Журнал Time назвав «Людину року»

Журнал Time назвав «Людину року»
Журнал Time оголосив, хто удостоївся звання "Людина року".

Редакція журналу вважає, що Папа Римський Франциск найбільше впливав на події у світі цього року, - пише Дзеркало тижня.

Главу Римсько-католицької церкви Папу Римського Франциска названо "Людиною року-2013" за версією американського журналу Time, йдеться у повідомленні в акаунті Twitter видання.

На другому місці у рейтингу опинився колишній підрядник Агентства національної безпеки США Едвард Сноуден. На третьому - активістка американського руху за права сексуальних меншин Едіт Віндзор.

Архиєпископ Буенос-Айреса, кардинал Хорхе Маріо Бергольо був обраний на папський престол 13 березня нинішнього року. Це перший виходець з Латинської Америки, який став понтифіком.

Критерій обрання "Людини року" перший видавець Time Генрі Люс визначив просто: особа, яка найбільшою мірою вплинула на події року, що минає. Офіційне формулювання номінації - вибір "людини або людей, які більше за інших впливали на новини та на наші життя - в хорошому або поганому сенсі". Тому на обкладинках журналу за різні роки фігурували не тільки Франклін Рузвельт, Махатма Ганді і Мартін Лютер Кінг, але і Адольф Гітлер, а в 2001 році одним із номінантів був лідер "Аль-Каїди" Усама бін Ладен.

Згодом формула "Людина року" зазнала трансформації: редакція стала обирати не тільки чоловіків, але і жінок.

У 1982 році "Людиною року" вперше став неживий предмет - персональний комп'ютер, а в 1988 році цього титулу удостоїлася вся планета Земля.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Папа Франциск І є вихованцем нашого священика Степана Чміля, який тепер похований у базиліці св. Софії в Римі. Нинішній Папа, а тоді студент Салезіянської школи, щодня раненько, поки ще всі хлопці спали, прислуговував о. Чмілю під час Служби Божої...
Відповісти
а за що це?!
нехай би проголосили людьми року нашу молодь,котра стоїть на МАЙДАНІ!!!!!!!!!
Відповісти