«Революційний» скандал у луцькій школі, або Чому дітей не пускали на Євромайдан

«Революційний» скандал у луцькій школі, або Чому дітей не пускали на Євромайдан
У луцькій школі-гімназії № 21 виникла колотнеча через Євромайдан: не всіх учнів хотіли пускати на акцію протесту, й окрім того, своєрідні «репресії» їм влаштувала вчителька російської мови.

Про це ВолиньPost’у розповіла сестра однієї зі старшокласниць гімназії. Вона попросила редакцію не вказувати її імені: мовляв, боїться проблем з навчанням сестри.

Ситуація, зі слів дівчини, виникла у понеділок, 2 грудня.

НЕМАЄ ДОКУМЕНТУ – НЕМАЄ ЄВРОМАЙДАНУ

Учні знали, що відпустити їх із занять на Євромайдан можуть тільки під відповідальність батьків (про це, зокрема, писав депутат облради Олександр Пирожик).

Зі слів дівчини, учні 21-ї гімназії зібралися рушити на луцький Євромайдан у день, коли оголосили всеукраїнський страйк – у понеділок, 2 грудня.

«Старшокласники, навіть молодші були, перед школою прийшли, занесли заяви вчителям від батьків і хотіли йти на Майдан», – розповідала сестра учениці.

З її слів, загалом, долучитися до Євромайдану вирішили приблизно 150-200 учнів.

Під час збору юних мітингувальників, як повідомила дівчина, до молоді вийшов директор гімназії №21 Олег Ковальчук і закликав учнів залишилися у школі. «Він казав, щоб ті, хто не має заяв від батьків, повернулись в класи», – додала співрозмовниця.

«Почалися «розборки». Деякі заяви почали перевіряти. Виявилося, що деякі діти самі писали. Їх повертали в школу», – вела далі дівчина.

Телефонували і до сім’ї старшокласниці, запитували, чи справді батьки писали заяву.

Врешті, частина учнів таки пішли на Євромайдан.

ПРИЧИНА – У ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ

Як розповів Олег Ковальчук, він справді намагався порозмовляти із дітьми, які зібралися йти на Євромайдан від школи. Так, він запрошував їх зайти в коридор школи, аби спробувати вирішити ситуацію. «Я казав, хто має заяви (від батьків – ред.), – будь ласка, йдіть. Хто не має – нехай приїжджають батьки, пишуть заяви», – розповів директор.

Зі слів Олега Ковальчука, заява у понеділок, 2 грудня, була лише від батька учня 10-ого класу, яку той приніс особисто. Інших заяв, мовляв, не було.

Тож, він намагався повернути дітей на заняття. «Як я повинен був поступити? Прийшли учні в школу, зайшли на територію школи. Коли учень приходить в школу, я відповідаю за учня, на директорі вся повністю відповідальність», – прокоментував він.

Олег Ковальчук також додав, що кожен має право на висловлення громадської позиції. «Як людина я теж маю свою позицію, але як директор виконую закони і накази Міносвіти», – продовжив освітянин.

Мовляв, він і сам був на Майдані, але в неділю. Тож, він почав питати дітей, чи вони і раніше ходили на євроакції. «Один чи два хлопчики підняли руку. Більше ніхто не був. Якщо така громадська позиція, то треба було приходити в неділю», – вважає Олег Ковальчук.

Після розмови з директором, деякі сміливці все ж таки рушили на Євромайдан. «Частина – приблизно 7 дітей – розвернулися і почали бігти (зі школи – ред.). А загалом людей 30, може, 40 було, не більше», – пригадав директор школи.

Згодом, як зауважив Олег Ковальчук, почали телефонувати батькам юних мітингувальників: «Були випадки, що дзвонили батькам, а вони казали, що відправили дітей в школу».

Тож, у кого не було заяв, повернули у школу вчитися.

«РЕПРЕСІЇ» ВЧИТЕЛІВ ЧИ ХИТРІСТЬ УЧНІВ?

Після цієї ситуації в учнів виникли проблеми й з вчителькою Нійолею Моцкус, яка викладає у гімназії №21 російську мову та зарубіжну літературу. Зі слів сестри старшокласниці, саме її заняття через Євромайдан не відвідали декілька молодих людей.

«Ця вчителька розповідала, які вони (учні, – ред.) всі погані, що вони всі повтікали, що нащо їм здалася та євроінтеграція. Постійно говорила: підете ви в Європу, вас всіх заставлять бути геями», – розповіла дівчина.

До слова, сама Нійоля Моцкус у розмові з журналістом ВолиньPost запевнила, що такого не говорила, мовляв у неї «взагалі в лексиці таких слів немає».

