В Америці Євромайдан давно б розігнали, - губернатор Волині

В Америці Євромайдан давно б розігнали, - губернатор Волині
Якби в Америці учасники акції протесту заблокували приміщення органу державної влади – їх би розігнали силовим методом, вважає голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, порівнюючи таку ситуацію з подібною в Україні на Євромайдані.

Про це йдеться у дописі Бориса Клімчука «Мітингуйте, але не на шкоду життєвим інтересам держави» у Колонці автора на ВолиньPost.

«Уявіть, наприклад, щоб у Сполучених Штатах тамтешня влада п’ять днів поспіль просила американців зняти блокаду з Білого дому чи Пентагону. Запитайте американських політиків, які нині стоять на столичному майдані. Я впевнений, вони лише посміхнуться з того. Бо за подібної ситуації їхня поліція розігнала би мітинг водометами, гумовими кулями і сльозогінним газом. Як то було позаторік у Франції або торік в Іспанії», - вважає Борис Клімчук.

«Чи сьогодні проклинають англійці Маргарет Тетчер, яка кийками, поліцейськими собаками та зброєю розганяла страйк шахтарів у Великобританії? Ні, англійці тепер дякують колишньому прем’єру, бо вона вивела країну з кризи, не цураючись силових методів. В тому числі і колишні шахтарі, які дістали відповідні компенсації після закриття копалень», - додає волинський губернатор

А що діється в Україні, з її, як каже опозиція, «тоталітарним режимом»? Увечері 10 грудня закінчився 5-денний термін, відведений судом на те, аби демонстранти розблокували адмінбудівлі та центральні вулиці Києва. Однак опозиція навіть не обговорювала можливе виконання цієї умови», - веде далі Клімчук.

«Скажіть, що мала робити міліція? Правоохоронці дотримувалися закону: діяли толерантно, не застосовуючи спецзасобів, не реагуючи на провокації з боку нардепів та окремих екстремістів від опозиції. Діяли в інтересах громади, городян, які залишилися по цей бік барикад», - вважає голова Волинської ОДА.

Він додає: «Чомусь опозиція не вважає їх за людей, називає зрадниками. А вони просто хочуть жити, працювати, вчити і виховувати дітей. Лідерам опозиції потрібна революція, громадський неспокій, який всіляко використовують на догоду власним інтересам».

Читати повністю допис Бориса Клімчука

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 60
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В америці, при найменшій підозрі у корупції, чи вчинках які, негативно впливають на рейтинги влади, посадовці одразу йдуть у відставку.
Відповісти
Саме так! А у нас чиновників не так просто відправити у відставку.
Відповісти
підтримую! а в нас вже не рецедивістів боїшься а посадовців і правоохоронні органи
Відповісти
А такий як Клімчук - вже б давно сидів пожизненно !
І тільки говорив би - А на Україні кожен вор і хабарник може завести Яникові 1 000 000 грн і все буде ок (тимпаче він за пів року відкупиться)...
Відповісти
це вже і справі занадто. Якась анархія панує)))) Навіть керівників революції нема. тільки три віслюки, людей кличуть до Києва а що з ними робити не знають. ось людей беркут поб'є, на чиїй це совісті? Бо люди коли збирають у великій кількості роблять дурниці. Самі провокують беркут, і отримують в замін кийка.
Відповісти
Ти глист!
Відповісти
вы Сударь зомбированный ушлепок. явно молодой подостающий попробовавший вкус корочки власти индивидуум с отмытым и заточеным мозгом угождать правителям / Ворам в Законе. сроно умойтесь и подумайте почему люди восстали!!! не за опозицию, а за свое будущее в свободной стране!
Відповісти
В Америке и КЕНЕДИ убили
Відповісти
Сьогоді Клімчук (тим паче - пенсіонер), його заступники і підгузник Клімчука Войтович повинні добровілно піти у відставку, щоб їх не проганяли сраною мітлою, не викидали за комір на смітник. Вони самі себе кинули. Існує поняття - честь людини. І всенародна ненависть.
Відповісти
Слова про опозицію - просто в точку,і додати нічого!!!
Відповісти
наколота?
Відповісти
чому ти не на пенсії ?
Відповісти
В США, Эвропе итд такие деятели, как наши главы ОДА давно сиделибы за воровство. Поэтому у них нет повода для митингов
Відповісти
В Америки люди бы не выходили на "майдан" по причине разгона мирного протеста силовым методом !!!!! А Борис Клімчук "БАРАН" если этого не понимает!!!
Відповісти
І хто прийде на заміну Климчуку??? може у вас вже кандидати є??? Дебіли!! Все рівно президент назначає губернатора. Навіщо робити стільки шуму, це нічого не дасть. Климчук і не такий поганий як ви говорите, я нічого проти нього не маю. Ви просто з цією революцією геть з катушок злетіли. Не путайте праведне з грішним!!
Відповісти
Правельно сначала надо убрать Яныка а потом уже браться за "Борю"
Відповісти
Хто прийде? да краще, нехай, хто-небудь аби не він, не надоїло??? надоїло,що керує областю дід, який нас всіх обікрав?
Відповісти
бо в Америці працює ЗАКОН.і в них в кожній хаті ружжо стоїть,тому і мітингів нема.прирівняв,бачте,Америку.Ти по іншим показникам прирівнюй:рівень крупції,справедливість судової системи,робота законів по відношенню до ВСІХ громадян без винятків,та й рівень зарплат зрештою.
Відповісти
В нас люди ще не доросли розумово, самі ведуть себе як бидло, самі розвивають корупцію в державі, навіщо хабарі даєте? Який народ така і влада! Самі вибрали Януковича! Чим думали?
Відповісти
В Америці такий чинуша,як Клімчук ,давно би сидів у психушці або тюрмі.
Відповісти
И чё ты не в Америке, а нас тут мучаешь!
Відповісти
Ну конечно лучше гнить здесь и мазать жопу вазелином!
А почему? Потому что правительство нет нормально! Надо было бы у твоих отцов и дедов снимать шапки, потом "отмотать" 2 срока, ПРЕЗИДЕНТОМ бы щас был!
Відповісти
Він сказав свою думку, як чиновник, хоч і не святий. Бо то Україна твою ма.... Всі вони одинакові, самі їх розбалували, бо дали їм красти, бо даємо їм хабара. Але я теж так думаю. до сраки цей майдан, все він зайшов глухий кут! Треба було силою брати адміністрацію, не взяди, про...бал момен... Лідера у вас нема!!! Як стадо там!!! Ви просрали революцію, вас тепер рожене беркут як собак. І люди знову зневіряться що можна щось змінити в нашій державі!!
Відповісти

