Під Ковелем лісова охорона ганялася за відставним міліціонером

Під Ковелем лісова охорона ганялася за відставним міліціонером
Працівники Ковельського спеціалізованого лісогосподарського акціонерного товариства «Тур» затримали у лісі компанію чоловіків з рушницями, серед яких був відставний підполковник міліції.

Випадок стався під час рейду «ту рівців» із охорони тваринного світу на території Зарічанського лісництва. Пише Волинь нова.

У кварталі № 21 вони почули звуки «загонки» Незабаром назустріч їм виїхав джип, за кермом якого був відставний підполковник міліції Олександр П., поруч – місцевий підприємець Віктор Т., на задньому сидінні –троє невідомих єгерям чоловіків, а на відкритому кузові позашляховика — Вадим М., Анатолій Б. і, як не дивно, водій Зарічанського лісництва Леонід Б.

Усі вони тримали рушниці розчохленими, що є порушенням статей 14, 20 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».

Мисливці не зреагували на охоронців і поїхали далі, в глиб лісового масиву. Рейдова бригада наздогнала авто та наполегливо попросила всіх пред’явити документи, але ті зігнорували вимогу.

Лише водій джипа здалеку показав посвідчення мисливця, пригрозивши інженеру охорони і захисту лісу СЛАТ «Тур», мисливствознавцю Василю Козаку, що розмова з ним «буде в іншому місці». Як вказали в акті члени рейдової бригади, особливо зухвало поводився їхній колега Леонід Б.

Проаналізувавши документи на своєму підприємстві, лісова охорона встановила, що ніхто з цієї компанії відстрільної картки чи іншого дозволу на полювання у мисливських угіддях СЛАТ «Тур» не отримував. Отже, всі вони протиправно перебували у лісі з готовими до відстрілу звіра рушницями.

Варто також зауважити, що свого часу природоохоронці вже складали протоколи на колишнього офіцера міліції Олександра П. про порушення правил полювання, але завдяки «зусиллям» екологічної інспекції замість покарання він відбувся лише зауваженням.

«Лісами роз’їжджають озброєні браконьєри, які мають добрі зв’язки в органах влади, правоохоронних та контролюючих структурах, а тому безкарно відстрілюють тварин», – вважає мисливствознавець Василь Козак.

«Важко знайти спосіб, як боротися з цим злом. За останні п’ять років я не пригадую, щоб правоохоронці Ковельщини розслідували факт браконьєрства. Тому лісовій охороні звертатися до них даремно», - додає Василь Козак.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Треба прийняти закон про відстріл браконєрів на місці вчинення правопорушення.
Відповісти
Останні новини
Під Ковелем лісова охорона ганялася за відставним міліціонером
14 грудень, 2013, 10:59