Жіночий монастир у Луцьку відзначив престольне свято. ФОТО. ВІДЕО

Жіночий монастир у Луцьку відзначив престольне свято. ФОТО. ВІДЕО
У луцькому жіночому монастирі Святителя Василія Великого в день пам’яті великомучениці Катерини відзначили престольне свято.

Обитель розташовано у будівлі одразу за Троїцьким кафедральним собором, - повідомили у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у своїй проповіді підкреслив, що у важкі хвилини життя потрібно брати приклад саме зі святих, зокрема, з великомучениці Катерини.

«Вона змогла – і я зможу, ось вона так зробила – і мені належить так зробити, ось так правильно, – а так неправильно», - зауважив він.

Адже це людина, яка жила на землі, але життя своє по-особливому присвятила, мала інші духовні цінності.

На думку архієрея, читання житій Божих угодників, чи навіть приклад благочестивих ближніх – наших сучасників, надихає на ревну молитву, яку Господь чує і дає те, про що просиш.


Довідка

Свята Катерина (грекиня родом) жила в 282–305 роках в Олександрії, на півночі Єгипту. Як дочка місцевого правителя вона багато вчилася, опанувала різні науки, тож уже в юному віці була дуже розумною.

Завдяки матері та її духовного отця стала ревною християнкою й вирішила стати черницею. В істинності віри в Єдиного Бога та хибності багатобожжя переконала п’ятдесят філософів, яких обрав для цього сам цар.

Правитель спершу вмовляв Катерину відмовитись від Христа, та, переконавшись у марності справи, віддав на тортури. Великомученицю колесували, відтак одітнули голову.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.