Як допомогти Євромайдану в соцмережах

Як допомогти Євромайдану в соцмережах
В інтернеті опублікували вісім порад, як допомогти Євромайдану в соцмережах.

"Поради написані дещо в імперативному настрої. ми розуміємо, що жодна настанова не може бути наказовою на всі 100%. це просто легкі поради. Сподіваємося – корисні", - пише їх укладач Павло Коробчук на Infoaction.com.ua.

1) не поширювати неперевірену інформацію. забудь правило ОБС – “Одна Баба Сказала”. Якщо знаєш людину, яка написала, що “Є така інформація…”, чи “дзвонила тьотя вуйка і сказала, що зараз “Беркутівець” в третьому ряду дістане зубочистку”, то краще передзвони їй і спитай. Якщо вона не бачила це своїми очима, то порадь не сіяти паніку. Є фото – дай фото з подій. Є відео – дай відео з подій.

2) не писати під кожним репостом “ну що, почалося?”, “на старт?”, “ну, здається, все…”, в моментах, коли починаються якісь рухи бійськовиків – напади, відтиснення, чи просто захоплення барикад. Бо почалося давно і кожен раз це не починається, а триває)

3) не писати про план дій, чи про те, які розробляються сценарії. ніхто не знає, як складеться ситуація – ні Яник, ні Росія, ні Європа, ні Гузар, ні Сєрдючка, ні я, ні МВД. план дій і сценарії – це прерогатива Штабу Національного спротиву, опозиції, влади, Європи, Росії. Усі вони розробляють свої плани і пробують їх застосовувати в дії або в переговорах. Дещо виходить, дещо ні. Але всі теревені низів – то писання вилами по воді.

4) не сваритися на несуттєвих нюансах. Ти за Кличка і тому проти Тягнибока? Ти любиш зверху і не ручкаєшся з тими, хто любить знизу? Запхни глибше свої політичні переконання і йди на Майдан, або не влаштовуй срачі в коментарях. Мета – одна і загальновідома.

5) Поширюй корисну інформацію, яка не є нагнітанням: наприклад, контакти медичної служби Майдану, рахунок, на який можна перераховувати кошти для підтримки мітингувальників тощо.

6) Користуйся якісними каналами знаходження інформації: Громадське.ТВ, Українська правда, хештег #євромайдан (особливо на Твітері), юстріми Аронця тощо, стрічка політичних рсс на укр.нет, стрічка поновлень на фейсбуку.

7) Стримуй емоції. Не пиши аналітику – вона не здійсниться (а якщо пишеш, то сприймай це лише як персональну гімнастику для мозку та для самозадоволення). Не пиши – “Євромайдан уже задовбав”, “Я втомилася від Майдану”, “Та коли вже той Беркут почне відтісняти тітушок?”. У кожного з нас – мільйони подібних емоційних спалахів. Стримуйся.

8) Не пиши “МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ”. Тим більше – “МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ МАКСИМАЛЬНОГО РЕПОСТУ”. Кожна подія – головна. Дай людям можливість самим виокремити важливе. Якщо це дійсно важливе – люди поділяться.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
опозиційні лідери втратили смисл майдану. майдану пришов кінець. вспомніть помаранчеву революцію і де зараз той ющенко і де юлька. яйценюк і ко поняли що вони так нічого не зроблять, покричать ще місяць і розійдуться
Відповісти
Як допомогти Євромайдану в інтернет-виданнях. Модерувати коменти, бо під всіма вашими темами євромайдану сила-силенна троллів, які ображають, провокують і відверто сміються і знаважають майдан!
Відповісти
Осел , козел да косолапый мишка , забыв , что чалится мартышка , решили провернуть майдан . Приперли барабан и ну стучать - тупых зверьков из леса звать............... (це про євромайдан та лідерів опозиції)
Відповісти
Ти не "нормальний",ти просто убогий
Відповісти
+100500 "нормальному")
Відповісти
Цуценюк, пастор Шланг, Відбиті мізки.
Відповісти
ВП, цей спам в коментах вже задовбав!
Відповісти
Останні новини
Як допомогти Євромайдану в соцмережах
12 грудень, 2013, 09:29