Також Моцкус, за словами сестри старшокласниці, перепиняла учнів на перерві у коридорах і запитувала у них домашнє завдання, яке вони мали підготувати на пропущений урок.

«Діти не встигали відреагувати, не відповідали. Вона їм просто ставила «одиниці» на перерві», – зазначила дівчина.

Проте, як вдалося з'ясувати дітям, запитувати і ставити оцінки на перерві вчителі не мають права - у цьому їх запевнив класний керівник.

«Вони потім «утрясли», ті «одиниці» їм не ставили. Вже на наступному уроці (з іншої дисципліни, – ред.) Моцкус знову «читала мораль» дітям, змушувала їх вибачатися за те, що вони, почали їй, цитую, «качати права». Мовляв, вона і так їм іде на поступки. А тепер вона буде все робити по правилах. Знову ж таки більшість уроку вони слухали не тему самого уроку, а це», – поділилася сестра учениці.

ІНША ВЕРСІЯ

Сама ж Нійоля Моцкус розповіла про трохи іншу ситуацію, яка, з її слів, виникла у одному з 9-их класів: «Діти, підробивши документи, втекли з уроків. І вчитель (класний керівник, – ред.) мусив шукати тих дітей, тому що їх не було. А вони підробили заяви (від батьків, – ред.)».

«І я сказала учням: якщо ви збираєтеся такі речі робити, то пам'ятайте, що в основі ваших дій лежить брехня. Вони переступили закон, підробивши документи і поставили вчителя в таке незручне становище», – додала Нійоля Моцкус.

За словами вчительки, згодом вдалося «з'ясувати», що учні були абсолютно неготові до уроку, який пропустили. «На перерві спитала. І все. Цим обійшлося. Я просто хотіла для себе визначитися, і вияснила, що вони не підготувалися до уроку. Був момент. І вони визнали і вибачилися. Все. Це дуже хороший 9 клас, в нас дуже хороші стосунки з ними», – додала жінка.

«РОЗМАЛЬОВАНИЙ» ЯНУКОВИЧ

Виникла у навчальному закладі й ще одна ситуація, яка стосується портретів президента Віктора Януковича. І знову ж таки вчительки Нійолі Моцкус.

Так, у групі «Євромайдан Луцьк» у соцмережі Facebook Руслан Тимощук опублікував повідомлення матері однієї із учениць школи Галини Панас, де вона зазначає: «В Луцькій гімназії №21 імені Михайла Кравчука вчитель російської мови Моцкус Нійоля Вікторівна залякує учнів 7-А класу репресіями і «розборками» в прокуратурі за те, що діти зняли портрет Януковича в своєму класі».

«Доводжу до відома учнів і цієї вчительки, що відповідно до статті 20 Конституції України "Державними символами є Державний прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України." В четвер на батьківських зборах принесу Конституцію для вчительки і поясню їй це привселюдно. Янукович не має ніякого відношення до державних символів України», – йдеться у повідомленні.



Щодо портрету Януковича Нійоля Моцкус розповіла, що зняла портрет вона, а не учні. «Хтось розмалював портрет Януковича», – прокоментувала вона.

«Я прийшла на перерві. Я коли з ними спілкувалася, вони дивилися на щось за моєю спиною. За мною знаходиться щит, де розмістили державні символи. Я обернулася, дивлюся, розмальований портрет. Я – класний керівник, це – державна установа, я працюю в державній установі. Написано – державна символіка. Хочемо, чи не хочемо, легітимний президент, подобається, чи не подобається, пописаний був, такому вигляді я його залишати не могла», – повідомила Нійоля Моцкус.

Тож, вчителька зняла помальований портрет, а замість нього повісила нормальний, з її слів, приблизно через три дні. «А потім я їм пояснювала, що не можна чинити таке і над Прапором і над державною символікою», – додала вона.

ДІТИ, ВИХОВАНІСТЬ І ПОЛІТИКА

Загалом же Нійоля Моцкус зазначила, що усі описані ситуації сталися в один день, 2 грудня, через те, що діти були «дуже емоційні».

«Знаєте, діти завжди намагаються якось скористатися моментом, десь втекти «на барикади», кричачи «Ура!». І ми вже не перший раз з цим стикаємося, ми їх стримуємо, тому що дітей завжди берегли в такі моменти. Ми навпаки лояльно… Дітей, я вважаю, в політику взагалі не доцільно вмішувати. Їхнє діло – вчитися, наша справа – їх вчити», – пояснила вона.

Мовляв, коли б дітей відпустили, а з учнями щось би сталося, то прокуратура вже займалася б вчителями.

Насамкінець директор гімназії №21 Олег Ковальчук зазначив: «Діти є діти, вони непередбачувані. Багато залежить від того, як виховується дитина. А ми лише підтримуємо ті гарні традиції, які виховуються в сім’ї».

