У Луцьку презентують кіноальманах, створений журналістами

У Луцьку презентують кіноальманах, створений журналістами
У Луцьку презентують журналістський кіноальманах "Відкритий доступ".

Презентація відбудеться 9 грудня в Палаці культури. Початок заходу о 16:00, - пишуть організатори в соцмережі "Вконтакте".

Альманах складається з 5 новел: “Межигір’я” (автор - Володимир Тихий), “Афганець” (автор - Дмитро Коновалов), “Школа” (автор - Сергій Андрушко), “Дім з химерами” (автор - Жанна Довгич), “У кутку” (автор - Дмитро Тяжлов).

Події, зображені в альманасі, розгортаються після вступу в дію Закону України "Про доступ до публічної інформації". За ухвалення закону впродовж кількох років боролися громадські організації, журналісти й експерти.

"Відкритий доступ" – це хроніки становлення громадянського суспільства, але також історії з життя самих героїв. Вони живуть у різних регіонах України, їхні цінності та переконання різняться, вони не знайомі одне з одним, єдине, що їх об’єднує – активна громадянська позиція", - кажуть організатори.

"Світова прем’єра альманаху відбулась в березні 2013 року на Міжнародному фестивалі з прав людини Docudays UA в Києві. Новелу “У кутку” Дмитра Тяжлова відібрано до програми міжнародного фестивалю у Лейпцигу і номіновано на спеціальний приз Filmpreis Leipziger Ring, яким нагороджують найкращий документальний фільм, присвячений темі демократії", - додають вони.

Вхід - вільний.

Координатор фестивалю в Луцьку: Богдана Стельмах, ВОГО "Волинський прес-клуб", +38(066)2035031

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку презентують кіноальманах, створений журналістами
06 грудень, 2013, 13:09