Андріївські вечорниці в СНУ. ФОТО

Андріївські вечорниці в СНУ. ФОТО
Філологи-україністи Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки влаштували Андріївські вечорниці.

Свято вареників та дівочого гадання відбувалося 12 грудня, в переддень свята Апостола Андрія Первозваного,- повідомили у прес-службі вишу.

"Дійство, яке представили студенти 31 та 32 групи заворожувало і захоплювало: затишна хата з щедрою господинею, українська піч, гурт веселих дівчат, парубки "із сусіднього села", спокусник-чорт, буркітливі баба Палажка і баба Параска, хитрі циганки-ворожки, щедрий стіл із смачними стравами, – усе це налаштовувало на неабиякий позитив, - кажуть в університеті.

Традиційно для вечорниць гостям пропонували вкусити калиту.

Завітали на вечорниці й слухачі підготовчого відділення із Камеруну, Конго, Сенегалу та Сирії. Під час свята іноземці, які, до речі, прийшли у вишиванках, чим засвідчили свою повагу до наших традицій, виконали українську народну пісню «Ти ж мене підманула».

«Дівчатам-україністам ІІІ курсу та «хлопцям із сусідніх сіл» спасибі за направду неповторну атмосферу Андріївських вечорниць! Додали трохи позитиву до такого непростого сьогодення», – поділився враженнями декан інституту філології та журналістики Юрій Громик.

«Дякую моїм талановитим третьокурсникам за шалений шквал позитивних емоцій! Ви – молодці!» - мовила один з організаторів вечорниць Олена Маланій.

Завершувалося свято вогняним шоу біля бібліотеки.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А на підлозі, в соломі пробували нічкою побавитись? Це ж було...
Відповісти
до речі, вони розмовляють українською і співають наших пісень краще, ніж ті, що при владі!і вишиванки одягнули з поваги до наших традицій!
Відповісти
Останні новини
Андріївські вечорниці в СНУ. ФОТО
16 грудень, 2013, 18:05