Ветерани «Беркуту» закликають не виконувати злочинні накази. ВІДЕО

Ветерани «Беркуту» закликають не виконувати злочинні накази. ВІДЕО
Перші командири «Беркуту» закликають нинішніх працівників спецпідрозділу виконувати Конституцію України, а не злочинні накази.

Відповідну заяву від імені своїх колег озвучив сьогодні під час брифінгу перший керівник спецпідрозділу «Беркут» в Івано- Франківській області Андрій Гайдай, ‒ пише ЛігаБізнесІнформ.

«Ми, перші командири спецпідрозділу «Беркут» МВС України, після кривавих подій за вашої участі 30 листопада 2013 на Майдані Незалежності в місті Києві, звертаємося до вас і засуджуємо ваші непрофесійні дії, які жодним чином не відповідають високим моральним вимогам працівників підрозділу «Беркут». До нас надходять сотні дзвінків з різних куточків України від колишніх спецназівців, які обурені грубим порушенням міліцейської присяги на догоду купці політиканів, які, використовуючи ваші міцні руки, хочуть довічно залишитися при владі», ‒ сказано в заяві.

Крім цього, перші командири «Беркута» звертають увагу на те, що спецпідрозділ створювався для боротьби з організованою злочинністю, а не з мирним населенням.

У своїй заяві вони нагадують, що право на мирні збори, мітинги і демонстрації гарантовані Конституцією України кожному громадянину нашої держави. «Працівники спецпідрозділу «Беркут» зобов’язані виконувати не тільки розпорядження і накази своїх керівників, а, насамперед, конституційні вимоги. Злочинні накази про побиття мирних громадян ніхто не зобов’язаний виконувати», ‒ сказано в заяві.

Від себе Гайдай додав, що здивований заявою прем'єр-міністра Миколи Азарова про можливість розблокувати адмінбудівлю за 10 хвилин. Він зазначив, що це все одно, що тиснути на пружину в очікуванні того, як вона розпрямиться і вистрілить. «На кожну силу знайдеться інша сила», ‒ сказав він.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Банда на.. в відставку,а не заяви виголошувати.
Відповісти
Андрій Гайдай та всі командири яких він назвав справжні - патріоти України. Однак, в черговий раз я не почув заяви представника з Волині...
Вперше за все моє життя, я останні декілька днів не відчуваю гордості за те, що я лучанин.
Я в цілковитому розпачі від мешканців Волині і зокрема міста Луцька...
Кожний думає про сьогодення, але однак не про завтрашній день.
Як виявилось в регіоні в якому започаткувалося УПА, зараз населяє 97-98% сірої біомаси.
"біомаси", яка не відстоює свої права і яку задовольняє такий губернатор, що тішиться від того...ВДУМАЙТЕСЬ ТІЛЬКИ, що ми знаходимось в третьому десятку по рівню заробітної плати в країні...
Я горджусь такими містами як Київ, Львів, Тернопіль, Станіслав - саме в цих містах проживають згуртовані, розумні і патріотичні люди.
СЛАВА УКРАЇНІ!
Відповісти
Й справді,я також здивований пасивністю Волині.Ноги ростуть від теперішніх мудаків-керівників.Це не влада,а купа лайна!!!
Відповісти
так, всі чекають поки хтось вирішить проблему, а може і сама розсмокчеться. Ми заслуговуємо на таких "поводирів", адже самі їх обирали за браком освіти або за пайки.
Відповісти
підтримую
Відповісти