Народне віче у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО

Народне віче у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку розпочалося народне віче "Ні диктатурі!".

13:02
На Театральному майдані - близько п'яти тисяч учасників (цифра - від оргкомітету). Тримають партійні прапори "Батьківщини", "Свободи", УДАРу, національні стяги і прапори ЄС.

На екрані - пряма трансляція акції протесту у Києві.

13:05
Першим виступив член оркомітету Євромайдану Володимир Пащенко. Серед іншого він подякував людям за активність і заявив: така кількість людей свідчить про те, що ми побороли байдужість. І навіть символічно зняв шапку перед присутніми.

13:10
Виступає один з організаторів Євромайдану, колишній губернатор Волині, представник ініціативи Юрія Луценка "Третя республіка" Володимир Бондар. Закликає усіх до страйку. Люди кричать: "Янукович - не президент!"

13:17
Координатор Євромайдану Майя Москвич: "Євромайдан закінчився, угоду не підписали. Але є нова мета: ми вимагаємо відставки уряду й імпічменту президента! Білорусі в Україні не буде!"

Москвич закликала знімати портрети Януковича в держустановах за прикладом Калуша. Всі скандують: "Луцьк - місто без Януковича!"

13:23
Депутат Луцької міської ради Сергій Григоренко запропонував перейменувати Партію регіонів на "Партію донецьких окупантів" і віднині називати її лише так.

Він закликав депутатів Луцької міської ради від Партії регіонів припинити існування їхньої фракції у міськраді і вийти з партії.

Сергій Григоренко зі сцени повідомив, що даішники погрожують перевізникам, які везуть людей до Києва, переписують номери їх бусів.

"Ганьба такому ДАІ!" - кричать люди.

Григоренко засудив інертну позицію Волинської обласної ради, яка не підтримала Євромайдан, і назвав її голову Володимира Войтовича "перестрашеним непорозумінням".

Нагадаємо, 28 листопада Волиньрада мала зібратися і підтримати своїм зверненнм Євромайдан, проте не вистачило кворуму - сесія не вібулася.



13:24
Активістки луцького Євромайдану дарують міліціонерам червоні хризантеми.



13:27
Координатор Євромайдану у Луцьку Юлія Грищук повідомила у Фейсбуці, що станом на 12:47 на народне віче у Луцьку зібралося близько двох тисяч людей.

Фото Юлії Грищук
Фото Юлії Грищук


13:28
Нардеп Анатолій Вітів пообіцяв завтра (у понеділок, 2 грудня) піти в обласну раду і "викинути ту наволоч звідти", маючи на увазі портрети Януковича ("кривавого Віті" - так назвав Януковича Вітів).



13:32
Заступник голови обласної організації партії УДАР Ігор Алєксєєв: "Хама геть!". Усі підхоплюють цю фразу, скандують.



13:40
Володимир Банада: "Юлі - волю!" Всі підхоплюють.



13:53
Виступають депутати Луцької міської ради Андрій Козюра, Богдан Шиба.

З плакатів, які тримають присутні, зрозуміло, що в акції беруть участь й інші міста - Ковель, Володимир-Волинський.

13:57
Під час виступу один з координаторів Євромайдану Микола Собуцький повідомив: якщо першої ночі існування Євромайдану у Луцьку у наметовому містечку було восьмеро людей, то в останню ніч їх уже було 50.

Микола Собуцький закликав усіх взяти участь у страйку, який оголошений 2 грудня. У цей день він попрохав усіх прийти на 9:00 на Театральний майдан.

"Будемо блокувати роботу держустанов, адже можемо заснути в Україні, а проснутися в Білорусі!" - заявив Собуцький.

Люди підхопили заклик скандуванням: "Банду геть!" і "Зека геть!".

14:00
Депутат Волинської обласної ради від ВО "Свобода" Олександр Пирожик закликав зі сцени голову облради Володимира Войтовича призначити позачергову сесію.

14:04
Колишня депутатка Луцької міської ради, голова Союзу українок на Волині Любов Ганейчук закликала політиків "не залишати людей один на один з "Беркутом".

Вперше люди почали скандувати "Ре-во-лю-ці-я!".

14:08
Учасники луцького Євромайдану дякують МВС за допомогу. Натовп скандує: "Міліція з народом!"

14:11
Зі сцени народного віча у Луцьку виступив бургомістр Варшави Мілош Горецький. Він сказав: "Варшава вітає Україну, Європа на вас чекає. Польща чекає вас у Європі! Слава Україні!".



