Поляки агітують європейців скасувати візи для українців

Поляки агітують європейців скасувати візи для українців
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський та інші польські політики підтримують ініціативу «Давайте відмінимо візи для українців».

Польський депутат Європарламенту Павел Коваль також зазначає, що це добра ідея, та вважає при цьому, що Польща не представила ще гідного плану для України, пише видання Polonews.

«Євросоюз повинен відмінити візи для українців. Це центральне політичне питання. Захід має сьогодні інструменти, щоб в кінці-кінців оцінити цих людей, котрі протестують під прапорами ЄС. Нехай ніхто не робить вигляду, начебто їх немає», - сказав Павел Коваль.

Радослав Сікорський також підтримав акцію газети Річ Посполита «Давайте відмінимо візи для українців». Він сказав, що згоден із цією ідеєю, однак Київ повинен виконати всі технічні умови.

«Це правильна акція, будь-ласка, зверніть увагу, що стосовно країни, котра реформує – Молдови, - Єврокомісія саме це рішення прийняла. Ми підтримуємо звільнення українців від візового обов'язку, але це вимагає реформаторських дій з боку українського уряду».

Сікорський зазначив, що міністри внутрішніх справ країн ЄС не відмовляться від технічних умов відміни віз для українців.

«Щойно Україна виконає технічні умови, є бажання ввести безвізовий режим», - заявив Сікорський.

У вівторок міністр представив чотири сценарії для України. Він вважає, що оптимальним сценарієм для України буде порозуміння головних політичних сил на користь болісних реформ, котрі приведуть Україну до Європи та забезпечать міжнародну допомогу. Він підкреслив, що реформи це умова відміни візового режиму для українців.

Депутат Європарламенту Павел Коваль, коментуючи між іншими заяву Сікорського, ствердив, що після засідання Ради Національної Безпеки, Польща матиме план для України, але він його не побачив.

«В нас має бути два плани для України, тобто чого ми хочемо для ЄС, і чого для України і що ми можемо самі зробити. Цих конкретних заяв вчора не було. Є багато гри кубиками, а мало мислення, який Польща може підготувати план для України».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: віза, Польща
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора
Відповісти