В уряді Польщі розглянуть прохання анулювати візи Клімчуку і Войтовичу

В уряді Польщі розглянуть прохання анулювати візи Клімчуку і Войтовичу
Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський найближчим часом має дати відповідь щодо звернення про анулювання віз, зокрема, волинським владцям та регіоналам.

Про це ВолиньPost’у розповів депутат, голова фракції ВО «Батьківщина» у Волиньраді Роман Карпюк у четвер, 12 грудня.

За словами опозиціонера, опозиційні депутати Волинської обласної ради звернулися до Генерального консула Республіки Польща у Луцьку з проханням анулювати візи головам Волинських ОДА Борису Клімчуку і облради Володимиру Войтовичу, членам їх сімей, регіоналам, суддям та прокурорам.

Як розповів Роман Карпюк, делегацію опозиційних депутатів та активістів прийняла генеральний консул Польщі у Луцьку Беата Бживчи.

«Півгодини розмовляли, розповіли їй ситуацію, яка склалася. Вона взяла це звернення і сказала, що відповідь дасть як мінімум міністр закордонних справ Польщі, а може й президент Польщі найближчим часом», – додав він.

Текст звернення подаємо без правок і доповнень:

«Звернення волинської громади

Ми, депутати Волинської обласної ради, представники громадських та політичних організацій, спілок, прості громадяни просимо Вас невідкладно донести наше звернення до європейських інституцій захисту прав людини та урядів країн європейської спільноти, ООН та інших міжнародних установ. Відмовою від підписання Угоди про асоціацію України з ЄС Президент Віктор Янукович та уряд Миколи Азарова спровокували суспільно-політичну кризу, протистояння між владою та простими громадянами, які вийшли на мирний протест, щоб захистити свої конституційні права.

Однак, влада Віктора Януковича 30 листопада 2013 року вдалася до силового розгону людей. За злочинним наказом Президента України Віктора Федоровича Януковича війська спецпризначення «Беркут» жорстоко розправилися із беззбройними студентами, вагітними жінками, літніми людьми, журналістами. Факти садистської розправи – не тільки фізичного побиття, а й моральної наруги – зафіксували представники ЗМІ.

1 грудня на Майдані Незалежності у Києві, на численних зібраннях у різних містах та містечках України громадяни, зокрема, й жителі Волинської області, різко і категорично засудили такі дії влади, вимагали покарати винних у розправі над мирними громадянами. Однак, Президент України Віктор Янукович, який згідно з Конституцією, має бути гарантом наших конституційних прав, у тому числі й на свободу зібрання, мирний протест, проігнорував вимоги людей. Навпаки: саме він віддав злочинні накази про подальші розправи над мирними демонстрантами.

Ми, представники волинської громади, чітко усвідомлюємо: допоки на посаді Президент України Віктор Янукович та його однодумці з Партії регіонів, в Україні немає жодної інституції, яка б захистила наші конституційні права. Тому просимо втрутитися міжнародну спільноту і відреагувати на події в Україні:

1.Визнати Президента Віктора Федоровича Януковича, голову Кабінету міністрів Миколу Азарова, представників виконавчої влади в обласних та районних центрах такими, що втратили легітимність, оскільки вчинили злочин проти українського народу. Заборонити їм та членам їхніх сімей в’їзд у будь-яку країну світу. Скасувати всі видані раніше дозволи на в’їзд у будь-яку країну світу.

2.Вжити міжнародних фінансових санкцій: заблокувати банківські рахунки, бо на них зберігаються кошти, вкрадені у громадян України.

3.Заборонити в’їзд у будь-яку країну світу представникам українських правоохоронних органів а силових структур: СБУ, МВС, прокурорів, суддів усіх рангів, які заплямували себе виконанням злочинних наказів влади Віктора Януковича.

4.Заборонити в’їзд у Польщу та інші країни єврозони голові Волинської облдержадміністрації Борисові Петровичу Клімчуку, голові Волинської обласної ради Володимиру Івановичу Войтовичу, членам їхніх сімей, а також скасувати видані раніше дозволи на в’їзд у будь-яку країну світу.

Ми сподіваємося на розуміння того складного становища, в якому опинилися громадяни України, корті мирним протестом відстоюють свої конституційні права, честь, людську гідність. Розраховуємо на дієву підтримку міжнародної спільноти. Просимо передати наше звернення в усі інші міжнародні інстанції, опублікувати у засобах масової інформації Польщі та інших країн ЄС. Це наша остання надія, крик про допомогу: SOS, SOS, SOS.

Народний депутат України Вітів Анатолій Миколайович;

Депутати Волинської обласної ради: Карпюк Роман Петрович, Собуцький Микола Тихонович, Блінова Валентина Миколаївна;

Голова Спілки овочівників Волині Хомич Руслан Миколайович;

Голова волинської Асоціації фермерів та приватних землевласників Лук’янчук Віктор Володимирович».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
куда не плюнь - или "депутат" или "голова" - ни одного нет, кто в руках бы держал что-то тяжелее своего х-я - лопату, например )))))
Відповісти
всі одинакові.крім баті
Відповісти
Заборонять вїзд полякам, наприклад Сікорському.
Хто від цього матиме користь, блін?
Блінова, Вітів, Карпюк?
Відповісти
О, це вже конкретні дії.Хай купують собі домік в падмасковьє
Відповісти
Давно пора. Тільки послідовні протестні дії зупинять кривавих бандюків та їхніх підсвинків на ВОЛИНІ. Поляки, зробіть добру справу!!!
Відповісти
Клімчук-польских грошей на Волинь, в інвестиціях привіз-бандерлогам не снилось, правду сказати-потім їх кинув(Марян Бучек-наприклад)
Відповісти
Дуже правильно.Якщо вони нас женуть в тундру,то й їм нема чого робити в Європі.Підстилки риго-донецької окупаційної влади.
Відповісти
Останні новини
В уряді Польщі розглянуть прохання анулювати візи Клімчуку і Войтовичу
12 грудень, 2013, 12:55