Книгу волинянина відзначили на престижному конкурсі

Книгу волинянина відзначили на престижному конкурсі
Книжка «Під мурами твердині» науковця і видавця з Луцька Миколи Мартинюка потрапила у список «Дитячої Книги року BBC».

Організатор цієї літературної нагороди Британська телерадіомовна корпорація (BBC) назвала кращі видання 2013 року, - повідомляє сайт BBC-Україна.

До «короткого списку» переможців потрапило три книги: «За чверть десята» Юрія Макарова, «Далекий простір» Ярослава Мельника та «Фрау Мюллер не налаштована платити більше» Наталки Сняданко. Як зазначила член журі, головний редактор BBC-Україна Ніна Кур’ята ці книги об’єднує загальна тема пошуків себе.

«Всі три видання, що увійшли до короткого списку – романи, головні герої яких мають складні стосунки з системою. Вони мігрують між різними соціальними групами, прагнучи знайти власне місце. Всі вони – як «свій серед чужих, чужий серед своїх», - каже вона.

Із 2012 року конкурс відкрив нову категорію – «Дитяча Книга року ВВС».

До «короткого списку» потрапило п’ять книжок: «Ліга непарних шкарпеток» Галини Вдовиченко, «Розбійник Пинтя у заклятому місті» Олександра Гавроша, «Не такий» Сергія Гридіна, «Хто зробить сніг» Мар’яни і Тараса Прохаськів, «Арсен» Ірен Роздобудько.

«Разом із героями книжок цьогорічного короткого списку ми мадруємо чарівними дорогами українських казок, виживаємо разом із підлітками в сучасній реальності, разом із кротенятами та сестричкою-зайченям дізнаємося, хто робить сніг, розгадуємо захоплюючу сімейну таємницю та вчимося, як триматися разом, якщо ви – непарні шкарпетки в шафі», - зазначила член журі, письменниця та радник ЄБРР з питань культури Світлана Пиркало.

До «довгих списків» цьогорічної премії увійшло ще 33 видання, серед яких у «дитячій» номінації – книга лучанина Миколи Мартинюка «Під мурами твердині».

В інтерв’ю BBC-Україна автор поділився, що його «книга про те, чого нас намагалися позбавити в усі часи й намагається дехто позбавити нині, – про нашу національну й історичну пам’ять. У ній в художній формі з народних уст, фольклорно-етнографічних записів, документальних джерел реконструйовано, наскільки це мені вдалося, наші звичаї, вірування, традиції, побут, антураж, відтворено епохальні й рядові події далекої минувшини, розкрито душу та геній тодішніх державників і простолюду».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Книгу волинянина відзначили на престижному конкурсі
12 грудень, 2013, 19:00
Жінки на Євромайдані. ФОТО
12 грудень, 2013, 18:05