Прокуратура порушила кримінал проти чиновників Луцькради

Прокуратура порушила кримінал проти чиновників Луцькради
Посадовці управління капітального будівництва Луцької міської ради розтратили бюджетні кошти в сумі 209,5 тисячі гривень.

Про це повідомила прес-служба прокуратури області.

Прокуратура Луцького району порушила кримінальну справу щодо службових осіб управління капітального будівництва Луцької міської ради та приватного підприємства «Дисконт-Плюс» за фактом розтрати бюджетних коштів в великих розмірах.

Порушникам інкримінують зловживання владою або службовим становищем та службового підроблення, які спричинили тяжкі наслідки. Кримінально-карані діяння посадовців кваліфікуються за ознаками складу злочинів, передбачених ч.4 ст.191, ч.2 ст.366, ч.2 ст. 364 КК України.

Як розповів прокурор Луцького району Вадим Веніславський, факти розтрати бюджетних коштів в великих розмірах виявлені під час прокурорської перевірки використання бюджетних коштів на будівельних роботах з реконструкції та розширення ділянки складування полігона твердих побутових відходів в селі Брище Луцького району.

«Виконуючи умови договору, який був укладений між управлінням капітального будівництва Луцької міської ради та ПП «Дисконт - Плюс», саме це підприємство виконало чималий обсяг будівельних робіт, які прийняті та оплачені замовником на загальну суму 2,8 мільйона гривень», - каже прокурор.

Разом з тим, працівники прокуратури Луцького району виявили факт виконання будівельниками «Дисконт-Плюс» робіт, які не передбачені проектно-кошторисною документацією на 209, 5 тисячі гривень.

Технічний нагляд за такими роботами здійснювали службові особи управління капітального будівництва Луцької міської ради. Чиновники добре знали, що об’єми та вартість таких будівельних робіт не відповідають дійсності. Але відповідні документи підписали, склавши фіктивні акти виконаних робіт. І так само незаконно перерахували бюджетні 209, 5 тисячі гривень, завдавши тяжких втрат державному бюджету.

До слова, як повідомив начальник відділу захисту конституційних прав і свобод громадян та інтересів держави прокуратури області Олександр Мосійчук, органи прокуратури Волині здійснюють протидію злочинам у сфері бюджетних правовідносин.

Скажімо, лише в 2012 році у цій сфері порушено 3 кримінальні справи (збитки 671 тис. грн.), внесено 18 подань, з яких 7 з питань державних закупівель, принесено 6 протестів, які задоволені.

За документами прокурорського реагування відшкодовано коштів на 97 тисяч гривень, до відповідальності притягнуто 17 службових осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ще б прізвище знати наших героїв.
Відповісти
Останні новини
Прокуратура порушила кримінал проти чиновників Луцькради
03 березень, 2012, 11:51