Підготувала Юлія ШРАМКО (ВолиньPost)

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 69
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Закрити школу і припинити фінансування на час манданування.
Відповісти
ну старші хай би йшли на майдан, але малеча могла б вчитись, нащо так вже радикально
Відповісти
дітей взагалі не чіпати, а вчительку звільнити!
Відповісти
Так какие проблемы. Едеш в Донецк, и как донецкие учителя работаешь, без оплаты. Азаров им пояснил, в казне нет денег. И вот, скажи, мне, это рабство или нет, да еще в центре Европы, да еще в ХХІ столетии?
Відповісти
Ну,по-перше, Донецьк-не центр Європи))),а по-друге, дотацій на 1 Донецьку обл. більше, ніж на всю Зх. Україну!І тому,по-третє,не треба казок писати тут!
Відповісти
Або працює, або її немає! Середини не буває!
Відповісти
Предыдущие комменты - тупорылые - ФАКТ
у школьников ещё не сформировоно общественное мнение, мысль ещё мутная и неосознанная. но гонор присутствует и присутствует стадное чувство.
ИХ ДЕЛО - НЕ ПРОГУЛИВАТЬ ШКОЛКУ, УЧИТЬСЯ КАК ЗАВЕЩАЛ ВЕЛИКИЙ......азіров
Відповісти
Вибачте, але тут 100% не праві діти. Я сама закінчувала цю школу, причому з 9 по 11 клас очолювала Учнівську раду. Щодо самоврядування і свободи у цій школі навіть не хочу писати, це приклад для інших, адже в нас було набагато більше прав ніж у решти школярів.
Пережила я там і Помаранчеву революцію. Звичайно, як і всі тоді хотіла на Майдан. Була абсолютно та ж процедура: батьки пишуть заяву і ЗАНОСЯТЬ у школу. Тоді ніяких репресій і нічого такого до нас не застосовували. Всі пропущені пари ми здали і по всьому.
А так дирекція відповідає за учнів. Ішов би школяр, який втік, по вулиці. Слизько. Ногу зламав би. А вчителя, який мав вести у нього урок, у прокуратуру б тягати почали. Причому кримінальна відповідальність світить.
Тому, якщо діти такі вже свідомі, то хай просять батьків, аби написали заяви у дирекцію, а далі йдуть, куди їм хочеться.
Відповісти
Допускаю, що Ви вдячні педколективу своєї школи за здобуті знання. Але категоричне твердження "100 % не праві" для Вашого фаху - дивна категорія. Журналіст, шукач істини, нічого на 100-відсоткову віру не сприймає. Задумайтесь.
Відповісти
Я ж не вчителя захищаю. А в даному випадку кажу за те, що директор не має права дітей відпускати без відома та згоди батьків. А уявіть, що ви відправили дитину в школу, а з нею щось трапилось. Хто винен буде? Явно вчителі, бо ж під їх опікою мала бути дитина.
Тут же ніхто не забороняє йти на майдан. Просто треба заява від батьків. От і все
Відповісти
але точно можу сказати, що в понеділок вранці була не одна лише заява написана, як сказав директор. Я особисто своїй дочці писала і вона віднесла її класному керівнику перед уроками і перед мітингом відповідно.
Відповісти
Школа, не погана...,але я вірю в те, що Клімчук їй дуже дуже допомагає нині...,подумайте чому.
В мене мама вчитель-тому я знаю, що таке вчитель!
В школі пар нема- в школі уроки!!!
Але самодіяльністю займатися не має права ніхто!
Відповісти
В цій школі НЕ УРОКИ!!! Тут інша система навчання. А тому діти вчаться ПАРАМИ. Вибачте, але я знаю про що пишу. Поцікавтесь. Ця гімназія потрапила у сотню кращих закладів України. Думаю не дарма
Відповісти
Корупція, здирництво і обзивання дітей дибілами. Ні в якій школі Луцька вам так наполегливо не пояснять, що ви нічого не варті, безмозкі, тупі, малолітні засранці. А те, що за великі гроші вчителька може зробити з вашої дитини призера олімпіад - це так, за це варто заносити школу в рейтинг найкращих. І те, що людина з вашим рівнем інтелекту очолювала Учнівську раду – свідчення на користь моїх слів.
Відповісти
Мало шановна Тетяно! Від ваших слів так бридко. Це напевно у вас дуже низький інтелект, якщо дозволяєте ображати малознайомих вам людей. А пишуть таке, а може і платять ті у кого "тупенькі генетично" діти.
