Тринадцять гучних розслідувань про «Сім'ю» Януковича

Тринадцять гучних розслідувань про «Сім'ю» Януковича
За кілька останніх років журналісти написали десятки розслідувань про главу держави і його сина.

Журналіст Олександр Акименко зібрав дайджест з 13 найгучніших розслідувань про "Сім'ю" Януковича та опублікував їх на сторінках Insider.

1. Трилогія "Таємниці Межигір'я: Розкіш султана, Фобії Президента і Прокладки родини Януковича"

Будинок з дерев'яного брусу "Хонка", палац на воді, поле для гольфу, дебаркадер, парк, спа-центр, підземний тир, боулінг, критий тенісний корт і оздоровчий корпус, вертодром і ангар для яхт - це не повний список об'єктів, які обслуговують президента і його сім'ю. Все це розміщено за парканом заввишки 6,5 метра і ретельно охороняється ким би ви думали ... "Беркутом".

| Частина 1 | Частина 2 | Частина 3 | - Українська правда

2. Межигір'я-2 в лісах Київської області


Дніпровсько-Тетерівський лісгосп давно отримав неофіційний статус "мисливських угідь президента", хоча формально 30000 га лісу належать державі. Частину лісу віддали товариству мисливців і рибалок "Кедр". Успіх "мисливців і рибалок" можна пояснити статусом засновників організації. Серед них - міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, глава Держагентства автодоріг Володимир Демішкан та голова Черкаської обладміністрації Сергій Тулуб. А юридична адреса "Кедра" - вулиця Івана Франка, 19, в селі Нові Петрівці - там, де знаходиться "Межигір'я".

Після того, як президент вподобав це місце, там терміново збудували вольєр для тварин в 12 500 погонних метрів вартістю майже 1,9 мільйона гривень. А в 20,8 кілометрів лісових доріг, якість яких відповідає європейським стандартам, вклали 7,3 мільйона гривень. Тут же знаходяться кілька ділянок, що належать компанії "Дом Лесника", тісно пов'язаної зі схемою відчуження "Межигір'я".

| Читати | - Forbes Україна

3. Збагачення Олександра Януковича

П'ять збагачувальних фабрик тихо перейшли під контроль структур, близьких до сина президента, завдяки поправці до закону, яку вніс Віктор Янукович. Компанія "Донецький розрахунково-фінансовий центр (ДРФЦ)", яку пов'язують з Олександром Януковичем, придбала у власність Центральні збагачувальні фабрики "Вузлівська", "Комсомольська", "Україна", "Росія", "Червона зірка" завдяки одній поправці, яку вніс в закон хто б ви думали ... правильно - президент України Віктор Янукович.

| Частина 1 | Частина 2 | - Forbes Україна

4. Друзі Президента "нагріли" дітей

Кілька фірм, які через засновників зв'язані з Олександром Януковичем, отримали майже 2 мільярди гривень на утеплення шкіл, але виконати роботи нормально і не змогли.

5. Кримська "резиденція" "Сім'ї". Господарі кримських пляжів

"Чайний будиночок" Олександра Януковича у Відрадному (Массандра) побудований на вилучених у інституту "Магарач" землях на місці старої винної колекції. Дві ділянки землі під дачею орендує фірма "Пансіонат сімейного типу", створена структурами, близькими до сина президента. Через структури , пов'язані з "Родиною", у Відрадному орендовані 1,77 гектара пляжу.

| Читати | - Центр журналістських розслідувань

6. Справи царські - нове "Межигір'я" для Януковича в Криму

Будівництво "будиночка" для "Сім'ї" на мисі Айя переплюне знамениту "Хонку". Загальна площа цих володінь дорівнює князівству Монако. Раніше на цьому місці був головний корпус санаторію "Мис Айя", що належав Укравтодору і не увійшов до статутного фонду ВАТ "Юждорстрой" при приватизації. База продана в 2007 році за 5,3 мільйона гривень ТОВ "Арктур ​-Крим". Засновник цієї сімферопольської фірми - ТОВ "Укркиївресурс" , який виступає засновником цілого ряду комерційних структур, які обслуговують Віктора Януковича.

