У Москві відбудеться акція солідарності з українським народом

У Москві відбудеться акція солідарності з українським народом
Влада Москви погодила з прихильниками української опозиції акцію, яка повинна відбутися 7 грудня на підтримку учасників Евромайдану в Україні.

Глава столичного департаменту регіональної безпеки Олексій Майоров, повідомив, що акція перенесена від посольства України, розташованого в межах Бульварного кільця, на Дівоче поле за Садовим кільцем. За його словами, акція узгоджена на 50 учасників, ‒ пише Дзеркало тижня.

«Ми погодили проведення акції, але оскільки у посольства України недостатньо місця, префектура Центрального адміністративного округу запропонувала перенести місце проведення на Дівоче поле, за Рахунковою палатою», ‒ сказав Майоров.

Раніше один із організаторів заходу Олег Козловський повідомив, що акція була запланована біля українського посольства. «У суботу , 7 грудня, з 12:00 в українського посольства стартує акція солідарності з учасниками українського Евромайдану. Ми підтримуємо цивілізований вибір українців ‒ на користь свободи, демократії, поваги до особистості, ‒ повідомляє він на сторінці в Facebook.

За словами активіста, європейська налаштованість України служить значущим прикладом і для росіян. «Ми захоплені мужністю і відвагою рядових учасників Евромайдану, які, незважаючи на ризик, відстоюють право впливати на шлях розвитку своєї країни», ‒ зазначив він.

Взяти участь у мирному пікеті захотіли близько 100 росіян.

Як відомо, 2 грудня в Москві при спробі провести акцію протесту біля посольства України було затримано 11 опозиціонерів, у тому числі колишнього віце-прем’єра Бориса Нємцова. За словами Нємцова, опозиціонерів звинуватили в порушенні ст. 20.2 Кодексу РФ про адміністративні правопорушення (порушення встановленого порядку організації або проведення зборів, мітингу, демонстрації). Згідно КпАП , опозиціонерам загрожує адміністративний штраф обсягом до 30 тис. рублів або обов’язкові роботи строком до 50 годин.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.