Відповісти
Я не писала, що Анна тупенька. Аня нормальна, звичайна дівчина, але голова Учнівської ради однієї з найкращих шкіл країни - це автоматично один із найкращих університетів і робота в столиці або "за кермом" області. Рейтинг школи - це місце в суспільстві її випускників. Аня не погана, але абсолютно нічим не визначна. Хай вам тричі буде гидко від моїх слів і можете вважати мене найтупішою людиною міста, але закони логіки і причинно-наслідкових зв'язків ніхто не відміняв. А про "платать" просто порівняйте з іншими школами міста. У нас лише 4-а та 21-а "мажорні" школи.
Відповісти
шановна, в гімназії№21 не уроки, а пари - 80 хв. кожна
Відповісти
в першу чергу, гімназії допомагають батьки, які здають гроші в фонд опікунської ради, міняють вікна, парти, роблять ремонти - тому не варто сюди приплітати Климчука. В приміщення приємно зайти - чистота, естетично все оформлене. Директор чинив правильно і у 2004 році, і зараз. Вчительці треба трохи язика прикусити - дуже вже вона його розпускає. Не ощасливила вона школу своїм приходом сюди на роботу - гімназія прекрасною була і до неї, і буде не гіршою після неї. У 2009 році закінчив школу мій син - згадана вчителька читала в них зарубіжну літературу - предмет знає прекрасно, але контакту з дітьми через своє хамидляцьке поводження так і не знайшла. В паралельному класі вона була класним керівником - ситуація аналогічна - ні поваги. ні любові
Відповісти
В гімназії уроки ідуть парами :-)
Відповісти
Я теж там вчилась, люблю і поважаю усіх своїх вчителів, але Нійоля - однозначно шизонута. Це вже не ім'я, а діагноз, завдяки їй.
Відповісти
подивіться фото з майдану - ШКО-ЛО-ТА!
ну для кого ви думаєте таку дурню кричали "хто не скаче - той москаль!", для дорослих? батьки, ви б скакали? я - ні, і від того москалем не стану.
Відповісти
ти і так скачеш під путінську "дудку"
Відповісти
ти є те файне створіння, в якого з голови стирчать коріння.
у вас метод зомбування однаковий у всіх - що в комуняк, що в ригів, що в опозиці, тіпа "хто не з нами - той проти нас".
політикам розумні не потрібні, чим тупіші, тим гарячіші, тому і всяку дурню "хавають" за чисту монету.
радості тобі у житті та сили в ногах, щоб міг доскакати до НЕ москаля 80 рівня :-)
Відповісти
Є два аспекти:
1. Діти дійсно прагнуть прогулювати уроки (згадайте кожен себе в цьому віці), в тому числі використовуючи обман. Але вони мають право на участь в таких заходах.
2. Досить часто, емоційний тиск вчителів чи керівництва має місце, хоча й з "благими намірами", але довести порушення прав дітей без відеофіксації також дуже складно.
Відповісти
Стаття 8 Закону "Про освіту". Навчально-виховний процес і громадсько-політична діяльність у закладах освіти:
1. Навчально-виховний процес у закладах освіти є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій.
2. Залучення учнів, студентів до участі в політичних акціях і релігійних заходах під час навчально-виховного процесу не допускається.
Відповісти
ок.,а якщо вони самі його прагнуть???що ми тут інкремінуємо???)))
якби ж то той хто пише дотримувався закону-його таки жотримувався!
Відповісти
вони і голосувати на виборах хочуть... Тільки чомусь це дозволено з 18 років... Несправедливо блін))))
Відповісти
Можу погодитись ,що присутній ефект стада і деякі учні просто раді прогуляти уроки. Але саме в цей період зароджується національна свідомість. Нехай краще всім класом школярі підуть на майдан , там проймуться цим революціоністичним духом , ніж будуть затьмарені словами цієї надто "демократичної" і "правової" вчительки Нійолі. З цих старшокласників виростуть майбутні студенти. А якби не студенти , то б і не було повноціного Євромайдану.
Відповісти
та які страшокласники??
зроумійте,там дітвора!!!
як у дітвори може бути свідома громадянська позиція??

