Колишні президенти України виступають за відставку уряду, - ЗМІ

Колишні президенти України виступають за відставку уряду, - ЗМІ
Колишні президенти України Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко зійшлися на думці про те, що дії нинішньої влади України спровокували в країні глибоку політичну кризу.

Екс-глави держави вважають, що уряд повинен піти у відставку, а влада - налагодити діалог України як з ЄС, так і з Росією.

Про це в коментарі Сегодня.ua розповів перший президент України Леонід Кравчук.

"В Україні сталася глибока політична криза. Причиною кризи стало непослідовне вирішення питання реалізації курсу на євроінтеграцію, а саме зрив підписання у Вільнюсі Угоди про асоціацію України та ЄС, про який своєчасно і всебічно не проінформували українців. Швидка зміна позиції призвела до протестів людей. І ці протести на сьогодні є загрозою, яка може стати загрозою дестабілізації України, причиною розколу країни і призвести до тяжких політичних, економічних і інших наслідків", - висловив загальну думку Кравчук.

Екс-президент зазначив, що він і колеги дійшли висновку, що нинішній уряд повинен піти у відставку. Крім того, екс-президенти закликають відновити і налагодити діалог України як з ЄС, так і з Росією.

"Ми вважаємо, що влада повинна негайно відновити діалог з ЄС, а уряд - піти у відставку згідно з європейськими цивілізованими способами. Ми вважаємо, що повинен початися загальнонаціональний діалог чи круглий стіл для того, щоб всебічно пояснити і розробити загальні плани і розділити відповідальність за майбутнє України. Сьогодні для України є загроза, загроза для найвищих цінностей - демократії, свободи. Ми категорично засуджуємо застосування сили по відношенню до мирних демонстрантів. Конституцією та законами передбачено право мирно висловлювати свої позиції", - розповів Кравчук.

"Це наше бачення, ми хочемо, щоб був забезпечений мир і злагода, забезпечені стратегічні відносини з іншими країнами, в тому числі і з Росією. Ми висловили свою позицію з метою забезпечення конституційних гарантій миру і злагоди людям, з метою гарантії незалежності та демократії в країні. Ми сподіваємося, що це відбудеться і що влада буде чути свій народ і виконувати свої завдання", - підсумував екс -президент.

Як відомо, три колишні президенти України Віктор Ющенко, Леонід Кучма і Леонід Кравчук провели зустріч, на якій обговорили ситуацію з євроінтеграцією України та акціями протесту.

Читати також думку Віктора Ющенка про події в Україні.

Фото зі сторінки на Facebook Ірини Ванникової

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хоч і екс-президенти, зате адекватно оцінюють ситуацію, не те що діюча влада! молодці!
Відповісти
Останні новини
Колишні президенти України виступають за відставку уряду, - ЗМІ
04 грудень, 2013, 00:20