Письменник Слапчук презентував книгу про війну в Афганістані. ФОТО

Письменник Слапчук презентував книгу про війну в Афганістані. ФОТО
Письменник Василь Слапчук представив лучанам свій новий твір "Книга забуття", що присвячений війні у Афганістані, учасником якої був сам автор.

Презентація відбулася у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки у понеділок, 16 грудня.

Письменниця Зоряна Лановик, що прочитала книгу Слапчука, зазначила: "Там неприйняття і засудження війни, коли людина йде на війну з питанням, вбивати чи бути вбитим".

Події книги розгортаються у Афгаінстані під час протистояння талібів та російських військ. Однак критики підмічають, що у книзі мало описуються криваві сцени. Вона має філософський характер.

Літературний критик Євген Баран під час презентації відзначив: "Він (Слапчук, - ред.) почав переосмислювати зміст війни... він задумав уникнути пафосу, псевдопатріотичного крику".

Велика увага в книзі присвячена характеру героїв, їх душевним переживанням, внутрішній боротьбі. Слапчук описує те, як війна змінює мислення людини, і як люди підсвідомо прагнуть війни.

"Питання про те, чи можливе суспільство без війни?...Мислення війни у нас все ще не щезає", - додав критик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
матеріал примітивний. стільки цікавих думок, людей, літературознавчих коментарів - а тут куцо подано. шкода...хто автор?
Відповісти
Останні новини
У Луцьку зник чоловік
16 грудень, 2013, 16:27
Письменник Слапчук презентував книгу про війну в Афганістані. ФОТО
16 грудень, 2013, 16:13