За підгодівлю лебедів на лучан чекають подарунки

За підгодівлю лебедів на лучан чекають подарунки
Луцька мерія вирішила віддячити людяним городянам, які не шкодували часу та харчів для підгодівлі білих лебедів-шипунів під час їхньої зимівлі на приміських ставках.

Про це інформує прес-служба Луцької міськради.

Цьогоріч благородні птахи облюбували для зимівлі незамерзаючі технологічні ставки міських каналізаційно-очисних споруд підприємства «Луцьводоканал». Тут стали на постій близько сотні лебедів. А відтак, екологи та природоохоронці організовували акцію порятунку птахів у люті морози.

Наприклад, підприємство ВАТ «Хліб» надало спонсорську допомогу в проведенні підгодівлі некондиційними хлібовідходами, виготовили спеціальні годівниці для викладки кормів.

КП «Луцький зоопарк» допоміг зерновідходами, буряками та іншими кормами.

Учителі та учні Волинського обласного ліцею-інтернату та Луцької загальноосвітньої школи № 12 навіть розробили графік спеціальних чергувань-годівлі, аби лебеді та інші водо плаваючі птахи не зоставалися без корму.

«Допомогу та спостереження за лебедями під час їх зимівлі організувало КП «Луцькводоканал». Працівники державної екологічної інспекції у Волинській області провели роз’яснювальну роботу із жителями навколишніх сіл про недопущення фактів браконьєрства, здійснили рейдові перевірки з контролю за дотриманням правил полювання», - розповіли охоронці природи.

І ось 2 березня більшість лебедів відлетіла в місця своїх літніх таборувань. Залишилися на ставках хіба що ослаблені птахи, які, врешті, незабаром теж відлетять на ріки та озера краю.

У вдячність за турботу про птахів і людяність відділ екології запропонував меру Миколі Романюку особисто відзначити активістів акції з підгодівлі лебедів – як приклад справжньої людяності та благородний вчинок для наслідування молоддю.

Подарунки та подяки міського голови вручать активістам 1 квітня – у Міжнародний день птахів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
За підгодівлю лебедів на лучан чекають подарунки
02 березень, 2012, 13:37