Влада дала мітингарям п’ять днів

Влада дала мітингарям п’ять днів
Якщо протягом п’яти днів активісти не звільнять захоплені адміністративні приміщення, міліція буде змушена вживати заходів для забезпечення рішення суду.

Державні виконавці прийшли до будівлі Кабінету міністрів України і оголосили рішення Шевченківського райсуду Києва про заборону блокування адміністративних будівель, ‒ пише Дзеркало тижня.

Під час оголошення рішення на місці подій був присутній виконувач обов’язків начальника міліції Києва Валерій Мазан. Після оголошення він заявив журналістам, що це рішення має бути виконане протягом 5 днів, після чого міліція вживатиме заходи для забезпечення рішення суду.

Мазан пояснював журналістам і протестувальникам, що блокування будівель ‒ це порушення законодавства, а рішення суду, згідно з яким вони повинні розблокувати адмінбудівлі, підлягає виконанню.

Неодноразово Мазаному були адресовані питання, чи буде міліція застосовувати силу і розганяти мітингарів по закінченню 5-денного терміну з моменту прийняття рішення, прийнятого 4 грудня, однак в.о. начальника міліції Києва ухилився від чіткої відповіді.

«Мітингувальники повинні забезпечити роботу і життєдіяльність державних установ», ‒ сказав він.

Відповідаючи на питання, якими засобами буде виконуватися рішення суду , якщо мітингувальники продовжать блокування адмінбудівель, Мазан зазначив: «Всі вони будуть використані, щоб рішення суду було виконано».

«Рішення суду, як ви бачите, виконується мирно. Ми сподіваємося, громадяни України будуть виконувати закони України. Вони повинні виконати рішення суду», ‒ сказав він журналістам.

Відповідаючи на питання про те, чи можливий силовий розгін , в.о. начальника главку сказав: «Ми вживаємо всіх заходів для мирного вирішення цієї ситуації. Перш за все, рішення суду має бути виконане. Максимально ми будемо роз’яснювати людям, що вони повинні виконувати рішення суду».

Мазан особливо підкреслив, що в рішенні суду зазначено термін виконання протягом 5 днів, а рішення датоване 4 грудня.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Я б дав 5 годин...
Відповісти
А дідусь Ваш, напевно, у 37-му в НКВС служив. Інакше (якби він був по іншу сторону), ви б зараз так не вважали.
Відповісти
Ага, мовчите. Значить, правда?
Відповісти
це протести, як мітингувальникам можна щось заборонити, таким чином люди висловлюють свою позицію і не дай Бог проллється кров, ніхто нікому цього не простить і не попустить
Відповісти
Ленін теж починав мітинги з майданів, банків, пошт, телеграфів.
Чим закінчилсь ці мітинги?
Мільйонними жертвами!!!
Кухарка не може керувати державою, а він це стверджував.
Відповісти
православних комуністів до російської монархії та дикого пр-івського совєтского капіталізму.пачом конановичі?за кг.кухар не може?а голова горохівської адміністрації-вихователька молодших груп садочка всіх школами вчителів приймала в пр,а новоспечений професор клім з освітою підагога,а наперсточник кернес зразу доцентом з врученням табачником лічно став,андон ти андон..маргіналів плодили і плодите.людина може бути гарним математиком але члєном савєтскої сєкти яка заперечує цивілізаційний розвиток..по різних причинах.основна не реалізовані панти..як в тебе
Відповісти
"порушення законодавства" а ви блін "вельмишановна владо" не порушили закон???
я задовбався рахувати скільки разів за останній час хоча б!
Відповісти
бульдозером всех и не через 5 дней, а уже!
Відповісти
А ваш дідусь, певно, не просто служив, а особисто стріляв. Правда?
Відповісти
А мои деды, имеющие грудных деток, пошли воевать... на фронт... грудь фашистам подставляли за Родину, не отсиживались в кабинетах и засадах, и один и второй дед получили ранения, подлечились и снова на фронт...в то время, как ваш дедуля с фашистами дружбу водил...так что да, мои деды стреляли,стреляли в врагов и не от хорошей жизни они это делали... война была, знаете ли. Благодаря таким, как мои дедули у нас чистое и мирное небо над головой, так что мне есть чем гордиться, а вот вам...не знаю...
Відповісти
Останні новини
Влада дала мітингарям п’ять днів
05 грудень, 2013, 11:40