Як у Луцьку вчать водінню. ФОТО. ВІДЕО

Як у Луцьку вчать водінню. ФОТО. ВІДЕО
У Луцьку серед охочих навчатися керувати автомобілем переважають жінки.

Незважаючи на те, що настала зима, і покриття автомобільних доріг місцями вкриті снігом, кількість бажаючих навчатись керувати автотранспортом не зменшується, - пишуть Волинські Новини.

Зі слів інструктора Волинського автоучбового комбінату Олександра Мулярчука, практична частина навчання найважливіша, тому що учень знаходиться у реальних дорожніх умовах, які є інколи спокійними, а інколи небезпечними.

«На здачі водіння враховується все - маневрування, паркування, паркування заднім ходом. Звертаємо увагу на те, як учень повертає, чи не перекручує кермо, або ж, навпаки, недокручує», - зауважив інструктор.

Серед основних вправ, які повинен виконати учень під час здачі водіння, Олександр Мулярчук називає поворот направо, наліво, розворот, об’їзд перешкод, паркування. Усі автомобілі автошколи оснащенні лише механічною коробкою передач, яка, зі слів інструктора, більш надійна, і завдяки їй учень краще «відчуває» автомобіль.

«Нерідко люди не знають, в яку пору року їм краще навчатись керувати автівкою. Багато хто боїться сідати вперше за кермо взимку, але я запевняю, що той, хто здає водіння на слизькій дорозі, або коли вікна заліплює мокрий сніг, - той учень акуратніше їздить. Відповідно, цій людині буде комфортно їхати по сухій дорозі. Але є учні, які люблять трохи «поганяти», щоправда за це їм інструктор може зняти бали» - наголосив Мулярчук.

Чоловік каже, що інколи (щоправда. дуже рідко) учні не здають практичну частину навчання. Це у більшості випадків пов’язано із тим, що вони розгублені на дорозі. Але для, тих хто не впорався з першого разу із водінням автомобіля, є можливість повторно здати.

«Нерідко у критичних ситуаціях, які трапляються з нашими учнями на дорозі, винні водії інших транспортних засобів. Буває, що на світлофорі в учня глохне двигун, і у цей же момент йому сигналять автівки, які стоять за ним. Звичайно учень розгублюється, він починає панікувати, а цього робити за кермом не можна», - резюмував інструктор автоучбового комбінату.

Зазвичай під час здачі практичної частини в автомобілі знаходиться інструктор і один учень. Автівка оснащена двійним керуванням, для того щоб інструктор зміг вчасно зреагувати на дорожню небезпеку і уникни ту аварії.

Ліля навчається у авто учбовому комбінаті другий місяць. Дівчина розповідає, що після складання практичної частини на неї чекає ще місяць лекцій, а потім завершальний екзамен в ДАІ і тримання прав. Вона переконує, що не боялась вперше сідати за кермо.

«Я з понеділка вже їжджу і відчуваю себе впевненіше на дорозі. Програмою навчання передбачено 18 виїздів тривалістю по одній годині, але для себе я взяла по дві години щоб краще навчитись», - розповіла учениця.

Дівчина каже, що багато чого залежить від інструктора.

«Я переживала, який у мене буде вчитель, але коли я познайомилася з паном Олександром, то мої переживання розвіялися, і я комфортно себе почуваю на дорозі. На теоретичних заняттях нас вчать правил дорожнього руху, знаків, що вони означають, але інколи не пам’ятаєш, як вести себе поряд з тим чи іншим знаком. У таких випадках інструктор нагадує учню про знак і контролює його рух. На початку мені було важко рушити з місця, у мене часто глохла машина, але зараз таких проблем немає», - резюмувала Ліля.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта, авто
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ГОспода учителя вождения учите своих подопечных ездить в правом ряду а не посреди дороги или вы сами так ездите ето просто ужас
Відповісти
в правому учень може зачепити припарковане з порушенням ПДР авто.:)))
Відповісти
Олександр Федорович - найкращий інструктор!!! Через два тижні після отримання посвідчення водія, я вже їхала 1000 км з міста Щецин, що у Польші до Луцька і через автобан! Було і страшно, і цікаво. У складні моменти я згадувала все що потрібно робити, саме так як мене навчав Олександр Федорович. Дякую Вам! Ви вчитель від Бога!
Відповісти
Останні новини
Лучани скупляють валюту
08 грудень, 2013, 09:53
Як у Луцьку вчать водінню. ФОТО. ВІДЕО
08 грудень, 2013, 09:25