Так в тій в Америці пенсіонери не керують урядом чи Сенатом або Конгресом, а тим паче пенсіонери - маразматики . Вони, пенсіонери сидять на печі та жують калачі.
Так що шановний та глибоко мною поважаючий, Борисе Петровичу, зрозуміте що США такої ситуації, яка виникла в Україні, взагалі не може бути як такої.
ЦЕ ПРОСТО НЕМОЖЛИВО!!!!
Відповісти
У них хотя бы есть деньги на пенсии в отличии от нас, и деньги не тратятся на лекарства
Відповісти
Мова взагалі йшла про підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС і ніхто навіть і не помітив як... тут-як тут Америка намалювалась і її представники вже по Майдану розгулюють!:) Люди - очі протріть!!!
Відповісти
"Так в тій в Америці пенсіонери не керують урядом чи Сенатом або Конгресом". Так в нас кращої альтернативи нема. Опозиціонери вже продемонстрували все, що вони здатні зробити - розказувати іншим які в нас погані політики,але при цьому нічого не зробивши.
Відповісти
В Америці така влада отримала б пожиттєво.
Відповісти
Електричний стілець.
Відповісти
Это не демократично. Смертельная иньекция рулез
Відповісти
В усьому винен Кравчук, що наша країна так "живе" 23 роки!!! До жодної країни не має "справи" ні Америка ні Європа де є ядерна зброя!!! Якби ми від неї не відмовились, то не було б у нас ні "помаранчу" ні... а далі нема чого продовжувати, бо була б інша країна!!! Ці західні "розумники" і мають діло до країн, які не можуть себе захистити, от і вчать своїй "демократії", а свого нічого не помічають!!!
Відповісти
В Америке не было бы майдана, там нет президента зэка, а в парламенте не заседают воры в законе
Відповісти
А ніхто не звернув увагу, що мова йшла про підписання угоди про асоціацію між Україною та ЄС! Зірвалось, почались страйки... но ніхто і не помітив, що по Майдану вже ходять і дають вказівки представники ДержДепу США!!! Ви що сліпі? Не розумієте звідки це все йде? Те що планувалось на 2015 вони вирішили зараз застосувати!!!
Відповісти
Хай що тут кажіть, хай як заливайтесь піною, - а він правий у цьому! Згадайте минулорічну акцію "Захопи Уолл Стріт" в Штатах. Чим вона закінчилась?! Якщо хто не знає, введіть в пошуковик - дізнаєтесь. Там демократія - як гарно пофарбована фасадна стіна двухсотрічного будинку. Зовні ніби все демократично і красиво, а в середені - прослуховують усіх і вся, захочуть - "висяка" на тебе якогось звісять(згадайте, як в угоні літака, який влетів в один з "близнюків" звинуватили араба, який потім заявився і сказав:"взагалі то я живий..."). Тому, демократія демократії рознь. І про Францію все правильно сказав, і про Іспанію... А я б ще додав Грецію і Португалію. А згадайте, як майже міліонний мітинг проти ухвалення закону про одностатеві шлюби у Франції розігнали!! А це було взагалі кілька місяців тому. Так то, панове "демократи". Відрізняйте адекватну демократію від неадекватної.
Відповісти
А я підримую Клімчука . Через цю політику всі зразу забули скільки й хорошого він зробив для людей Волині.На кого Ви хочете поміняти владу ? На кролика -Яценюка? А я не хочу, бо міняти треба на краще, а не вибирати з двох зол менше. Наскільки знаю, людям недавно знову підняли пенсії. А от коли я звернувся до депутута Ігора Гузя, що на моїй вулиці нічого не роблять по ремонту дороги, хоча на сайті міськради було в офіційному документі виділено 80 000 грн., то він просто нічого не зробив і навіть не дав ніякої відповіді. Вони всі просто рвуться зараз до влади, а за вступ до ЄС вже майже не говорять. В ЄС вступати треба, але як повноцінний партнер, а не йти на всі їх умови. А всі як барани навіть не читавши того договору ломляться на майдан і не думають, що можна мати кращі умови.