Директор вчинив абсолютно правильно.він нічого не забороняв,але все ж ці діти на його відповідальності в навчальний час.він несе за них КРИМІНАЛЬНУ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ.

щодо Нійолі Вікторівни.
перш за все,треба мати повагу до неї як до педагога.
оскільки особисто з не. знайома,можу сказати,що не завжди позитивно оцінювала її та її висловлювання
але можу з впевненістю сказати,що її слова тут дуже перекрутили.і виставили в даному контексті як вбмвчий аргумент

загалмом школу виставили дуже авторитарною.але хочу запевнити,що гімназія в цьому плані завжди була досить лояльною і мудрою.
не варто виривати фрази із контексту.
Відповісти
Підтримую!
Відповісти
Панове, ще за часів, коли я навчалась у Нійолі Моцкус помітила, що це людина, яка відстоює далеко не проукраїнські інтереси, постійно наголошуючи, що то нація рабів, у яких нема перспективи. Для неї Мазепа - зрадник, УПА - вбивці, а українці - бидло. Я не хочу її ображати, адже кожен має право на власну думку. Але повсякчас нав'язувати її учням не те, що неправомірно, а й банально непорядно.
П.С. Я пам'ятаю, що вона видавала у 2004, коли старшокласники тікали на Помаранчеву революцію. Головне, що в її житті присутня стабільність у поглядах;-)
Відповісти
погана стабільність - стабільне хамство нікого не прикрашало. Цією вчителькою вже лякають нових учнів.
Відповісти
у негативних людей завжди стабільнісь - це головне )
Відповісти
Уточнюю: речення про стабільність - сарказм)
Відповісти
Так, Анно, погоджуюся з вами. Наша гімназія увійшла в сотню найкращих в Україні. Але це було колись. Ви уявлення не маєте про те, що там робилося після вашого випуску та зараз.
Я закінчувала школу не так давно і більше туди навіть заходити не хочу. Так, як мені зіпсували випускний самі ж викладачі, це просто не описати словами. В цій школі права рука не знає що робить ліва. Акценти в школі робляться тільки на "грошових мішках", які виступають ще й спонсорами школи. Саме їхнім дітям в школі дещо легше вчитися, бо як же поставити погані оцінки дитині, в якої батьки спонсорують школу?

