У Рожищенському районі нема небезпечної хімії, - ДСНС

У Рожищенському районі нема небезпечної хімії, - ДСНС
На території Рожищенського району відсутні місця захоронення хімічних засобів захисту рослин, - кажуть у волинському управлінні ДСНС.

Відомтсво спростовує оприлюднену в ефірі програми «Новини» телеканалу «Інтер» 20 листопада інформацію про те, що на території Рожищенського району наявні захоронення непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин, - повідомили у прес-службі відомства.

Відповідно до результатів проведеного службового розслідування у 2009 році Рожищенська районна державна адміністрація уклала угоду з ПП «Крес» про вивезення з території району на утилізацію непридатних до використання хімічних засобів захисту рослин (пестицидів).

Організація, що має відповідну ліцензію на здійснення цих робіт, 23-24 липня 2009 року провела роботи із герметизації 11 240 кг небезпечних пестицидів та вивезла їх для утилізації на спеціалізованому підприємстві в місто Шостка Сумської області.

А 11 жовтня 2012 року проведено остаточні роботи з очищення приміщення колишнього складу отрутохімікатів від залишків піддонів і тари. У спеціальній упаковці вони також вивезені за межі району для утилізації на підприємстві.

Відтак, оприлюднений засобом масової інформації факт про незаконне захоронення рятувальниками 400 літрів небезпечних хімічних речовин у Рожищі не відповідає дійсності, - кажуть в управлінні.

"Утилізація залишків хімічного захисту рослин силами рятувальників тим більше неможлива, оскільки Аварійно-рятувальний загін спеціального призначення Управління ДСНС України у Волинській області не має ліцензії на здійснення операцій у сфері поводження з небезпечними відходами", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Що, Валєра, прорахувався? Хєрня вийшла? Дивись, сучий потрох, щоб по тобі кримінал не відкрили за втоплені у Стиру бомби!..
Відповісти
Останні новини
У Рожищенському районі нема небезпечної хімії, - ДСНС
03 грудень, 2013, 16:38