Що сказав світ про нічний штурм Євромайдану

Що сказав світ про нічний штурм Євромайдану
Представники міжнародної спільноти негативно відреагували на сьогоднішню спробу розгону Євромайдану.

Заяви закордонних політиків і громадських діячів цитує ТСН та Українська правда.

"Беркут виштовхує мирних демонстрантів з Євромайдану. Використано сльозогінний газ. Це доказ того, як уряд готовий до діалогу. Плачевно", - заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

* * *

"Насильство в Києві має бути припинено негайно! Кетрін Ештон повинна повернутися на Евромайдан для захисту протестувальників. Ми з Україною", - наголосив депутат Європарламенту, екс-прем'єр Бельгії Гі Верхофстадт.

* * *

"Час для терпіння пройшов. Наша відповідь має бути на мові, яку бандити зрозуміють: санкції, арешт активів та презирство", - заявив екс-глава НАТО Джеймс Грін.

* * *

Голова МЗС Швеці Карл Більд заявив, що з занепокоєнням слідкує за подіями, які відбуваються зараз на Майдані належності. Про це він написав у Твіттері.

"Ми слідкуємо за подіями на Майдані в даний момент з глибоким занепокоєнням", - написав він.

"Репресії – це не шлях вперед для України – має бути реформа", - наголосив він.

* * *

Посол США Джеффрі Пайєтт написав, що "опозиція демонструє стриманість Ганді. Церковні дзвони дзвонять" (Почали дзвонити дзвони Михайлівського собору, як під час небезпеки у середньовіччі).

* * *

Представництво ЄС в Україні намагається зв'язатися з правоохоронними органами, щоб не допустити силового розгону Майдану.

Про це повідомив речник посольства ЄС Давид Стулік

"Представництво ЄС в Україні зараз намагається зв'язатися з компетентними та відповідальними особами з правоохоронних органів, щоб НЕ ДОПУСТИТИ застосування сили проти звичайних громадян", - зазначив він.

"Ми захоплюємося мирною рішучістю та спокоєм демонстрантів на Майдані", - наголосив він.

* * *

Голова європейської дипломатії Кетрін Ештон із сумом спостерігає, як міліція застосовує силу до мітингувальників і закликає до діалогу.

Про це йдеться у її заяві, яку поширило предстваництво ЄС в Україні.

"Я все ще в Києві. Я була серед вас на Майдані ввечері й мене вразила рішучість українців, які виступали за європейську перспективу країни", - зазначила Ештон.

"Нині, кілька годин потому, я з сумом спостерігаю за тим, як міліція застосовує силу, щоб прибрати мирних людей з центру Києва", - зазначила вона.

"Владі не потрібно було діяти під прикриттям ночі, щоб розпочати спілкування з суспільством за допомогою міліції", - наголосила Ештон.

"Діалог з політичними силами та суспільством і використання аргументів - це завжди краще, ніж аргумент сили", - підкреслила вона.

Як відомо, Ештон та заступник Держсекретаря Вікторія Нуланд з вівторка перебувають у Києві.

* * *

"США висловлюють свою огиду щодо рішення української влади відреагувати на мирний протест на київському Майдані використанням спецпризначенців, бульдозерів та кийків, а не повагою до демократичних прав та людської гідності", - наголосив держсекретар США Керрі

"Така відповідь не є прийнятною і не личить демократії", - сказано в заяві.

"Минулого тижня в Брюсселі та Молдові, я підкреслив публічно важливість того, щоб усі сторони уникали насильства і закликав президента Януковича виконати сподівання українських людей", - нагадав він.

"Ми повідомляємо уряд про нашу занепокоєність. Як дав зрозуміти віце -президент Байден під час розмови з Януковичем ід час їхньої телефонної розмови вчора, повагу демократичних принципів у тому числі свободи зібрань, має фундаментальне значення для підходу Сполучених Штатів до України. Це універсальна цінність не тільки американська", - зазначив він.

"Протягом кількох тижнів ми закликали президента Януковича і його уряд дослухатися до голосів його людей, які вимагають миру, справедливості і європейського майбутнього. Замість цього лідери України як виявилось сьогодні зробили інший вибір", - зазначив Керрі.

"Ми закликаємо до максимальної стриманості. Життя людини має бути захищено. Українська влада несе повну відповідальність за безпеку українського народу. В той час як вулицями Києва лунають церковні дзвони, Сполучені Штати стоять поруч з народом України . Він заслуговує кращого", - наголосив Керрі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 9
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Сказали всі ті, хто у своїх країнах, у подібній ситуації, давно б вже застосував силу, водомети, палиці... якщо б відбувся захват адмін-будівль!
За фінансуванням США розігрують "сценарій" Єгипту, Сирії... все схоже!!! А ви слухайте, ведіть країну до розбрату та знищення!!!:(
Відповісти
НАРЕШТІ!
Відповісти
якщо перший випадок могли б і простити, то другий навряд чи(
Відповісти
До влади мирні заходи не доходять. Потрібно їх розігнати силою! Україно вставай!!!!
Може хтось знайдеться з політиків хто візьме на себе відповідальність - люди підтримають 100%, їм це все вже стоїть у горлі.
ГЕРОЯМ СЛАВА!!!
Відповісти
"За фінансуванням США розігрують "сценарій" Єгипту, Сирії.."
-----------------------------------------------------------

Схоже Вас більше влаштовує "сценарій" Чечні за фінансуванням кремля.
Відповісти
яник дограється що його реально або вб'ють або посадять!!!!
Відповісти
...до другого варінту в нього імунітет
Відповісти
Скоріше Яйценюка посадять а не Яника, Яник - законнообраний президент, а хто Яйценюк? Провокатор,який людськими руками хоче вирішити свої притання
Відповісти
Ти шутиш? Яника ніхто не вибирав!! Він купив вибори. Що яник за роки свого правління зробив з того, що він обіцяв в передвиборчій кампанії??? А Яценюк хоть шось робить для народа.
Відповісти
Останні новини
Штурм Євромайдану. ВІДЕО
11 грудень, 2013, 06:37
Що сказав світ про нічний штурм Євромайдану
11 грудень, 2013, 06:16