Нійоля Моцкус - це дуже специфічна людина. Знаючи її особисто, можу сказати, що так, все, що тут написано - це правда. Вона справді таке городила і нам (погоджуюся повністю з Колишньою ученицею) і не тільки це. Тільки не зрозуміло, якщо ж ми всі такі раби і взагалі українці - це бидло, то чому вона переїхала в Україну і досі тут живе? Сама ж приїхала з Росії. Таких викладачів просто не потрібно підпускати до дітей, тому що свої погляди не треба демонструвати дітям, в яких ще не має сформованої громадянської позиції. І це повинна контролювати дирекція. І я не здивуюся, якщо після цієї статті з нею в школі навіть не відбудеться розмови на рахунок виниклої ситуації.
Відповісти
Я вчусь у даному закладі. Школа дійсно чудова, педагоги на вищому рівні та й матеріальна база теж непогана, цим опікується не тільки держава а й батьки. Обожнюю своїх вчителі, вони розуміють нас(більшість) і підтримують нас, 11ти класники мають свою думку щодо політичної ситуації в країні, якщо більшість учнів інших шкіл аморфна маса, то ми є виключенням, ми постійно спостерігаємо за подіями на майдані. Але як кажуть в сімї не без урода. Нійоля в мене не вкладає, і я безмежно радий,одного разу вона заміняла у нас, після того знайомства я б не хотів що б у нашій школі був такий педагог, ВОНА ТВАРЬ. Заклади де їй викладати - колонії для тяжких дітей, так як вона зачмирити дитину ніхто не може, це я відчув і на свобі. Я НЕ вважаю її гідним педагогом нашої гімназії, котру я вважаю одним з найкращих учбових закладів Волині.
Відповісти
Вона називала ПЛАСТунів - агресорами нації. Я є членом ПЛАСТу на Волині і саме цими грубими висловами про ПЛАСт Нійоля хотіла принизити мою людську гідність. Ганьба їй. Нехай їде до себе в РОсію і там сидить. Їй не місце в найкращій гімназії Луцька.
Відповісти
Шановні викладічі 21 гімназії! Дуже прошу не псувати хороший імідж школи,яку ми закінчували! Ми маємо спогади про розумних і гарних вчителів,які вкладади у нас свою душу і всі свої вміння. Це люди,які завжди нас підтримували у будь-якій ситуації. Іноді більше ніж наші батьки. Шановний Олег Олександрович, випускники вашої школи одні з кращих, не тільки тому, що нам давали хороші знання, а й тому, що з самого малечку виховували з нас справжніх лідерів, які вміють відстояти свою думку і правову позицію!
Відповісти
так проблема, як я розумію, не в школі, а в вчительці. Єдина проблема школи, що не звертають уваги на те, що вчителька нав'язує свою антиукраїнську думку учням, замість того, щоб викладати матеріал. Просто нехай тримає свою думку при собі. А школа чудова!
Відповісти
потрібно щось робити з такими вчителями - проводити з нею бесіди а в разі якщо знову будуть скарги на вчителя то звільнити, але не чекайте що учні самі прийдуть до заучів, потрібно проводити анонімні опитування - от тоді буде результат.
Відповісти
за анонімними опитуваннями Нійоля відразу буде переможницею на виліт зі школи... Хай задумається за що її учні не люблять. Інші вчителі такого зверхнього відношення до учнів не дозволяють
Відповісти
Кожен має право на свою думку. А директор правильно зробив, що дітей не відпустив, не Дай Бог, на майдані б були такі заворушення як в Києві, на кого в першу чергу б жалілись батьки??
На рахунок, вчительки, не знаю. Я її знаю з гарного боку і дитина моя задоволена нею. Можливо в неї думка і відрізняється від інших, але вона має на це право. А діти в школі мають вчитись, а не мітингувати. Якщо батьки хотіли піти на Майдан, то потрібно було взяти своїх дітей за руки, написати заяву і піти, а не відправляти їх в школу.
Відповісти
Читаю негативні відгуки про вчительку і від випускників і від учнів її і не розумію чому за стільки часу її роботи лише зараз почали якось реагувати на її дії. Досвід мені підказує, що її ще "жертвою" зроблять. Сумно і прикро, що в наших школах не виховують особистостей та лідерів... всіх хочуть затюкати. Так і живемо!
Відповісти
Підтримую!
Відповісти
Дуже шкода, що на такому відомому луцькому сайті пишуть ТАКУ маячню! Я, як учениці 11 класу цієї гімнації, можу вас завірити, що дирекція школи з розуміння поставилася до бажання учнів. Ніяких репресій не було, але дійсно діти мали принести записки від батьків, адже повинна бути поважна причина, чому дитина пропустила школу, і на це період усю відповідальність несуть саме батьки. Щодо корупції... Знаєте, хто не дає грошей, у того й не беруть. Особисто я і мої друзі за 11 років навчання не стикалися з корупцією у школі( хоча я уже протягом 10 років відмінниця) і на останок, для того щоб мати результати, треба дійсно працювати! 21 - найкраща!!!
Відповісти
оля вона в тебе веде ? (нійоля) тут суть в тому що саме вона робить неприємні речі тим хто пішов на мітинг
Відповісти