Відповісти
клімчук підтримує мафіозно -чиновницьку структуру на волині.
Відповісти
Гузь депутат ОБЛАСНОЇ ради, зверніться до свого депутата в міській раді, хоча він теж скоріш за все ЮЛІбют, але буде за адресою
Відповісти
Прежде чем заявлять, как бы было в Америке, проконсультируйтесь с американскими коллегами.
Відповісти
Ви як знаний дипломат проконсультуйте Бориса Петровича при особистій зустрічі
Відповісти
Американці нам не колеги!!! Вони вже кілька років не дають країні вільно дихати! То Ющенко з помаранчем, тепер Яценюк з Кличком... і так буде покі країну на коліна не поставлять і не зроблять придатком своєї системи! Схаманетесь, зрозумієте, але пізно буде!!! Ну тоді не жалійтесь...:(
Відповісти
Старий зовсім до маразму дійшов! Як можна порівнювати нашу клептократичну та імпотентну владу із Маргарет Тетчер, чи президентом США? Та при такій корупції та свавіллі, котре у нас існує кожен американець чи британець вже давно був би на барикадах. Тому, що вони вміють рахувати свої гроші.
Відповісти
У америці в першу чергу не допустили б такої ситуації
Ми тоже не безграмотні як ві вважаєте
Відповісти
А ещё у них негров линчуют! Климчук действительно такой дурак или просто косит?
Відповісти
Ну чого ви пристали до діда, він вже і сам запутався, то три тижні тому Європрапора з помпою піднімав перед обласною радою, то два тижні назад мусив щось "молоти" про купальську воду, тиждень назад, що був "нє прі дєлах" бо в відрядженні у Європах, вчора готовий був казати що все ОК, круглий стіл, вночі знов перевернулось з ніг на голову... Тяжка Царська Шапка...
Відповісти
Не, я понимаю - типа курс партии и всё такое. Ну на уя дедушке брать ответсвенность за рыгоботов в столице и пердеть здесь про незламнисть курсу презыдента. Это сюр кокойты. Вроде ж не камсомолец какой
Відповісти
Прислужник кривавої влади,він ще може людям в очі дивитися.Вже все "сімї" віддав на Волині?
Відповісти
Ти вже на Волині все "сімї" віддав чи трохи для рабів залишив?
Відповісти
Якщо люди йдуть мітингувати, то потрібно це робити цивілізовано і у межах закону, а не захоплювати споруди,робити барикади. Мало того що це створює незручності так це приносить великі матеріальні втрати.
Відповісти
Бидло ти регіонівське! чуєш що скоро кінець тобі прийде!
Відповісти
Дійсно потрібно цивілізовано мітингувати - не порушувати закон та не наносити матеріальної шкоди. Захоплення державних будівель це вже занадто користі це ніякої не приносить а лише матеріальні втрати і до того ж дуже великі.
Відповісти
Повністю погоджуюсь. Ніхто не забороняє проводити мітинг, але це потрібно здійснювати відповідно до закону.
Відповісти
КЛІЧУК,А ЧИНЕ ПОРА ТОБІ ВЖЕ ВІД КОРИТА?
Відповісти
В АМЕРИЦІ ТАКОГО Б ГУБЕРНАТОРА ДО ВЛАДИ НЕ ДОПУСТИЛИ!
Відповісти
Все треба вирішувати цивілізовано в рамках закону,тоді і закон не буде "наступати на п'яти" громадянам.
Відповісти
Порівняв... В США люди голосують через пошту, інтернет. В Європі, Америці я ніколи не бачив, щоб там били лежачих мітингувальників. Так, я просто хочу жити, працювати, вчити і виховувати дітей. А революція потрібна мені, не тільки опозиції. Опозиція без людей не змогла б зробити революцію.
Борис, геть з Волині!
Відповісти
Хіба в амереці доводять власний народ до такого, що він ладний замерзнути на майдані, аби глуха, сліпа , корумпована влада почала змінюватись.
І якщо ви пане Клімчук цього не розумієте, то ідіть на пенсію.
Відповісти
статками?
Відповісти
Останні новини
В Америці Євромайдан давно б розігнали, - губернатор Волині
11 грудень, 2013, 16:57