Лучанин відмовився від пенсії. ВІДЕО

Лучанин відмовився від пенсії. ВІДЕО
Лучанин Микола Біронт відмовився від пенсії, бо, за його словами, її неправильно нарахували.

Чоловік вимагав, щоб йому платили як науковому працівнику, проте нарахування виявилася замалими, на думку пенсіонера. Своє право нині він відстоює у судах, - йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

За підрахунками чоловіка у нього майже п’ятдесят років робочого стажу. Основний стаж він заробив на приладобудівному заводі. В радянські часи винайшов багато приладів, які активно впроваджувалися у роботу установи. Економічний ефект однієї із його розробок оцінювався у кілька мільйонів карбованців.

«На протязі всього часу мною було розроблено 5 вимірювальних установок. І самим зроблено. Атестовані всі Ленінградським інститутом метрології. Було надане право на серійне використання цих установок. Економічний ефект до 2,5 мільйона в рік радянських карбованців», - розповів пенсіонер Микола Біронт.

Крім того, за його словами, під час роботи на приладобудівному заводі він написав та захистив наукову дисертацію, і після цього перейшов працювати в Луцький філіал Львівської політехніки. То ж ще двадцять років наукового стажу заробив в науковій сфері. Щоб навчальний заклад запрацював, йому довелось повністю реорганізовувати його роботу.



Проте виявилося, що при нарахуванні пенсії цей робочий стаж фонд не зарахував як науковий. Тому стосунки із установою чоловік почав з’ясовувати у судах. Слухання тривали з десяток років. Справа дійшла навіть до Вищого адміністративного суду.

«Нарахували мені пенсію середньомісячного заробітку. Найменшого. І причому вираженого в радянський карбованцях. Період праці вибрали 86-90 роки. Середня заробітна платня була 320 карбованців - 240 доларів в місяць. Перевели цю заробітну платню в 200 гривень - в 125 доларів, тобто на 80 доларів мені зменшили заробітну плату. І з цієї зарплати 200 гривень нарахували мені пенсію 160 гривень», - бідкається чоловік.

Заступник начальника управління пенсійного фонду у Луцьку Людмила Нінічук з цього приводу зауважила: «В ході перевірки було не підтверджено та встановлено, що при поданні документів для призначення пенсії було подано недостовірні дані стажу роботи на факультеті довузівської підготовки Львівської політехніки. В зв’язку з цим було виключено з обчислення пенсії вказані періоди з 4.03.2004 року по липень 2001 року».

Микола Біртон з нею не погоджується та розповідає про рішення суду.

«З 2004 по 2012 роки тривали судовий розгляд справи, і 27.09.2012 року Вищим адмінсудом України було прийнято рішення, яким визнано дії песнсійного фонду неправомірними та зобов’язано нарахувати до наукового стажу період з 4.03.1997 року по 01.12.2002 року в факультеті довузівської підготовки Львіської політехніки та призначити наукову пенсію М.П. з 22.08.2002 року», - каже він.

Проте, сума наукової пенсії, яку призначили чоловікові, не дотягує навіть до тисячі гривень. Тож він відмовився її отримувати, мотивуючи це тим, що її неправильно нарахували.

Працівники пенсійного фонду неодноразово радили чоловіку перейти на пенсію по віку, але писати відповідну заяву пан Микола теж відмовився.

Більше півроку Микола Біронт не отримує ні копійки від Пенсійного Фонду. Зараз чоловік виживає, здаючи пляшки, проте цього ледь-ледь вистачає на хліб.

Тим часом, заборгованість за комунальні послуги перевищила вже суму у п’ять тисяч гривень, зізнається Микола Біронт, проте і далі не здає свої позиції, та намагається відвоювати свої кревні гроші.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: гаманець
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Неньці не цікаві заслуги перед совітами...Бери, що дають, а то й того не дадуть...
Відповісти
пенсія в україні - фікція.
1. не знаєшь, чи дожевешь, а внески платишь всерівно, дітям не передасться, як вкла, наприклад.
2. її ромір фактично не стимулюює до бажання її отримувати, як єдине джерело доходу.
краще за молодих років накопичити та вкласти у невеличкий, але свій бізнес і заробити собі на старість. тільки в банк класти не варто. можна голим лишитись.
3. а працювати за ради стажу та пенсії взагалі повна дурня, працювати треба для себе і свого майбутнього, яке не повинно залежати у вигляді пенсії від держави.
4. хто не розуміє цього - той приречений бути вічно обманутим, незадоволеним і бідним.
Відповісти
Слова Роберта Кіосакі.
Відповісти
Та хіба це гідна влада для Українців винахідників ...?Стидно має бути усім ,від президента до школяра !Щоб людина яка щось у своєму житті винайшла,ділилася своїми знаннями з підростаючою молоддю,(Українець).При яких би обставинах ми зараз не були та не жили,він нікуди за кордон не поїхав шукати кращого житття.Просто хоче щоб хватало на життя,та звичайної людської поваги...І на тобі ,ні пенсіїї від влади ні поваги молоді (мародери, та шмаркачі)яким аж ні як не потрібні винахідники та гідні професори.Зявляється думка,а чи правельно ми живемо наше життя,виховуємо дітей,чи гідних правителів обираємо???? П.С честю та гідністю Українського Народу правлять,неуки та звичайний папірець (доллар).Позор нації
Відповісти
я завжди казав шо ненька наша скотобаза
Відповісти
Останні новини
Лучанин відмовився від пенсії. ВІДЕО
10 грудень, 2013, 08:29