Народне віче у Києві: повернення боргу. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ. ФОТО. ВІДЕО

Народне віче у Києві: повернення боргу. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ. ФОТО. ВІДЕО
Із мого свідомого українського дитинства найбільше пам'ятаю три речі: валяння з бабцею на ліжку і співання "Їхали козаки" (це було точно до 5 років, бо коли було 5, то бабця померла), журнал "Дзвін" і текст пісні: "Ой, у лузі червона калина", яку співала з татом.

І ще один випадок. У 1991 тато їхав "на мітинг у Берестечко" ( до сьогодні точно не знаю, що за зліт був). Він взяв із собою величезного синьо-жовтого прапора, якого поклав у багажник дядькових червоних "жигулів". Я тоді, в свої 6-7, дуже хотіла з ним. Не взяв, бо "може бути небезпечно". Потім тато приїхав і сказав, що можна було брати, бо "багато людей було з дітьми". Пам'ятаю, що мені було сумно і здавалося, що я щось пропустила.

Та якесь таке дитяче незреалізоване бажання "розвеселити нашу славну Україну" і лишилося.

Вчора, у неділю, коли площу Києва заполонив мільйон - зі Сходу, Заходу, Півдня і Півночі, згадувала саме "становлення". Не помаранчеву революцію, з якою вперто рівняють. А ті події, де було єдине прагнення для всіх. Тому намагалася не слухати політиків, точніше слухати, проте не зациклюватися. Бо: у кожного своє бачення вирішення, а народ просто хоче без "зека" і йому байдуже, що на сьогодні немає такої процедури. От і йде розмова глухого з німим.

Слухала "Соколів", Тараса Петриненка з його "Україно" і Любомира Гузаря, бо, думаю, мій тато їх теж тоді слухав. Слухала "голос майдану" Євгена Нищука. Я взагалі вважаю, що йому треба дати "героя", сертифікат на лорпроцедури чи хоча би стрепсілс. Слухала Андруховича, бо завжди цікава його думка.

І, мені здається, я отримала своє Берестечко 91-го.

Думаю, що колись тато в ланцюзі подарував мені Незалежність, тепер я в ланцюзі і через своє "Берестеко" повертаю йому борг - намагаюся забезпечити спокійну старість.



P.S. Леніна звалили, я занедужала, читачу Василю - "Привіт"



(задумано о 14:30 8 грудня, записано о 1:11 9 грудня, бо втомлено)

Оля ДАЦЮК (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Олю, дякую і тобі і твоєму татові.
Відповісти
Спасибо, девушка берегите себя.
Відповісти
Останні новини
Народне віче у Києві: повернення боргу. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ. ФОТО. ВІДЕО
09 грудень, 2013, 01:11