Нардеп розповів, хто насправді винен в розгоні Євромайдану

Нардеп розповів, хто насправді винен в розгоні Євромайдану
Опозиціонери провели розслідування, за результатами якого назвали винних у розгоні Євромайдану 30 листопада.

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко, керівники "Беркуту" в Криму, Полтавській, Чернігівській, Сумській, Луганській областях та місті Київ, начальник управління громадської безпеки Києва Олег Мариненко та заступник начальника Управління громадської безпеки в Києві підполковник міліції Сергій Карандюк мають понести відповідальність, - пише ТСН з посиланням на народного депутата фракції "Батьківщина" Геннадія Москаля.

"Якщо не буде прийнято міри щодо Захарченка з боку вищого політичного керівництва держави, на нього буде подану у кримінальний суд в Гаазі", - заявив Москаль.

Політик додав, що "ще до початку розгону шифрограмою під грифом "таємно" було надано наказ всім областям окрім Закарпатської та Івано-Франківської направити "Беркут" у розпорядження МВС.

"Не КМДА, не РНБО, а саме МВС", - каже нардеп.

Москаль повідомив також, що ані голова КМДА Олександр Попов, ані заступник секретаря РНБО Володимир Сівкович не керували "Беркутом".

"Перед розгоном начальник управління громадської безпеки Мариненко проводить інструктаж по вказівці МВС і ставить завдання підрозділам "Беркуту" Криму, Полтавської, Чернігівської, Сумської, Луганської областей та міста Києва розігнати мітинг Євромайдану", - зазначив Москаль.

Крім того, народний депутат заявив, що розгін був спланований, а "беркутівцям" видали не гумові кийки, а пластикові, які значно більш небезпечні та "заборонені усіма конвенціями у світі".

Нагадаємо, президент України Віктор Янукович відсторонив від посад заступника секретаря РНБО України Володимира Сівковича та голову Київської міськдержадміністрації Олександра Попова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
МВС - це орган який підпорядкованій одній особі, тобно мівністру ВС. Тому відповідальність міністр має нести одноосібно, за порушення Законів, а також за дачу завідомо злочинного наказу, відповідно якого постраждали мирні громадяни.
Відповісти
всіх, хто хоча трохи мав відношення до розгону на нари!
Відповісти
Останні новини
Нардеп розповів, хто насправді винен в розгоні Євромайдану
15 грудень, 2013, 09:08