Волинський депутат пояснив, чому пішов з Партії регіонів

Волинський депутат пояснив, чому пішов з Партії регіонів
Депутат Камінь-Каширської райради, начальник районного управління фінансів Валерій Бортнійчук розповів, чому вийшов з фракції Партії регіонів.

До такого рішення його спонукало те, що регіонали провалювали його поправки до проектів рішень щодо дотримання відділом освіти бюджетного законодавства, - пишутьї Вісті Каменя.

"Я запропонував внести зміни до проекту рішення, який виносився на сесію начальником райво Віктором Пасем. Оскільки його проект суперечив бюджетному законодавству. Поправки я робив, як фахівець в галузі фінансування. Я тричі просив депутатів, аби не голосували за проект Пася", - каже обранець громади.

"Мова йде про внесення змін до бюджету на 2013 рік. Начальник райво запропонував зняти з заробітної плати 50 тисяч гривень і перекинути їх на доїзд вчителів. Але. Зарплата і утримання вчителів здійснюються за рахунок державних коштів. Держава дає на це гроші, доходи, дотації. А доїзд вчителів - це місцева програма. Фінансується вона за місцеві кошти. Іншими словами - Віктор Пась забрав державні гроші і кинув їх на місцеву програму. Це суперечить законодавству. Це перше. Друге - Віктор Пась запропонував ще один проект. Він передав послуги відділу освіти на міську раду. Почнемо з того, що послуги взагалі не передаються", - пояснив він.

Окрім того, Бортнійчук каже, що під час перевірки фінансів освіти району виявили нецільове використання 470 тисяч гривень.

"Про цю ситуацію були проінформовані, ще до засідання сесії, депутати фракції ПР, зокрема, про невідповідність з законодавством проекту рішення Віктора Пася. Також я озвучив їм правовий метод вирішення. Однак, під час голосування вони "дружно" мене не підтримали. Така їх позиція і стала причиною мого виходу з фракції. Окрім того, хочу зазначити, що членом Партії Регіонів я не був і не є. Тож відтепер буду позафракційним", - каже депутат.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Поспішив....
Відповісти
Попутного ветра!
Відповісти
Ганьба всім хто у партії Зеків
Відповісти
Поважаю його думку
Відповісти
Останні новини
Волинський депутат пояснив, чому пішов з Партії регіонів
10 грудень, 2013, 07:43