У Луцьку консульству Польщі подарували усмішки. ФОТО

У Луцьку консульству Польщі подарували усмішки. ФОТО
Луцькі студенти та громадські активісти у знак вдячності Польщі за підтримку європейських прагнень України передали консульству смайлики.

Акція відбулася 13 грудня опівдні біля приміщення Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку, що на вулиці Дубнівській.

Як пояснив один з членів акції Дмитро Безвербний студенти багатьох країн Європи пікетуватимуть сьогодні, 13 грудня, посольства України і вимагатимуть припинення переслідувань постраждалих під час мирних протестів та покарання відповідальних. Учасники передадуть представництвам України смайлики, які виражають огиду.

У свою чергу у Луцьку з вдячності за підтримку мирних демонстрацій Консульству Польщі передали веселі смайлики, а також зображення двох великих смайликів, які символізують Польщу та Україну з закликом: «Разом та назавжди».

Окрім цього учасники вручили звернення до уряду Польщі із вимогами українських студентів до влади України Генеральному Консулу Беаті Бживчи. Як пояснив Дмитро Безвербний, цим зверненням студентство просить давати оцінки діям української влади та впливати на неї, як учасника міжнародного процесу.

«Ми би хотіли аби ви тут смайлик залишили як знак нашої подяки і поваги і того, що наші країни дружні», - зазначив громадський активіст Захар Ткачук.

«Ми дуже вам дякуємо за те, що ви до нас прийшли. Ми раді вас тут бачити у такій кількості, бо студенти, молодь – це майбутнє України. Я думаю, що ця ситуація у якийсь спосіб буде вирішена урядом і міжнародною спільнотою, аби ці події, які відбуваються тепер, ніколи не повторилися», - зазначила Беата Бживчі.

«Ми сподіваємося, що рука, яку протягує польська сторона буде прийнята українським урядом», - додала Генконсул.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Генконсула звати Беата Бживчи, а не Бживчі. Будьте уважніші.
Відповісти
що вони таке курять вкусне?)
Відповісти
большинство жителей волыни правоприемные граждане польши(их прямые предки были гр.польши до1939г.)по законам ес. -почему бы не собрать в архивах документы и не подать ходатайство о получении паспорта -и посмотрим как они будут рады/ в случае отказа заяву в суд ес по правам человека
Відповісти
да они реально ржут над студентами.бл куда ни ткни все с верхн образов, а CV нормално заполнить не могут -кандидаты на работу к бровину.
Відповісти
Бачу своїх студентів, молодці, дівчатка! За вами майбутнє0
Відповісти
Останні новини
У Луцьку консульству Польщі подарували усмішки. ФОТО
13 грудень, 2013, 14:27
Антимайдан у Києві. ВІДЕО
13 грудень, 2013, 14:03