Андрій Курков у Луцьку. ФОТО

Андрій Курков у Луцьку. ФОТО
У Луцьку побував український письменник Андрій Курков.

Він зустрівся з читачами 12 грудня, - пише Волинський інформаційний портал.

Письменник коротко розповів про своє життя, так він автор 18 романів та 7 книг для малюків. Так, він почав творити ще в дитинстві, завдяки трьом ховрашкам, які йому подарував тато. За його слова, вони всі загинули за різних обставин і сум змусив його створити першого вірша.

«Я написав другого вірша, про Леніна, тому що знав, що Ленін теж помер», - зізнався письменник. Тоді він думав, що люди пишуть тільки тоді, коли їм сумно, але згодом закохався й почав творити лірику, а разом із нею - анекдоти.

Коли ж він почав писати прозу, то був наполегливим й «спамив» усі видавництва, аби вони його друкували. Проте перший роман «История города Среднеграда и постороннего человека Костоправова» не захотіли видавати, бо там не було ні комунізму, ні колгоспників, ні позитивного героя. Та Андрій Курков не втрачав оптимізму й продовжував писати.

«Врешті я дістав Національну спілку письменників, вони мене викликали і сказати написати щось не смішне», - зауважив він. Тож письменник створив сім психологічних оповідань. Його познайомили з пані-літературним редактором, яка мала б довести його тексти до пуття, аби видати.

Проте жінка розповіла, що стоїть на черзі на однокімнатну квартиру, а якщо він із нею одружиться, то буде двокімнатна квартира. Якщо б він погодився, то жінка пообіцяла видати його другу книгу.

«Я подумав, що це зависока плата за книгу. Тому другу так і не видав», - розповів письменник.

Також він додав, що дуже захоплювався історією України, тож ще молодим видавав себе за журналіста й з диктофоном їздив по різних місцях, аби спілкуватись із людьми і записувати їхні історії. Багато хто став героями його книг.

Під час зустрічі відбулась і презентація роману «Львівська гастроль Джимі Хендрікса».

«Одного разу мене запросив на каву без коньяку мер Львова Андрій Садовий і запропонував написати роман, дія якого відбувалась у Львові. Я подумав і погодився», - зазначив Андрій Курков. Він взяв трьох справжніх героїв, описавши їхні характери, зовнішність та навіть житло й створив твір про хіпі, письменника та жінку, яка опікується безхатченками. До слова, після цього він і сам почав допомагати людям, які не мають даху над головою.

Цю та ще майже два десятки книг можна було придбати на вечорі. До речі, усю книги автора були презентовані в Луцьку лише під час цієї зустрічі.

На літературному вечорі лучани мали змог поставити запитання письменникові, чим охоче скористались. Так, він повідав, що незабаром з Юрком Винничуком здивують читачів та напишуть спільний роман.

Також Андрій Курков висловив свої думки з приводу Майдану. «Те, що зараз відбувається вдруге в цьому сторіччі на Майдані – це відновлення Запорозької Січі, це форма порядку, яка в нас підсвідомо, генетично закладена, тому що це наша матриця. Коли ми чимось незадоволені, ми відбудовуємо цю Січ, ми захищаємо власну гідність і власні інтереси.



Фото з групи об'єднання 100Вт в соцмережі "Вконтакте"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.