Вшанують пам'ять луцького поета

Вшанують пам'ять луцького поета
У Луцьку відбудеться вечір пам’яті поета Олександра Богачука.

Він розпочнеться 18 грудня о 16:00 в Палаці культури міста, - повідомили у прес-службі міської ради.

Вечір називається «А час не жде…».

Під час заходу відбудеться презентація пісенної збірки «Де калиною пахнуть світанки».

До збірки увійшли твори Олександра Богачука, музику до яких написав заслужений діяч мистецтв України Мирослав Стефанишин.

Довідка


Олександр Теофілович Богачук, український поет, народився в селі Сокіл Рожищенського району на Волині в сім’ї коваля. В родині культивувались ідеї відданості рідному краю, шанобливе ставлення до українських народних традицій.

Талант до слова, пісні почав проявлятися в ранньому дитинстві. Навчався в середній школі та в Луцькому педінституті імені Лесі Українки на історико-філологічному факультеті, який закінчив у 1958 році.

Вірші почав писати ще за шкільною партою. Перша збірка поета «Незабутнє» вийшла в Луцьку 1958 року, а наступного, 1959 – «Вересневий грім» – друга книга поета.

Подальшу еволюцію митця, його нерозривний зв'язок з народом засвідчили його книги «Ні!» (1967), «Зелене руно» (1976), «Крик попелу» (1978), «Стогін землі» (поема, 1983), «Горно» (1984), «Цвіт роси» (1988) та ін.

Олександр Богачук – автор двох п’єс. На його вірші написано чимало пісень і романсів відомими композиторами – Георгієм Майбородою, Климентієм Домінченим, Віталієм Кирейком, Володимиром Верменичем, Іваном Сльотою.

Поет і сам пробував свої сили в музиці, одна з перших його пісень «Тиша навкруги», співається далеко за межами України. Членом Спілки письменників України став у 1969 році. Останні роки життя працював відповідальним секретарем Рівненської письменницької організації.

Помер Богачук у травні 1994 року. Похований в Луцьку.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Вшанують пам'ять луцького поета
18 грудень, 2013, 07:30