Регіонали і тушки зірвали сесію Волиньради, - «Свобода»

Регіонали і тушки зірвали сесію Волиньради, - «Свобода»
У ВО «Свобода» заявляють, що регіонали та «тушки» 4 грудня зірвали сесію Волинської облради.

«Депутати від Партії регіонів та їх слухняні «тушки» не погоджувалися голосувати за включення до порядку денного питання проект рішення «Про звернення Волинської обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області після кривавого побиття учасників Євромайдану в місті Києві 30 листопада 2013 року», в якому містилася вимога негайної відставки Віктора Януковича – із посади Президента України», - кажуть в прес-службі партії.

Голова фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Волинській обласній раді Олександр Пирожик представив на розгляд позачергової сесії відразу три проекти рішень: «Про звернення Волинської обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області після кривавого побиття учасників Євромайдану в місті Києві 30 листопада 2013 року»; «Про недовіру Клімчуку Б.П. – на посаді голови Волинської обласної державної адміністрації»; «Про звільнення Войтовича В.І. – з посади голови Волинської обласної ради».

У «Свободі» кажуть, що представники Партії регіонів у Волинській обласній раді зробили все, аби не допустити включення цих питань у порядок денний. Вони намагалися виключити з проекту порядку денного питання про недовіру голові Волинської ОДА Борисові Клімчуку та звільнення голови обласної ради Володимира Войтовича, а також включити до порядку денного альтернативні проекти звернень щодо ситуації в країні, в яких усю вину за масові протести в Україні покласти на опозиційних політиків.

ЧИТАТИ ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЮ З ОБЛАСНОЇ РАДИ

«Опозиційні депутати швидко «розкусили» цей «данєцкий разводняк», проявили витримку і принциповість, тому продовжували відстоювати включення до порядку денного власних проектів рішень. Проте Партія регіонів та її сателіти, очевидно, боялися вже навіть не прийняття цих проектів сесією, а лише одного їх розгляду. Страх утратити посади та прогнівити Януковича так скував керівників обласної ради та облдержадміністрації, «регіоналів» та підручних їм депутатів-«тушок», що вони так і не спромоглися засудити кривавий розгін Євромайдану в місті Києві. Хоча Волинська облрада просто зобов’язана це зробити, і задля цього обласній раді доведеться збиратися знову, в інший день», – прокоментував фактичний зрив сесійного засідання 4 грудня Олександр Пирожик.

Публікуємо текст звернення:

ЗВЕРНЕННЯ
Волинської обласної ради щодо суспільно-політичної ситуації в Україні та Волинській області після кривавого побиття учасників Євромайдану в місті Києві 30 листопада 2013 року


29 листопада 2013 року Президент України Янукович В.Ф., проігнорувавши думку переважної більшості населення України та волю Волинської громади зокрема, провалив підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, зрадивши національні інтереси українського народу.

Уночі 30 листопада 2013 року співробітники спецпідрозділу «Беркут» по-звірячому розігнали мирний мітинг на Майдані Незалежності у Києві, до крові побивши дітей, жінок, студентів. Існуючий режим підняв руку на український народ і заради збереження влади пішов на кровопролиття.

Ми, депутати Волинської обласної ради, висловлюємо недовіру Кабінету міністрів України на чолі з головою Партії регіонів Миколою Азаровим, який провалом євроінтеграційного курсу спровокував політичну кризу в Українській державі та призвів до неприпустимих для цивілізованого європейського суспільства кривавих подій.

Висловлюємо глибоке обурення такими діями представників державної влади, що перейшли усі допустимі межі. Вважаємо, що після цього вже не йдеться про питання європейського вибору України. Йдеться про реальну загрозу громадянським правам людей на мирні зібрання, свободу слова та висловлювань в Україні, більше того – про існування незалежної національної Української держави загалом, без диктатури бандитів та олігархів.

У зв'язку з національною зрадою вищого керівництва держави та загрозою остаточного встановлення режиму кримінально-олігархічної диктатури в Україні ми, депутати Волинської обласної ради, вимагаємо:

1. Негайної відставки Віктора Януковича – з посади Президента України;

2. Від Верховної Ради України – заборонити діяльність Партії регіонів та Комуністичної партії України – як антидержавних політичних сил, які дестабілізують ситуацію в державі, розколюють українське суспільство і своїми деструктивними діями призводять до протистояння влади та громадян.

