Майдан vs Антимайдан. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ

Майдан vs Антимайдан. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ
Події минулих вихідних, 14 та 15 грудня, стали черговим витком розвитку Євромайдану, що показав дві речі:

Перше - Євромайдан поступово перестає бути культовим місцем збору київського бомонду.

Друге – якщо масштабні мітинги "з матеріальним заохоченням" у підтримку Януковича зараз організувати взагалі можливо, то Партія регіонів цього роботи точно не вміє.

У неділю Майдан Незалежності зібрав на народне віче менше людей - близько 200 тисяч (на попередньому, за деякими оцінками, зібралося біля 1 мільйона). Відчувалося, що Майдан поступово перестає бути святом, перестає бути емоційним явищем. На ньому залишаються переконані революціонери, журналісти і ті, кому подобається "майданівське" життя в центрі столиці. Ряди їх після кожної спроби силового розгону та на вихідних поповнюють «гастролери» з інших областей.

"Родзинкою" дня став приїзд двох сенаторів із США: Джона МакКейна та та Кріса Мерфі. Звичайно, приємно, коли євроінтеграційні прагнення українців підтримують на Заході. Дуже кумедно було дивитися на те, як сивочолі діди у натовпі кричать "Сенк ю" американським гостям.


Порадував виступ Віталія Портнікова, що передрік Євромайдану в Україні стати початком змін на всьому просторі колишнього СРСР. Як на мене, Портінков є одним із тих ораторів Євромайдану, що завжди говорять не емоціями, а розумом, зважують свої слова.


Борис Тарасюк зачитав резолюцію Народного віча 15 грудня. Прийнявши її, євроймаданівці "заборонили" Януковичу підписувати будь-які документи на зустірчі з Пуніним в Москві 17 грудня.




Вечір Євромайдану завершили традиційно - концертом. Цього разу публіку "запалював" "Тартак" на чолі із давнім євромайданівцем Сашком Положинським.

Натомість "антимайдан" в Маріїнському парку став типово тимчасовим і аморфним явищем. Єдиною спробою хоч якось втримати мітингувальників протягом дня стала організація "вольєру" - закритої території, що огороджена залізними щитами. Вхід всередину - з десятником, чи за партійними квитками. Сам мітинг складався з секторів, де кожен десятник чи сотник тримав біля себе групу приїжджих "активістів", за яких відповідав. Від постійної "роботи ногами" газони у Маріїнському парку перетворилися на суцільну ковзанку. "Да здесь же невозможно стоять, бл*дь", - обурювався молодик з табличкою "Харьков".




Надвечір більшість учасників Антимайдану розбрелися хто-куди: хтось пішов гуляти по Києву, зокрема "посмотреть чьо там на Майдане", хтось повернувся до наметів, які весь день охороняли тітушки, інші сформували колони та пішли до автобусів. Отак закінчився черговий "безстроковий мітинг". Наступний очікується у вівторок, 17 грудня під час візиту Януковича до Москви. Для таких зборів мотивацію буде знайти ще важче, бо ж у неділю хоча б формально стояли за "Європі - так! Безладу - ні!". А ентузіазму із матеріального заохочення надовго не вистачає...

Антон БУГАЙЧУК для ВолиньPost

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Повний бред.
Відповісти
та нема вже сили читати це!!Антимайдан- в "Вольєрі"(тобто вони не люди)...всі пьяні і говорять виключно- не цензурним і " Русским"...а Євромайдан- виключно-лиди з ярко вираженим інтелектом на лиці..і № тиждень на морозі пьють лише чай!!!?? ча надоїло вже!!!!!
Відповісти
Останні новини
Майдан vs Антимайдан. НОТАТКИ ОЧЕВИДЦЯ
16 грудень, 2013, 11:31
Клімчук хоче закрити школу
16 грудень, 2013, 11:07