Активіста Євромайдану «попросили» з роботи

Активіста Євромайдану «попросили» з роботи
Один з координаторів луцького Євромайдану Микола Собуцький заявив, що через його участь у акціях протесту його попросили написати заяву про звільнення з роботи. Натомість директор училища, в якому Собуцький працював, каже, що запропонував йому звільнитися, бо той проявив неповагу до місця своєї роботи.

«Я працював за сумісництвом викладачем історії у Вищому професійному училищі будівництва і архітектури міста Луцька (колишнє училище № 2). Приїхав до директора училища Ростислава Собуцького (це мій однофамілець, а не родич), аби домовитися, щоб мене хтось замінив, поки я на Майдані. Проте директор заявив, що я повинен написати заяву на звільнення», - розповів чоловік.

Зі слів Миколи Собуцького, директор училища пояснив: він не може працювати в училищі викладачем, оскільки проявив неповагу до його студентів і викладачів. А саме: під час протестної ходи студентів ЛНТУ 27 листопада під стінами другого училища я вигукував «Бурса, виходь!».

Насправді, каже Собуцький, він, хоч і справді брав участь у ході студентів, але таких слів не вигукував. Як доказ наводить відеозйомку акції (див. нижче).



Прохання директора написати заяву пов’язує виключно з неугодною владі своєю діяльністю на Майдані.

«Заяву я написав: не бачив сенсу сперечатися. Та й часу особливо не мав», - розповів Микола Собуцький.

Директор училища Ростислав Собуцький у коментарі ВолиньPost повідомив: дійсно запропонував Миколі Собуцькому звільнитися, оскільки той проявив неповагу до місця, в якому працює.

«Я на власні вуха не чув, тому що саме вів заняття, але колеги мені розповіли, як він вигукував під стінами училища «Бурса, виходь!», - сказав директор навчального закладу.

Водночас директор училища заперечив будь-який зв’язок звільнення працівника з його політичною позицією.

«При чому тут політика чи тиск? Всього лиш – я зробив зауваження через його некоректну поведінку», - сказав Ростислав Собуцький.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 20
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Та цей Собуцький - провокатор. Правильно зробили. що він таке робить?!)
Відповісти
А нахера такой майдаунный клоун нужен на работе?
Відповісти
Правильно зробив директор, а шо ми своїх дітей вддаємо вчитися, а не слухати цього мудака і ходити на мітінги. А він за їх шо вивів бере гроші, по 25 грн за одного студєнта.
Відповісти
А що Собуцький думає,що він ректор академії? Наївний чувак. Але я йому не дохтур.
Відповісти
И эти "собуцкие" ещё чему-то учат детей....

А если бы хирурги из больниц Луцка побастовали с недельку, да, например, когда этот пИдагог приехал бы к ним на стол сломав, допустим ногу или голову.......

Неожиданно порадовал директор училища - по-ходу решил вопрос не просто с желающим подсидеть его потом "герое", но и просто сделавшем правильное дело.
Відповісти
та рівень Собуцького Колі на рівні 2! Хто вчився з ним на історичному знають, що це за "розум" отримував 3 на 3 відомості!
Відповісти
Коля - молодець!
Якщо сидіти дома - то наш президент би довічно керував державою.
Відповісти
Все вірно зробив директор: 1). мітингувати можна у вихідні діні та після роботи а керуючись своїм службовим становищем ВИКЛАДАЧА виганяти залежних від його бачення оцінок на майдан студентів це якось не по європейськи..... 2) Проф політика це робота хоче бути політиком хай йде у політику я б те ж саме зробив би на місці і ректорату з студентами ......
Відповісти
Це дійсьно Бурса бо в бурсах здавна виховували сиксот та донощиків, стукачів. Керівництво то окрема мова. Національний протест це і є елемент проєвропейського виховання. Позор Бурсакам-керівникам. Ви освітянський бруд!
Відповісти
Правильно зробив, всіх людей треба звільняти, що на майданах стоять
Відповісти
Легальним варіантом було б написати заяву про відпустку за власний рахунок!
Години викладачу все одно довелося вичитати пізніше, оскільки у таких навчальних закладах, на відміну від школи, заміни йдуть іншими предметами. Потім більше навантаження має той викладач, якого заміняли.
Тому навіть зарплати йому не повинні були зняти, оскільки роботу прийшлося б виконати пізніше.
Тільки при керівництві навчальних закладів радянські боягузи!!! А в колективах повно стукачів
Відповісти
"Приїхав до директора училища аби домовитися, щоб мене хтось замінив" – ви серйозно?!! Якщо людина прогуляла робочий день - її звільняють. А це красунчик без заяви на відпустку чи власний рахунок хоче щоб держава платила йому гроші? Як же мене страшно дратують такі люди.
Відповісти
якщо людина прогуляла робочий день її НЕ звільняють
Відповісти
Він найтупіший був на курсі. Ще Бондар колись приходив на історичний йому "рішати" сесію, але викладачі нахер послали! Невіглас і бовдур був, а тут викладач! соромно за таких "діячів" Ганьба Собуцькому Колі!
Відповісти
Директор запропонував як сильній людині взяти і написати заяву, оскільки колектив училища невдоволений діями мітингувальників. Навіщо робити з мухи слона???? Навіщо розпорошувати сили і замість пікетів біля адміністрації робити пікет училища??? Завтра будемо пікетувати свиноферму за неякісне м'ясо, дитячий садочок за поганий сон дітлахів!!! Ума палата
Відповісти
Микола Собуцький грязним шляхом будує собі політичну кар'єру.Соромно за молодого колегу, який так брудно звинувачує свого керівника.
Відповісти
Я від всіх, хто любить дійсно Україну! Я не поважаю тих людей, хто брудно будує свою карєру таким чином.Наш директор - ерудована, інтелігентна Людина, яка ніколи так не вчинить,вигнавши людину і заставивши написати заяву на звільнення. Миколі Собуцькому пораджу: вивчити і знати закони так, як знає їх наш директор! Я не вірю, що він так з Миколою вчинив.
Відповісти
О це да! Не можу себе стримати та не дати поради цьому горе-викладачеві, котрий під велики обіцянки учням успіхів з історії тримав їх неповнолітніх на майдані. Щиро раджу Миколі: 1.Вивчати закони та їх виконувати так як директор; 2. Поважати своїх колег та учнів так як це робить директор! 3.Авторитет заробляти у людей чесно, порядно так як це робить директор.
Відповісти
Такі ви всі правильні і справедливі. Аж тошнить. Коля Собуцький днями і ночами бореться за країну, в якій і ви живете, тому не маєте права обливати його тут брудом.
Тим паче, що він справді не казав ніяких образливих слів щодо училища.
(я очевидець)
Не хочете підтримати-ваше право, але не критикуйте, будь ласка.
Написати тут легко. А ви зробіть те, що робить він зараз. Сумніваюсь, що знайдеться стільки сили
Дякую за увагу.
Відповісти
А нихто і не засуджує його за участь на майдані. Велику справу робить для людей. Молодець. Тільки хай з себе не корчить постраджалого за ради карєри. Таким чином порядок в державі не наведеш. Дуже прикро, що саме в цей час всі карєристи ( Бондари,Шиби) знову на поверхню вилазять.
Відповісти
Останні новини
Київ барикадний. ФОТО
02 грудень, 2013, 20:10
Активіста Євромайдану «попросили» з роботи
02 грудень, 2013, 19:48