Закликаємо всіх чесних співвітчизників, які з різних причин отримали партійні квитки Партії регіонів і КПУ, припинити своє членство в цих людиноненависницьких, злочинних структурах.

3. Від Генеральної прокуратури України – належно розслідувати обставини жорстокого побиття учасників Євромайдану в Києві 30 листопада 2013 року, а також порушення прав українських громадян на мирні зібрання під час акції протесту в Києві у перші дні грудня 2013 року; притягнути до відповідальності посадових осіб, які віддавали злочинні накази та їх виконували.

4. Від співробітників УМВС у Волинській області, інших силових структур – не допустити неправомірних дій стосовно учасників мирних протестних акцій.

Закликаємо жителів Волинського краю до безстрокової мирної акції громадянського спротиву – допоки наші вимоги не будуть виконані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це як - ломи і кувалди в руки та йти розбивати приміщення облради?
Відповісти
Що там ВО "Сволота" заявляє?
Відповісти
https://www.youtube.com/watch?v=aCYH4_WsLuA
Відповісти
заборонити людям право на політичні переконання - це ж як по європейськи !
А якщо ваші з дозволу сказати "не зовсім адекватні вимоги" так і не будуть виконані,виходячи з міркувань здорового глузду - тоді що ? Тоді пряма дорога - в політичне забуття. І не треба буде каятись на колінах, як це ви вимагаєте від опонентів.
Відповісти
дивився пряму трансляцію засідання сесії облради, вразило те, що після виступу боруцького його ж однопартійці підійшли до нього і емоційно про щось пояснювали, також вразила поведінка свободи гузя і решти так званих опозиціонерів - всі вони поводились ніби сидять на гарячих стільцях. Вони навіть злагоджено не вміють працювати, як ще один одному писків ненабили, дивує. Хоча треба було, щоб клепки добавилось тим ярим опозиціонерам.
Відповісти
приучуйтесь дякувати що маєте можливість просто жити,згадуйте підзабуті "українські" цінності.нічого не помяняється вже ніколи.влада ця навіки.дякуйте Богу ЩО ЖИВІ І ЩО МАЄТЕ ЩО ЇСТИ.такий зміст людською мовою текстів що тут пишуть "друзі".нові меседжі від олійників та германів..
Відповісти
Поштучно!
Оголосіть сук!
Відповісти
Немає таких слів, як "тушки" і "тітушки" дістали, що немає словникового запасу?!! НЕНАВИСТЬ!!!
Відповісти
ну ясно, що просто так вони (ПРидурки) не здадуться... дуже вже місця собі нагріли... але їх пісня вже проспівана, тепер -- все питання часу.
Відповісти
Свободівці знову відьом шукають. Винні надекватні депутати і крикуни! Було б вести себе по-людськи і голосувати, а не бігати з гучномовцем як мавпа з гранатою! Як дістали! Народ чекає дій, досить крику - робіть щось!
Відповісти
то ти?тебе там шукаїть всі канали інтервю взяти..подзвони з банкової!
Відповісти
Поіменно!!!! Списки тушок!!!!
Відповісти
Собаки гавкають караван іде. Сумно.
Відповісти
Хочу знати "героїв" що зірвали засідання ради .
Все біпьше схиляюся до думки що треба таку раду РОЗПУСКАТИ.
Відповісти
Дядя Боря - як Ленін, жив, живе і буде жити!!!!!!!!!!!РЕСПЕКТ!!!!!!!!!
Відповісти
Герої на Євромайдані,а там кошелькі любі, рябі і голубі.
Відповісти
05.12.2013 о 10.00 год. біля центрального входу до будівлі Уряду та об 11.00 год. біля центрального входу будівлі КМДА розпочнуться виконання рішень суду про заборону будь-яким особам вчиняти дії щодо блокування будівлі Уряду та будівлі КМДА.
Відповісти
Останні новини
Регіонали і тушки зірвали сесію Волиньради, - «Свобода»
04 грудень, 2013, 15:51