Кухня Євромайдану в Києві. ФОТО

Кухня Євромайдану в Києві. ФОТО
Основна кухня Євромайдану знаходиться у Будинку профспілок.

Сюди зносять продукти, які привозять люди, тут їх сортують і готують з них їжу для мітингувальників, – пише Радіо Свобода.

Двічі на день волонтери готують для Євромайдану нові гарячі страви і майже постійно – бутерброди, чай і каву.

Заходити стороннім на кухню забороняють, мовляв, санітарна зона. «Працівникам» «єврокухні» роздають спеціальний одяг та гумові рукавиці. Окрім того, «кухарі» підбирають волосся.

Опозиційні штаби забезпечують кухню базовими речами – водою, хлібом, посудом. Продуктові запаси Євромайдану поповнюють здебільшого небайдужі українці – вони і формують щоденне меню мітингувальників. Із гарячих блюд – сосиски, картопля, каші, крупи. Але головна провізія – це бутерброди. Їх дівчата роблять безперестанку.

Любов Степанівна чверть століття працювала в санепідемстанції на «Укрзалізниці». Тепер вона на пенсії. На кухні Євромайдану жінка щодня – перевіряє усі продукти на термін придатності та якість. Відповідає за чистоту та дотримання санітарних норм. Звісно добровільно.

«Буває люди приносять те, чим не можна готувати в таких умовах. Ми не пропускаємо ліверну ковбасу, печінкові паштети, жодних грибів. Буває, несуть в’ялену рибу, кров’янку – це все не можна. Всі страви, якщо їх приготували вдома – ми їх ретельно перевіряємо і не завжди подаємо людям, бо вони швидко псуються. Голубці, наприклад, спершу піддаємо додатковій термічній обробці. Дбаємо про те, щоб не допустити ніяких отруєнь», – каже Любов Степанівна. До неї тут всі прислухаються.

Запаси продуктів харчування з першого погляду вражають. Вони активно поповнюються, утім так само швидко і розходяться.

Робота волонтерів біля віконця видачі – виносити приготовану дівчатами їжу та напої на підносах на вулицю до пунктів роздачі на майдані Незалежності, а також відносити в більш віддалені «революційні дислокації» – наприклад, під адміністрацію президента.

Графік харчування Євромайдану
Графік харчування Євромайдану

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці
Відповісти
Прекрасно, краще не буває! Так би все життя.
Відповісти
Ну шо сказати? Нахаляву можна роками жерти тай ще по 300 грн в день отримувати. "Народний протест" з триразовим харчуванням та добовими- свято, яке завжди з тобою!
Відповісти
не то що на антимайдані, люди з голоду пухнуть, чаю просять!
Відповісти
1,тому що вони раби., царь дав потім забрав.2Тій гопоті заплатять спіртом . Я їздив гроші не брав і не пропонували, але якби давали тоя я б узяв,і на ті 300грн щось на майдан купив.Добре коли за твої інтереси ще й платять.
Відповісти
Нехай антимайданівці смокчуть бібіса,так,як і ти.
Відповісти
чесно, фото розчулили до сліз. слава українцям!!!!!!!
Відповісти
Слава ледарям! Халяву на все життя!
Відповісти
чего еще сидишь? вали за халявой, там всех принимают
Відповісти
Цікаві міркування: нам можна за гроші майданити,а іншим не можна, нам можна розвалювати Україну, гадити там де живеш, іншим зась. Розкажіть чим ви кращі за іншу, більшу частину населення, що вам все дозволено. А мені можна увірватися до вас додому та познімати зі стін портрети, які мені не сподобаються.
Відповісти