Азаров пояснив, чому Янукович полетів у Росію

Азаров пояснив, чому Янукович полетів у Росію
Президент Віктор Янукович у Москві не підписуватиме угод, пов'язаних зі вступом України до Митного союзу.

"Треба реально уявляти собі механізми підписання міждержавних документів. Всі ці документи проходять через розгляд Уряду. У тих документах, які зараз прийняті і направлені на розгляд міждержкомісії, немає жодного документа, який навіть побічно мав би відношення до Митного союзу – це спекуляції", – цитує прем'єр-міністра Миколу Азарова ТСН з посилання на телеканал Інтер.

Він наголосив, що Україна не змінювала курсу на євроінтеграцію, що б не заявляв міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров.

"Для нас двері, як нам кажуть, і Європейського, і Митного союзу – відкриті. Це дуже добре, що у нас є можливість вибору. Але ми вже визначилися, наш шлях – шлях європейської інтеграції. Ми цього не приховуємо від наших партнерів", – зазначив прем'єр-міністр України.

Проте, глава уряду сподівається, що Україна в результаті візиту зможе нормалізувати економічні відносини зі стратегічним партнером. Великі надії Азаров покладає на прийняття дорожньої карти, яка знімає обмеження в товарообігу між двома країнами.

Однією з найважливіших тем майбутнього візиту президента в Москву Азаров назвав врегулювання питання ціни російського газу для України.

"Ми значно скоротили обсяги закупівель газу, а Росія скоротила обсяги прокачування газу через нашу територію. Це призвело до того, що наша ГТС, по суті, стала приносити Україні збитки і стала нерентабельною. Настав момент, коли сторони дійшли до думки, що пора врегулювати це питання. Ми не просили для себе жодних знижок, ми говоримо тільки про європейські ціни, про європейські принципи в підходах до ціноутворення, і я сподіваюся, що ми це питання остаточно вирішимо на цій зустрічі. Ціна має бути встановлена на рівні середньоєвропейський цін", – наголосив прем'єр-міністр.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А загадку слоюО відгадати ?

Власне прізвище змінив
прізвищем дружини,
і мордує третій рік
уряд України.
Не «слідкує за базаром»,
бо не знає мови.
В нього, бачите, «язык»,
(наче у корови).
(.воразА алокиМ )
Відповісти
Газу для Украіни,чи для олігархів ,які грошики потім вивезуть на КІПР.
Відповісти
Останні новини
Опозиція блокує Раду. ФОТО
17 грудень, 2013, 10:22
Азаров пояснив, чому Янукович полетів у Росію
17 грудень, 2013, 10:10