| Читати | - Українська правда

7. Олександр Янукович "підкидає" вугілля

Державні енергокомпанії "Центренерго" і "Донбасенерго", на продажі яких уряд планує виручити 2-2,5 мільярда гривень, влітку 2012 року отримали нових постачальників. Три фірми, зареєстровані в Донецьку в першій половині минулого року, продали двом енергогенеруючим компаніям вугілля на 12 мільярдів гривень. Енергокомпанії закупляють паливо переважно у фірм "Укрвостокснабженіє" і "Консалтинг кепітал". У трейдерів багато спільного з "МАКО Холдинг" Олександра Януковича. Наприклад, один і той же номер телефону і менеджмент. В "МАКО" зв'язок з сином президента заперечують.

| Читати | - Forbes Україна

8. П'ять мільярдів для "Сім'ї"?

Вже багато років найбільшим гравцем на ринку залізничних транспортних перевезень є донецька компанія "Лемтранс". Вона володіє майже половиною акцій створеної державою компанії "Укртранслізинг" , яка свого часу утримувала близько 20% пересувного складу "Укрзалізниці". У тому числі, завдяки рішенням урядів колишнього прем'єра і чинного президента Віктора Януковича. Досліджуючи успіхи "Лемтранс", "Українська правда" виявила зв'язки цієї фірми з людьми і компаніями, які будували і охороняють красу і гордість Віктора Януковича - резиденцію "Межигір'я".

| Читати | - Українська правда

9. Як працює бізнес старшого сина президента

"Я - президент корпорації "МАКО" (будівництво та девелопмент. - Forbes) і власник Всеукраїнського банку розвитку", - так Янукович описав сферу своїх бізнес-інтересів в інтерв'ю "Бізнесу" навесні 2011-го. Але Януковичу-молодшому "не чужі" як мінімум ще дві галузі - вугільна і газова. У цьому розслідуванні вперше з'являється схема компаній, які, можливо, близькі до Олександра Януковича.

| Читати | - Forbes Україна

10. Сімейні цінності. Набережна імені Януковича

У червні минулого року стало відомо про завершення реконструкції набережної Назукіна в Балаклаві, яка є найбільш відвідуваним місцем цього району Севастополя. З неї відкривається вид на Балаклавську бухту і гору Кастрон з руїнами генуезької фортеці Чембало. У 2004 році військові демілітаризували Балаклавську набережну. А в серпні 2006 року власниками набережної стали ТОВ "Аквалайн плюс" та ТОВ "Українсько-інвестиційний центр".

Варто відзначити, що саме в серпні 2006 Віктор Янукович був вдруге призначений прем'єр-міністром. Після цього на Балаклавській набережній почалося нове життя. Фірми запропонували реконструювати будови бухти. Але називалося це "реконструкцією готельно-розважального комплексу з яхт-клубом і житловою забудовою". Виявилося, що обидві фірми реконструювали Балаклавську набережну, є учасниками корпорації "МАКО" старшого сина Віктора Януковича Олександра.

| Читати | - Українська правда

11. Мільярди "Укртрансгазу" розчинилися через "прокладки" разом з грошима друга Януковича-молодшого

Державна компанія ПАТ "Укртрансгаз" виплатила більше 2,5 мільярда гривень чотирьом компаніям, заснованим охоронцями і пенсіонерами. Сотні мільйонів потім транзитом йшли "прокладкам" разом з іншими грошима Руслана Циплакова - друга Віктора Януковича-молодшого.

| Дивитися | - "Тендер News" на ТВі

11. Здати карти

Банки практично завершили переділ клієнтури серед найбільших бюджетних організацій. В результаті сфера банківського обслуговування держсектору виявилася близька до монополізації. Коли минулого року найбільше українське міністерство - внутрішніх справ - перенесло зарплатні проекти у Всеукраїнський банк розвитку, що належить Олександру Януковичу, керівництво фінустанови прокоментувало цю подію як абсолютно звичайну. Тепер же сину президента належить дуже вагомий шматок цього ринку.