я учениця 9 класу цієї школи, і хочу сказати ,що ви не маєте права осуджувати цю людину.Адже не один з вас не знає її,а тим паче не був присутнім при тій ситуації. А якщо ця дитина не ладить з вчителькою, це хіба не привід її осоромити. Я впевнена, це не все так просто як здається на перший погляд.Вона дуже освідчинений педагог,і це правда. Адже вона в мене також викладає. Вона завжди найде спільну мову з дітьми,а якщо одна людина думає інакше ,це не означає що ми повинні відвернутися від неї. Я ПРОТИ того щоб її звільнили.Таких людей як вона не є багато.Вона дуже добра, завжди підтримає.Тому перш ніж осуджувати людину, потрібно її пізнати.Адже якби була проблема у вчителі,то б з першого робочого дня її у нашій гімназії були б проблеми. А такого НЕ БУЛО.І що це хочу сказати, мати та сестра цієї дівчинки є не праві ,адже вони повинні були поскаржитися деректору, а не інтернету.Прийміть це до уваги.
Відповісти
Я абсолютно підтримую останню точку зору. Не можна "виносити сміття з хати". Якщо щось не так, то потрібно вирішувати все в колективі, а не розводити дебати на 48 коментарів, в яких беруть участь чужі люди і виносять вирок - гнати. Що вони знають про ситуацію, крім того, що прочитали в цій статті?
Між іншим, мама тієї дівчинки, що збиралася на зборах читати Конституцію, тобто Галина Панас, через яку все це почалося - дуже скандальна жінка, яка вічно чимось незадоволена.
Відповісти
Нійоля викладає у нашому класі. Я не назву її вже геть такою поганою, іноді, вона досить гарна люди з якою можна поспілкуватися на цікаві теми. Але буває коли її слухати просто нестерпно. Я розумію, у людини свою думка, але навіщо ТАК нав'язувати її нам, дітям.
Відповісти
Підтримую. Нійоля часто навязує свою думку дітям навіть якщо вона нам не подобається.
Відповісти
Мені здається, чи два великих коментаря, в яких іде мова про те, яка Нійоля добра, біла і пушиста сама вона про себе і пише.
Тим більше, кому, як не їй так добре знати, що мама Дарини Панас скандальна жінка, хоча скоріше за все, що це не так. Нійоля - класний керівник Даши Панас, подумайте самі, хто ще може написати, що Галина Панас дуже скандальна жінка, яка постійно чимось не вдоволена..
Відповісти
Ви глибоко помиляєтесь. Не забувайте, що в Галини Панас є ще й колеги, батьки тих дітей, з ким вчиться її дочка, сусіди. Вона ж не живе на хуторі.
Відповісти
моя донька вчиться з донькою Дарини Панас, тому на батьківських зборах я часто зустрічала її маму Галину Панас. Хочу сказати, що вона ніколи ні з ким не скандалила, завжди гарно спілкувалася з іншими батьками і з класним керівником Нійолею Моцкус також розмовляла з повагою. Лише позитивні враження про цю жінку.
Відповісти
живе на хуторі - це фраза Нійолі Вікторівни, яка сама себе і попалила)
Відповісти
згідний,я це вже чув неодноразово)
Відповісти
Я знаю Галину Панас особисто. Нічого поганого про неї сказати не можу. А от Нійоля Вікторівна дуже часто очорнює людей, які не погоджуються з її думкою. Нійоля Віторівна Моцкус неодноразово продемонструвала свої антиукраїнські погляди і негативне сталення до людей, які люблять і поважають Україну. Якби Нійоля Вікторівна мала совість чисту, то не відмінила б ті батьківсткі збори, а гідно порозмовляла з батьками, щоб вияснити ситуацію, яка скалалася.
Відповісти
якщо хтось немає інших справ,то займається дурними розборками і ще й у всьому винить вчителя!!!Я на стороні вчителя,бо якщо дитина прийшла в школу то за неї відповідає вчитель.а на майдан треба було іти в неділю,а не під час уроків,і Нійоля Вікторівна правильно зробила,що не відпустила учнів.
Відповісти
Шановне товариство! Читаючи ці рядки,аж мороз по шкірі йде... Про яку культуру взагалі може йтися, і про яку Євроінтеграцію, якщо Ви починаєте в соціальних мережах писати такі несінітниці, щодо людини, яка Вас вчить і навчила ? Якщо ж вона така "Тварь", як дозволив собі висловитися один з учнів, то тоді Ти хто, людина, яка лізе в Євросоюз, не маючи жодної гадки про культуру поведінки.
Щодо вчителя, хочу сказати, що це є прекрасний керівник, висококваліфікований спеціаліст і всебічно-розвинена людина, на відміну від тих осіб, які так "гарно" вміють висловити свою думку. Замість того, щоб розводити балаган в соц.мережах, краще частіше спілкуйтеся зі своїми дітьми і навчіть елементарній культурі поведінки. "Свобода слова" - це дуже добре, але не треба забувати, що у всі часи існувала і досі існує елементарна субардинація. Дуже прикро, що за своєю зайнятістю ви не навчили дітей елементарної поваги. А ще й хочемо бачити цивілізоване суспільство. А звідки воно візьметься: на уламках цієї жорстокості, пафосу і цинізму!!!!!!!!!!!!!!!!
Недарма говорить народна мудрість: "Що посієш, те й пожнеш".
Відповісти
Шановна, ви зробили помилку в слові СУБОРДИНАЦІЯ. Напевно роки в школі і в вищому навчальному закладі для вас даремно також пройшли. Навіть учні 7 класів знають як це слово правильно пишеться.
Відповісти
а слово "нісенітниці" як написала? Соромно такі помилки робити, а ще й вчителька!
Відповісти
Я теж погоджуюся з "9-г класом", що Нійоля Вікторівна правильно зробила, що не відпустила дітей на мітинг під час уроків, та й ще без заяв. Вона як класний керівник несе відповідальність за дітей, які знаходяться під час школи, тому вона й переживала за кожного учня. І це не єдина вчителька, яка не відпустила дітей на майдан, то що тоді виходить, що ті вчителі теж "погані"?
А щодо характеристики Нійолі Вікторівної, то негативних відгуків я не можу сказати, звичайно, в кожної людини бувають свої недоліки.