14:13
Координатор Євромайдану Юлія Грищук повідомляє, що на Народному віче у Луцьку - близько 8 тисяч лучан.



14:14
Учасники Народного віча вшанували хвилиною мовчання пам'ять Лесі Гонгадзе, яка померла у ніч на 30 листопада.

14:20
Народне віче "Ні диктатурі!" у Луцьку ухвалило звернення, яким вимагають відправити у відставку Президента Януковича, Кабінет міністрів, а також голову Волинської ОДА Бориса Клімчука. Також присутні у своєму зверненні поставили вимогу розпуску Волинської обласної ради і Громадської ради при голові ОДА.

14:22
Народне віче завершилося спільним виконанням Гімну України.

Організатори оголосили, що буде концерт "Волинських патріотів".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 26
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Посміховисько ))))
Відповісти
Це ти посміховисько
Відповісти
Жертва аборта,вона і в Африці жертва аборта.
Відповісти
правильно роблять - гідно
Відповісти
Як вам Вітів губернатор, Банада голова ради, застунники Бондарі і Пащенкі...
Гідне керівництво області?!:)
Схаменіться люди!!! Ви не освідомлюете що на вас чекає!!!
Відповісти
Бабанааадддааааа!!!!!!!!!!!! Це вже було.
Відповісти
І Гузь!!!
Відповісти
Мені дуже цікаво, хто відсилав від імені Euromaydan cьогодні смс.
Відповісти
радує,що сьогодні більше старше людей бо раніш вони мало помічались а от студентів нема десь майже
Відповісти
" Звездний" час для Пащенкив.
Відповісти
молодь хоче ням-ням.От по домам порозйжались.Завтра будуть!
Відповісти
Дякую усім, хто підтримує Євроінтеграцію України! Молодці! Водночас раджу не заграватись політикою, не будувати примарні мрії... адже потім наступає "синдром вкраденої мрії!" Зміни потрібно проводити розумно і відповідно бачити, хто і що зробив для області, для міста. Говорити можна багато, але скільки з цього є можливим реалізувати. Щодо пана Б.Клімчука, то вважаю критику, спрямовану до його особи не виправданою. Подумайте тільки, якби не він, то що було б з областю за останні кілька років?
Відповісти
Нехай Бондар повернеться - тоді "відчують"!:)
Відповісти
Те що горланить Тягнибок у Києві - це переворот у криїні! Дочекались...
Йдуть явні призови до силового захоплення адмінбудівль...
Відповісти
Здание КГГА захватили «свободовцы». Тягнибок объявил о революции.
Группа активистов-«свободовцев» взяла штурмом здание Киевской городской государственной администрации.
Как передает корреспондент «Комментариев», штурмом руководил народный депутат от ВО «Свобода» Игорь Мирошниченко.
http://comments.ua/politics/439242-zdanie-kgga-zahvatili-svobodovtsi.html

Це безлад і свавілля, а не мирна "акція"!!!
Відповісти
Вибачайте, але у суботу вранці наш президент також не мирно натякнув людям, що немає чого відстоювати, а сам зараз переховується. Люди все правильно роблять з бандитами боротись треба їхніми ж методами!
Відповісти
ЗМІ: під Луцьком побили активістів, які їхали в Київ