12. Все найкраще - дітям. Монополізація ринку оцінки нерухомості

На сайті Фонду держмайна з'явився список компаній, фахівці яких мають виключне право проводити передпродажну оцінку нерухомості та земельних ділянок. Як з'ясувала "ДС" , за схемою монополізації ринку оціночних послуг стоять президентський син Олександр Янукович і група депутатів, які організували свого часу Тендерну палату.

13. З неба на землю. Ексклюзивні знімки "Межигір'я" з висоти пташиного польоту

Кореспондент провів аерозйомку "Межигір'я" і дізнався, що ж знаходиться на його величезній території (136,6 га) крім будинку голови держави . Аерозйомка чітко показує будинок, де офіційно проживає Янукович, і інші численні об'єкти, розташовані на території колишньої держрезиденції. Щоб зрозуміти, що потрапило в об'єктив камери, Корреспондент скористався проектом забудови території, який забудовники представили на громадських слуханнях Вишгородської райради.

| Читати | - Кореспондент

Автори розслідувань: Сергій Лещенко, Катерина Каплюк, Олексій Грибановский, Сергій Мокрушин, Тетяна Чорновіл, Ігор Луценко, Сергій Головнев, Сергій Щербина, Севгіль Мусаєва, Анна Долгарьова, Олексій Набожняк, Дмитро Забаштанський.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 12
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
то цру придумало щоб путіну наврєдити.ми труженнікі маєм поддєржати батю
Відповісти
а про знижку на газ чому не пишете ?)) і про кредит в нандцять мільярдів?)) тупориле видання ...
Відповісти
мовчи, то ж наша таємниця! бабло подєрєбаним а народ то таке, до дупи!;)
Відповісти
народ нехай тренується на кошках, або на майдані
Відповісти
вот і оно щістя
Відповісти
зато весь схід кричить що вони працюють поки одні на майдані, от і добре, працюйте на батю та його синочка, збагатшуйте банду, лізьте у шахту за 2000 гр і пашіть на заводах за подачки, ви ж це відстоюєте на антимайдані)
Відповісти
Всё правда - именно так и работает СИСТЕМА - от Кравчука до Януковича.

Все, кто не "президенты", а ими только хочет стать - имеют "бизнесы" поменьше, но не менее "кровососущие" Украину - и ждут СВОЕГО часа чтобы хапнуть.

"Спортсмен" Этинзон-"Кличко", например, занимается старым добрым еврейским бизнесом в промышленных масштабах - его "Черниговское" помогает активно спаивать украинскую молодёжь, что способствует её рагулизации ! )))
Відповісти
хай будуть ці бо всі адинакові?
Відповісти
Почитала хто "автори" цих опусів і читати не захотілося! Вся публіка із грантоїдних (читай - америкоських)видань, а тепер ще й брудні провокатори (т.Чорновіл - знана "убивця" машини СБУ)! Якщо узагальнити що писали про Кравчука та Кучму, то в 13 не вбереш, а про Юща то - ого-го скільки!! Головне - хто пише!!
Відповісти
всьотаки цру.вони і під блаженнійшого кліма копають?
Відповісти
Ну звичайно ж обмовили бідного президента, а то він весь такий білий і пухнастий, живе на одну зарплату!!!!!
Відповісти
В свій час Янукович залучив іноземні фірми для аудиту фінансового стану економіки України після помаранчевих. Пора б зініціювати подібний аудит для Януковича до початку наступної передвиборчої кампанії. Може, Підарештом доведеться писати чергову автобіографію, але тепер вже на бланку слідчого прокуратури.
Відповісти
Останні новини
Тринадцять гучних розслідувань про «Сім'ю» Януковича
18 грудень, 2013, 09:33