У Луцьку виступав кобзар. ФОТО

У Луцьку виступав кобзар. ФОТО
У Луцьку побував відомий кобзар Віктор Пашник, під час зустрічі з яким говорили про революцію та майбуття України.

Він сам чимало спілкувався з присутніми, яких, попри революційні події, зібралось чимало, - пише Волинський інформаційний портал.

За словами кобзаря, місія подібних йому людей полягає в тому, щоб говорити, що відбувається у державі та доносити правду до людей. Тому він подорожує різними містами України та зустрічається з людьми, зокрема молоддю.

Проте під час останнього туру в деяких університетах студентів просили не запитувати в кобзаря про євроінтеграцію та революцію, зокрема так трапилось у Дніпропетровську. А в одному з вишів Нікополя у Віктора Пашника взагалі трапилась дискусія на підвищених тонах із ректором, щоправда, митець тоді не знав із ким спілкується.

«Всі хочуть говорити про революцію, бо не говорити про неї просто не можна», - зауважив кобзар. Однак, за його словами, зі свого болота (мовляв, інакше стан справ в Україні не можна назвати) треба вибиратись поволі. Бо той, хто поспішає, першим потоне.

Віктор Пашник переконаний, що в українців є все, аби створити «рай на землі», але вони – дурні, оскільки дозволяють таким людям керувати собою.

«Я впевнений, що нам, як і євреям, треба складати плани на тисячоліття. І не треба нічого нового тут придумувати», - додав Віктор Пашник. Окрім того, він вважає, що всі повинні звернутись до духовності, не до релігії, а саме до духовності.

«Земля, жінки, діти, пісні і дідівські звичаї – це найголовніше, що у нас є», - переконаний кобзар. Проте, за його словами, радянська влада зробила все, аби відігнати українців від найціннішого - від землі. «У нас тисячі хат пустують у селах, а люди платять страшні гроші за те, щоб зняти маленьку квартиру», - додав він.

До речі, Віктор Пашник розповів про друга, який побудував собі хату з солом’яних тюків. Вартість двоповерхової будівлі становила 45 тисяч гривень. «Там така енергетика, що просто хочеться залишитись і жити», - додав митець.

«Нам нав’язують, що хтось повинен нами керувати. Але я анархіст у хорошому розумінні цього слова», - пояснив кобзар. За його словами, немає нічого важливішого, аніж воля. До того ж, він переконаний, що ніхто не прийде і не зробить наше життя кращим. Це потрібно робити самому, адже все майбутнє залежить від кожного з нас.

Опісля кобзар заспівав чимало патріотичних пісень, наприклад, заклики до боротьби «Дзвін», пісню «Земле моя, вставай» та багато інших. До речі, виступав він із бандурою та гітарою.

Насамкінець зал спільно з музикантом заспівав «Ой зелене жито, зелене».



Фото з групи об'єднання 100Вт в соцмережі "Вконтакте"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку виступав кобзар. ФОТО
12 грудень, 2013, 07:29