На виїзді з Луцька невідомі побили активістів, які їхали до Києва, - пишуть ЗМІ Волині.
Автобус з луцькими активістами перепинили на виїзді з міста люди у формі правоохоронців, - повідомляють Волинські Новини.
Подія сталася сьогодні, 1 грудня, близько 9:00, поблизу села Гаразджа.
Дівчина, яка не захотіла назватися, повідомила на майдані, що активістів, які їхали на протести до столиці, побили, і вони в синцях повернулися додому.
«Подзвонила моя сестра і сказала: будьте акуратніші. ЇЇ чоловік виїхав о 8 годині автобусом на Київ, а о 9 годині вже був удома – весь у синцях», - розповідає дівчина.
З її слів, автобус зупинили правоохоронці, попросили людей вийти та побили гумовими кийками. До слова, як каже дівчина, кийки були зверху покриті гумою, а всередині – дерев’яні. Від серйозніших травм людей врятував зимовий одяг.
Цю інформацію підтвердили координатори луцького Євромайдану. Зокрема, Володимир Бут-Гусаїм розповів, що у тому автобусі їхало чимало знайомих. Зараз починає надходити від них інформація.
«О 8 ранку з Луцька на Київ виїхав автобус, у якому було близько 20 людей. При виїзді з Луцька стояло декілька машин ДАІ з київськими номерами. Люди в формі правоохоронців зупинили автобус і наказали людям вийти. Потому побили їх кийками. Дехто з постраждалих у тяжкому стані, а дехто відбувся синцями. Постраждалі вже вдома»,- повідомив активіст Євромайдану.
До, слова, він не вірить, що до цієї події причетні волинські правоохоронці. Адже керівник волинських міліціонерів офіційно запевнив, що до протестувальників не будуть застосовувати силові методи.
У травмпункті міської лікарні повідомили, що поки що до них постраждалі не зверталися.
Чи дійсно такий конфлікт мав місце, волинські правоохоронці поки не підтвердили. У міськвідділі, райвідділі, державтоінспекції області поки немає інформації про інцидент. Про це розповіла керівник СЗГ УМВС у Волинській області Оксана Блищик.
Відповісти
а що, ти сьогодні не можеш штурманути кабінет Клімчука? Завтра вже будеш в.о.
Відповісти
Хай живе революція! Режим Януковича треба повалити! Але шкода, що на трибуні ті ж обличчя, що у 2004-ому. Ми вже нажилися при них: Бондар, Шиба, Григоренко, Банада, Пащенко. Невже на Волині немає свіжих облич?! Лізуть знову ті, які знають смак корита і не мають інших шляхів до нього повернутись. А Банада в своїй "доповіді" зробив закид, що Садовий поруч зі своєю громадою, а Романюка немає. Очевидно, мер міста не порахував за потрібне стати поруч з цими ревоюціонерами.
Відповісти
Люди,схаменіться!Невже ви не уявляете у що вас те свободівське бидлятство втягує.В громадянську війну.Те що показують в Києві робиться це мирними демонстрантами назвати не можна.Моя знайома з Київа розказала сьогодні по телефону що біля Хрещатика оті демонстранти розбили вікна двох крамниць і пограбували там речі.І це тільки початок як вони вигукували.Ви навіть не уявляєте на що вас штовхають оті продажні помаранчеві політики.Вони завжди прикриються депутатською недоторканістю,а постраждають прості люди серед яких наші діти.Чи може ви хочете крові,щоб брат пішов на брата.Ви ж не бидло в руках дурнів,а україська нація!!!
Відповісти

Отож бо- ми украінська нація!!!! Не дозволимо більше маніпулювати нами!! ХВАТИТЬ!! Режим янека-путіна зайшов надто далеко!!!
Це ви схаменіться!!! І послухайте саму себе!!! Люди ПОВСТАЮТЬ! До кривоі ночі 30 листопада все було мирно, як о янек хоче війни, буде війна!!!! Ами не здамося просто так!! Люди захищаються, і захищають один одного!! Нас більше чим якогось нікчемного беркуту!!!
А вам раджу приєднатися до народу!! А діти ВЖЕ постраждали, якщо ви не помітили, бо помічаєте тільки розбиту шибку!!!
Відповісти
Куди ми котимось?? те саме буде що у 2004 через рік всі мрії розсипляться і Українців знову обдурять *(( Жаль тих людей які справді вірять що в нас буде порядок
Відповісти
Бондар, Шиба, Григоренко, Банада, Пащенко
-ПОВИЛАЗИЛИ? а ЩО ПРИ ВіТі ХОДИЛИ НА "ПОЛУСОГНУТИХ"
Відповісти
ті що стоять на трибуні прийшли засвітитись. Знову хочуть, як і в 2004 році показати свої пики і за рахунок революції прийти до влади. Мало ще нагребли, вирішили вернутись і догребти. Посміховисько. Бридко на них дивитись. Люди молодці, що вони відстоюють свої інтереси, але якщо до влади знову прийдуть "бондарі", то знову всі принципи, які відстоюють люди, будуть спаплюжені. женіть їх звідти геть.
Відповісти
Пащенко, злазь зі сцени. Тобі нічого не світить... Не трать сили, час. Не позорься.
Відповісти
Потрібно нових керівників як в області так і в районах!
Досить вдавати вигляд що все ніби справно працює а насправді виконують вказівки про те що їм треба. А прості люди та їх інтереси не мають значення. ДОСИТЬ ОБІЦЯНОК!
Відповісти
Останні новини
Народне віче у Луцьку. ФОТО. ВІДЕО
01 грудень, 2013, 13:00