Де читати правду про Євромайдан

Де читати правду про Євромайдан
В інтернеті опублікували список сайтів, де можна прочитати правду про все, що відбувається на Євромайданах в Києві та інших містах України.

В умовах введення цензури на телебаченні та друкованих медіа, а також планомірному знищенні та купівлі олігархами медіа цифрових, дуже важко отримати справедливу та об'єктивну інформацію щодо того, що відбувається, - пише Inspired.

Видання опублікувало підбірку сайтів, де шукати правдиву інформацію:

1) Українська Правда (http://www.pravda.com.ua/) – беззаперечний лідер новин. Час від часу сайт лягає від атак хакерів, і редакція висвітлює новини в своїх соціалках.

2) Громадське ТБ (http://hromadske.tv/) – інтернет-телебачення, включає прямі репортажі з вулиць, в прямому ефірі розповідає, що трапляється, запрошує до студії експертів та громадських діячів. Якщо сайт висить або атакований, використовуйте прямий Youtube-лінк.

3) Ліга.нет (http://news.liga.net/). Адекватно та оперативно пише про перебіг подій.

4) Twitter, Facebook, ВКонтакті. Тут більше неперевіреної інформації, чуток та емоцій, але водночас тут інформація зявляється найшвидше. Відстежуйте повідомлення за тегами #євромайдан. Будьте уважні: чимало ботів та проплачених користувачів можуть тролити вас, поширювати брехню за цим тегом та іншу погану інформацію. Якщо бачите такий – одразу тисність “report for spam” і блокуйте його.

Офіційна сторінка київського Євромайдану: https://www.facebook.com/EuroMaydan

Офіційна сторінка львівського Євромайдану: https://www.facebook.com/euromaidanlviv

Сторінка для тих, хто потребує правової допомоги: https://www.facebook.com/EvromaidanSOS

5) Euromaidan.eu – цей сайт було піднято за добу. На ньому в живому режимі відображається вся інформація з усіх соціальних мереж, яка публікується з тегом євромайдану. Можна відсортувати фото та відео.

6) Радіо Свобода (http://www.radiosvoboda.org/) – обєктивні новини та живі відеотрансляції.

7) Ustream – живі online-трансляції від людей, які з телефоном передають потокове відео з місця подій. Два найпопулярніші канали – це Aronets (live від народного депутата опозиції) та КПІ-live (лайв від київського студента КПІ, який першим застосував Ustream на євроймадані). Для iPhone можна завантажити Ustream-application.

"Якщо у вас є знайомі чи близькі, які не мають доступу до інтернету, або ж не вміють ним користуватись (наприклад, батьки або бабусі-дідусі), рекомендуйте їм стежити за новинами 5-го та 24-го телеканалів. Решта українського телебачення подає перекручену інформацію або взагалі мовчить про ситуацію в країні", - пишуть укладачі списку.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
це важливо
Відповісти
Цензор добавте. Особисто я там слідкую
Відповісти