Але це чудовий, освічений педагог!
Відповісти
Нійоля Вікторівна,перестаньте займатися писаниною! Ваші коментарі безглузді
Відповісти
Взагалі то це не вона,а одна з її учениць. І якою жостокою повинна бути людина яка це написала. Через ваші безглузді коментарі людина може лишитися роботи. А якась розбалувана дівчинка буде спокійно спати бо за неї постояла її мама. Це потрібно бути такою безсовісною ,щоб таке зробити. Якщо щось вам не подобається з такими питаннями треба йти до деректора,або учнівської ради вашої школи,а бо до заучів...но не вислітлювати це питання в інтернеті..це занадто низько!
Відповісти
тут написало багато людей. І батьки, і діти. Просто так вчительку ніхто не ображав би. Значить вона справді погано до дітей відноситься раз такі негативні відгуки. Діти б цього не придумали. Потрібно задуматися...
Відповісти
Якби їх ображали б то всі пожалувалися батькам і заучам ,або класним керівникам . НО ніхто нічого не казав, тільки всі умні кол пишуть анонімно в інтернеті. Чому ось за це ми не задумуємося? Тому що такого не було ,просто вони не можуть це в лице сказати!
Відповісти
От що мені подобається в коментарях - то це те, що люди підписуються як завгодно, але не собою. Згадайте фразу - "Хто без гріха - киньте в неї камінь". А потім напишіть, як Вас звати і коментуйте. А то згадуєте конкретних людей, а самі лишаєтеся анонімними. Вичавлюйте з себе рабів... А Нійоля - колега, яка має власну думку, за що і поважаю.
Відповісти
А що б саме змінило в даній ситуації, як би читачі підписувались своїми чи фальшиими іменами. Адже, навіть ті,які стали на сторону вчительки, теж себе називають "мамами", "ученицями", "батьками 7-А класу". І ситуація вже не лише в тому, що Нійоля не пускала дітей на мітинг, в чому я теж переконана, що це правильно, ситуація в тому, в якій формі вона це робила. І шквал обурення в інтернеті на вчительку пішов саме тому, що зверхнє, не справедливе ставлення до учнів - це норма її спілкування, що свою чергу це є недопустимим для людини, професія якої, все ж таки сіє у підростаючому поколінні добро, справедливість,людяність,повагу тощо. Зрозуміло, що люди, які товаришують з Нійолою або мають який-небудь зиск від неї, будуть її захищати. Але, коли є багато невдоволених, то це сигнал для дирекції. Яка повинна реагувати не лише на негативну поведінку учнів, а й учителів.Тим більше,що в 7-А класі, де Нійола класний керівник, навчається її донька, яка подібно своїй мамі качає права в класі.І хто з нею чимось не згідний, відразу стає її ворогом, і автоматично - ворогом мами Нійолі. А стосовно самої гімназії №21, то варто зауважити, що вона тримається на створеному давно(на той час справедливо)позитивному іміджі. І він ще поки що досі працює. Але в гімназії багато нових вчителів, які користуються цим іміджем, але свій позитивний вклад мало що вносять, а подекуди не вносять роками взагалі. І чого гріха таїти, коли паралельно з учителями дають гімназійні знання дітям і репетитори (останні є майже в кожної дитини починаючи з 5 класу), тож і зрозуміло, чому такі хороші знання у дітей, і рейтнг гімназії. То хіба це чиста заслуга усіх вчителів закладу? як це постійно розмальовується.То тільки заможні батьки можуть собі таку гімназію дозволити. Звідси і подарунки закладу у формі різноманітної оргтехніки, дорогі інтер"єри в класах, меблювання тощо.А наслідок, хороші і відмінні оцінки або право продовжувати начання в гімназії після 4-го або 9-го класів.Звичайно є невеликий процент учнів, які без репетиторів і грошей дуже добре навчаються, але такі діти є у кожній школі. Тож гімназійні знання самостійно тягне не кожен учень, а якщо вчиться, то часу на дозвілля та відвідування гуртків зовсім не має (особливо в середніх та старших класах.Хотілося б, щоб керівництво гімназії аналізувало не лише рейтинг успішності дітей, а й працювало над створенням та підтримуванням позитивного мікроклімату серед учнів, серед вчителів, учнів і вчителів, вчителів і дирекції школи.А для цього у гімназії є як власні ресурси (психологи, педагоги-організатори)так і зовнішні (психологи, соціальні педагоги університету).
Відповісти
Підтриую останній коментар на всі 100%. Хоча дуже сумніваюсь, що дирекція зверне увагу на питання-проблему спілкування вчителів та учнів. Бажаю їм задуматись над цим, зробити правильні висновки і допомогти зрозуміти вчителям (в даному випадку Нійолі Моцкус), що зневажати учнів чи батьків, або ж мститися не можна, тому що питання стосується не тільки репутації вчителя, а й школи. Директор 21 гімназії є дуже мудрою людиною і сподіваюсь, що "не закриє очі" на цю проблему. А Нійолі треба поміняти своє ставлення до оточуючих її людей, тому що зневажливе ставлення вона собі дозволяє не лише до дітей, а й з вчителями неодноразово дозволяє собі розмовляти зверхньо. Часто її навіть зачіпати ніхто не хоче, щоб не отримати її хамства у відповідь. Шкода, що в цій школі є педагоги, які не відповідають своїм посадам. Треба на це звертати увагу негайно.
Відповісти
Останні новини
«Революційний» скандал у луцькій школі, або Чому дітей не пускали на Євромайдан
11 грудень, 2013, 18:11