Беркута» з Дніпропетровська і Луганська. Якщо Захід захищає права і свободи громадян і карає тих, хто порушує базові цінності людини і громадянина в світі, – ми хочемо це побачити.

Сьоме, штаби національного спротиву формують єдину об’єднану базу всіх активістів країни. Ми вже сьогодні повинні готуватися до того, що вибори, призначені на 15 грудня, що акції, які будуть проходити протягом всього року в Україні, будуть мати серйозне представництво людей.

Восьме, ми закликаємо студентське товариство, яке є основною рушійною силою європейської інтеграції України, бути разом з політичними силами та громадськими організаціями і разом виходити на наш загальнонаціональний страйк.

Дев’яте, у нас у парламенті зареєстрована постанова про відставку уряду Азарова. І ми будемо вимагати поставити це питання на голосування в парламенті України.

Десяте, у Верховній Раді є закон України про порядок імпічменту президента. Я знаю, що зараз голосів під цей закон немає. Але я знаю, що імпічмент президенту Януковича вже відбувся на Майдані і в Україні. Народ України висловив йому недовіру".

"Це, шановні колеги, перший блок нашого плану дій. Подальші плани будуть напрацьовуватися в нашому об'єднаному Штабі національного спротиву", - сказав Яценюк.

* * *

У Луцьку ті ж політичні сили кличуть людей на народне віче на 13:00 у центр міста. А також закликають їхати до Києва.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
прийду обов"язково - свавілля повинно бути зупинено!!! А з Григоренком і Пустовіто потім розберемося...
Відповісти
а ленін би зробив так - телефон, телеграф, вокзал, мвс, межигір'я.
не той дорогой, идете, дарагие товарисчи!
Відповісти
А от Яценюк, Клічко та Тягнибок явно не "тянуть" на леніна!:)
Відповісти
А може настав час журналістам взяти інтервю в Клімчука, Башкаленка. Поки вони не оговтались. Запитати - чи збираються з ПР? Королюка, Мельника попитати про плани на майбутнє!
Відповісти
Ти чого ніки крадеш жабо?!
Відповісти
потрібно видушувати партію влади на місцях - збирати підписи про відкликання місцевих депутатів які є в партії регіонів. після очищення місцевих рад можна формувати місцеву владу і впливати через своїх депутатів на верховну раду. З миру по нитці - і до виборів в 2015 році приготуємось
Відповісти
НІ я з тими Трусоим БАлбесом І Бувалим не піду !!!! Геть партійні лозунги з майдану!!!!
Відповісти
а чому ЗМІ не пшуть проте, як за годину до розгону майдану вивезли всю звукову апаратуру, в яку так яро кролик і решта борців кричали про свободу, то знач вони знали що можуть бути якісь наслідки. Чому як прийшо на майдан беркут то відразу в їхню сторону политіли різні придмети від мітингувальників. Висновок, спровокували сутичку, апаратура дорожка за людину. А де ж лідери опозиції були? спали в теплиш ліжечках, а люди ви там страждайте, а потім на цьому зроблять великий піар. Прикро
Відповісти
Можливо і так, але ні "кролік, ні решта" дітей кійками по звірячому не били. А тому, кожен відповість за своє!
Відповісти
Я раджу всім регіоналам порвати завтра партійні квитки і прапори. Банду геть з країни!!!!!!
Відповісти
розясню: 1. Президента підставили,
2. Асоціація буде підписана на весні і на рівних умовах
3. Надавити на Росію можна було саме так як зробив Янукович, про це ще будете згадувати коли зрозумієте.
Відповісти
Якби його насправді підставили, він з самого ранку зробив би емоційну заяву про це, а він вижидав цілий день, дивився на реакцію людей. Він вірить в свою перемогу, а застосував силу бо знає, що це відкладеться в памяті людей, і вони в слідуючий раз ще більше боятимуться йти на протест.
Відповісти
Останні новини
Акції протесту: що далі? План дій для Луцька і Києва
30 листопад, 2013, 18:02